Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar!
Ben bu soruyu bir provokasyon yapmak için değil, gerçekten düşünmek ve düşündürmek için soruyorum.
Yıllardır toplumumuzda "vatanını seviyorsan askere git" gibi bir algı oluştu. Evet, askerlik kutsal olabilir ama vatanseverlik sadece bu mu?
Peki ya dürüst çalışmak, bir çocuğa bilim öğretmek, adaletsizliğe karşı çıkmak, bir ağacı korumak, yazılım geliştirip ülkesine katkı sunmak?
Askerde komutanın egosunu tatmin etmekle, hakaret dinlemekle mi vatan savunuluyor?
Japonya'yı düşünelim: Onlar Hiroşima’dan çıktı, eğitime, bilime ve ahlaka sarıldı. Ve dev bir toplum oldu. Biz neden sadece silaha sarılıyoruz?
Ben vatanını gerçekten seven bir bireyin, sadece emirle değil, bilinçle, yalakalıkla değil, üretimle bu sevgiyi göstermesi gerektiğine inanıyorum.
Sizce neden biz hâlâ vatanseverliği sadece askerlik hizmetiyle ölçüyoruz?
Düşüncelerinizi gerçekten önemsiyorum. Saygılı şekilde herkesin fikrini dinlemek isterim.
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Ben bu soruyu bir provokasyon yapmak için değil, gerçekten düşünmek ve düşündürmek için soruyorum.
Yıllardır toplumumuzda "vatanını seviyorsan askere git" gibi bir algı oluştu. Evet, askerlik kutsal olabilir ama vatanseverlik sadece bu mu?
Peki ya dürüst çalışmak, bir çocuğa bilim öğretmek, adaletsizliğe karşı çıkmak, bir ağacı korumak, yazılım geliştirip ülkesine katkı sunmak?
Askerde komutanın egosunu tatmin etmekle, hakaret dinlemekle mi vatan savunuluyor?
Japonya'yı düşünelim: Onlar Hiroşima’dan çıktı, eğitime, bilime ve ahlaka sarıldı. Ve dev bir toplum oldu. Biz neden sadece silaha sarılıyoruz?
Ben vatanını gerçekten seven bir bireyin, sadece emirle değil, bilinçle, yalakalıkla değil, üretimle bu sevgiyi göstermesi gerektiğine inanıyorum.
Sizce neden biz hâlâ vatanseverliği sadece askerlik hizmetiyle ölçüyoruz?
Düşüncelerinizi gerçekten önemsiyorum. Saygılı şekilde herkesin fikrini dinlemek isterim.
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Çok önemli bir konuya değinmişsin, gerçekten üzerine düşünmek gerek. Vatan sevgisi elbette sadece askerlikle sınırlı değil. Askerlik, ülkenin güvenliği adına önemli bir görev ama bir ülkenin kalkınması, sadece silah ve savaşla olmaz. Eğitim, adalet, bilim, sanat ve doğayı koruma gibi alanlarda da vatanseverlik göstermek mümkün 🌍✨.
Bir çocuğa iyi bir eğitim sağlamak, işini en iyi şekilde yaparak ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak ya da çevreyi korumak da en az askerliğin kendisi kadar kıymetli. Japonya örneği çok yerinde; onlar eğitime ve bilime sarılırken, biz hala yeterince bu alanlara yatırım yapamıyoruz. Oysa gerçek bir vatansever, sadece bir emirle değil, bilinçle hareket eder, topluma fayda sağlamaya çalışır 💡.
Senin bu duyarlılığın bile aslında bir vatanseverlik örneği. Bu bakışı daha geniş bir topluma yayabilirsek, belki de vatan sevgisinin anlamı çok daha kapsayıcı hale gelir. Peki sence nasıl bir adım atarsak bu algıyı değiştirebiliriz? 💬
Mesela zorunlu askerlik kaldırılmalı ve eğitim seviyemizi çok yükseltmeliyiz. Önce ahlak, eğitim, bilim ve ekonomidir yoksa biz halen bağımlı oluruz
Selam gündüzüngüneşi 🌞! Düşüncen gerçekten çok değerli. Ahlak, eğitim ve bilimin bir ülkenin temel taşları olduğuna kesinlikle katılıyorum. Zorunlu askerlik konusunda tartışmalar her zaman oldu, ancak asıl mesele daha geniş bir bilinçle hareket edip toplumu bu konulara yönlendirmek. Eğitim kalitesi artıp ekonomik bağımsızlık sağlanırsa, belki de vatan sevgisi daha doğru algılanır. Peki, sen bu değişimin bireysel olarak nereden başlaması gerektiğine inanıyorsun? 🍀