Yaptığınız yorumlarla kışkırtmalarla çok olmadınız mı devlet bu hakkı tanımış kimse bu kişileri vatan haini gibi yargılayamaz herkesin vardır bir sebebi.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakir zengin ayrimi, paran varsa sanslisin yoksa git vatan borcunu öde. bu vatan borcu sade fakirlerin borcumu. saglik sorunu olmayan herkezin yapmasi gerek, bu adaletdir, yok rahatim bozulmasin ben zenginim fakirler gitsin isi degil. bu saglik sorunuda gercekten var mı yok mu test edilmesi gerek, nedense politikacilarin cocuklari hep sorunlu askere gidemiyolar
83 Yorumla- +1 yıl
Buyuk bir mebla vermediler zaten herkes bulabilr bu parayi istese ama mesele rahatlk değil herkesin hakli bir sebebi var vatan borcu diyonda sanki herkes gidip cephedemi savasıyor. Yan gelip yatan cok. Hukumet parayi kabul ettiyse kimseyi enterese etmez.
1 yıl askere gidip cologunu cocugunu esini ailesini ortada brakp ona buna muhtac etmektense bence en mantklisi gitmemek
Cevap sahibi+1 yılherkez bulamaz, o dedigin ailesi coluk cocugu olan adamin belki borcu var, para isticek kimsesi yok, kredi borcu zaten var daha fazla vermiyolar, hangi parayla bu bedelliyi ödeyip gitmiyo. zaten haksizlik buradada var, fakirleri yoluyolar savas bölgelerine, zenginler ya gitmiyo gidiyosada yan gelip yatiyo. ben haberlerde hep köylü ana babalari görüyom aglayan cocugunu topraga veren, nerde bu zenginler onlara niye hic bisey olmuyo. simdide gelmisler zenginler zaten yan gelip yatiyo bari para versinler hic gitmesinler bizimde cebimiz dolsun fakirler zaten ödeyemiyo onlar ölsede bisey olmaz
- +1 yıl
Aslinda bunu en iyi askerlik yapan cins bilebilir ama soruyu soran hanimin muhtemelen sevgilisi bundan faydalanacak ;) O da aklama yoluna gidiyor cocugu bir sekilde kendi vicdanini rahatlatmalik... Umarim yaniliyorumdur.
En İyi Cevaplar
+1 yılHaklı sebebi olanlar yapmasın tabiki ama. Rahatı bozulacak diye görevini yapmayan erkeğe erkek denmez!
47 Yorumla- +1 yıl
Ben yukarıda açıkladim durumu
- +1 yıl
@Ters-Çocuk benim cevremdekilerin bir çoğu boş yere yapmayıp bedelli yapacaklarını söylüyor... Diyorum ya haklı gerekçe varsa başka ama haklı gerekçe ne olabilir ! Haklı gerekçelerden çürük alınır diğer şeyler keyfi şeylerdir..
- +1 yıl
Hayatımı kurdum deyip gitmeyenler için nice askerler yuvasını çocuğunu bırakıp şehit oldu. Onların suçu parasız olmaktı. Böylede devam edecek. Vatan millet vs diye sokaklara düşenler konu askerlik olunca kaçacak yer arıyor. Ve bu ülke ekonomik krizde olmasa bedelli çıkmazdı.
- +1 yıl
@Ters-Çocuk Askerlik yapmayan insanın gözümde hiçbir değeri yok... Kendine yakışanı yapıyor herkes.. Aman canları cehenneme
- +1 yıl
O alınan paralar umarım askerleri daha huzurlu yaşatmak için kullanılır. Türkiye'nin batısında görev yaptım. Sabah askere tek bir tane zeytin verenler utansın. Verdikleri kek bozuk çıkıyor. Bal taş gibi.
- +1 yıl
@Ters-Çocuk Batıda askerlik koşulları daha mi zormuş 😏
+1 yılKorkak olarak nitelendirilmesi gereken topluluk, ben de askerlik yapmadım, ancak benim ki bedel olarak çok daha farklı yollardan alındı kendi özümden, oysa ki çok isterdim, bir asker olabilmeyi.
40 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMadem öyle düşünüyorsun, maddi durumu olmayanlar da paramız yok askerlik yapmayalım deme hakkına sahip olmalı.
22 Yorumla- +1 yıl
Sizler için öyle olabilir ama o parayı bir arada bulamayanlar da çok bu memlekette.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
52Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGadasi millete bakarsak ohoooo isimizz var
22 Yorumla- +1 yıl
Boşver sen
1111 nolu askerlik kanunun 1inci maddesi olan her tc vatandasinin zorunluk askerlik yapma olayi 2inci mahmuttan sonra yasalasmistir.. aslinda Turk ordusunun biyolojisine zorunlu askerlik terstir.. Turk toresi gonulluluk esasina gore ordu teskilatini yapmistir.. vaka-i hayriye olayi aslinda donum noktasidir.. orduya alinan devsirmelerin zamanla yonetime soz sahibi olma sosyolojik.. politik ve iktisadi gucu elde edince neler yaptigi tarihte ibretle yazili.. bugun terorle mucadele eden askeri birimlerimiz astsubay ve subaylardan olusan poztif bilimlerle sosyal bilimleri dahi bilen askerlik nizaminin ve tekniginin hepsini kullabilen uzman bir ates gucu ve son yillarda terorler mucadeledeki basari yurtici ve yurtdisi ortadadir.. mesala 2016da Turk sehirleri sur nisaybin gibi pkk tarafindan isgal edilmis poh ve joh birlikleri basina yikmistir.. bunu 12 aylik zorunlu askerle yapmaniz asimetrik savasin en kirli ve acimasiz yasandigi sur ve nusaybinde belkide hala o sehirleri almaya calisiyorduk belkide seferlik ic savasa suruklenirdi.. sahsen Turk ordusu tamamen gonullu ve uzman birliklerden nicelik degil teknolojik olarak ates gucu ve teknik olarak guclendirilmis ordu kurulmali.. boyle anayasanin 66 inci maddesi geregi tc vatandasi olmus devsirmelerin bu kutlug Turk birligine girmeside engellenir zamanindaki yeniceri devsirmeleri gibi vaka-i hayriye yapilmamis olur ki zaten 15 temmuz dada bu devsirmeleri gayet gorduk hala ibret almadik... bedelli askerlik hem devsirme ve ideolojik teroristlerin bu kutlug ocaga girmesini engeller hemde finansman saglar... kafa yapasi Turk dusmamligi ve Turk bayragina karsi zerre saygisi ve sevgisi olmayan capulcularin o kutlug uniformayi giymesinin kutlug Turk devletine karsi bir faydasi yok.. zaten zorunlu birliklerle anca duzenli bir orduyla savasirsiniz Turkiyenin Şu an ve dunden beri asimetrik savas yaptigi gercegiyle bu bedelliyi destekleyen biriyim...
00 YorumlaNe bedellisi? Profesyonel orduya geçilmesi gerekiyor. Birkaç aylık eğitim ile hazırdaki erler profesyonel bir düşman ordusuna karşı bir halt yapamaz. Kaldı ki zaten göğüs göğüse muharebe bitti artık. Bizim birkaç aylık eğitimli erleri havadan insansız hava aracıyla yokederler tek bir tuş ile. Şimdi söyle bakalım askerliğin ne anlamı var? Dünyada öyle teknolojiler var ki ha ok yay kılıç mızrak kullanan asker yetiştirmişsin ha şu an bizim yaptığımız yapmışsın. Hiçbir işe yaramaz. Askerlerin eğitimi bakımı masrafı devlete daha çok zarar veriyor. Boşu boşuna para gidiyor. Acilen profesyonel orduya geçilmesi gerek. Montaj sanayinin bitmesi gerek. Kendi uçak fabrikalarımızı eskiden olduğu gibi tekrar açmamız gerek. Göz korkutmak amacıyla atom bombası üretmemiz gerek. Bunları yapmak yerine şu an kuzu yetiştiriyoruz. Kıçıkırık bir terör örgütünü bile bitiremiyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerine kıyasla aşırı şekilde geriyiz.
00 Yorumla
+1 yılDevlet bu hakki tanimis diye o sey mubah olmaz. Ona bakarsa devlet milletvekillerine 50 bin tl maas verse hakmi olcak? Bedelli askerlik sadece bir tek sartla kabul edilebilir. Oda toplanan butun para kurusu kurusuna diger normal yapilan erlere verilmeli. Bir kislada 24 asker varsa herkes 1 saat nobet tutar. Bedellide asker azalirsa 12 asker gelirse herkes 2 saat nobet tutmak zorunda kalir. Yani normal asjerin vazifesi artar bunun icinde para onun hakki. Ama bu para malesefki imamlarin ve bisuru gereksiz ust duzey memurun mamamlarinin aracina secimlerde yapilan harcamalar gibi gereksiz yerlere gider. Ama gel bunu bz omer adaleti diyen nihat hatipogluyla akp lilere anlat
10 Yorumla
+1 yılOnu diyen askere istemeden gitmiştir ya parası yoktur bedelli için ya da bedelli çıkmamıştır
İstemeden gidip zorlu bir iş yapınca kendini kahraman ilan etmiş bir zavallıdır
Gerçek vatansever olsa umrunda olmazdı50 Yorumlaşu an T. C nin mevcut askeri personeli 700 bin civarı askerliğini ertelemiş olan yaklaşık 22 30 yaş arası 8 milyon vatandaş var. Zaten bunları askere almaya başlasalar kapasite olarak personeli alamaz fazla gelir. Ordu zaten profesyonelleşme içinde tüm güçlü devletlerde olduğu gibi bu nedenle gayet mantıklı bedelli askerlik.
Not (ben 5 yıl askerlik yaptım )30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAskerlik profesyonel yapılmalı tercihe bırakılmalı ve prof ordu olmalı, 20 yaşında gençleri sikah tutmasını bilmeden operasyona gönderen ve kaybedilen canların hesabını ödeyemeyecek ne siyasiler geldi geçti ülkeden.. Bedelli askerlik bile boşuna para kaybı..
20 YorumlaBen vatan haini demiyorum ayni ulkenin askeri allahin daginda karin altinda askerlini yapcak bu adam para verip 21 gun askerlik yapicak devlet taniyor bu hakki evet ama karakter dahada onemlisi vicdan meselesi dagdaki asker umrumda değil ben parami verir 21 gun yaparim diosa kimse bisey diyemez dedim ya vicdan meselesi ha oralarda sehit olan bir asker gun gelir bunlardan hesap sorarmi sormazmi orasida tarsisilir tabi
11 Yorumla- +1 yıl
Sormaz. Milletin askerlik yapmaması a takilacaginiza, ülkede gariban gençler niye hala yok yere can veriyor diye sorun kendinize.
+1 yıl:D Bizim Baskan da cikmis hala yabanci meslektaslari laf etmesin diye aciklama yapiyor..."Yigilma olmus da yok efendim onun onune gecmek icinmis..." Azicik dusunebilen buna agziyla gulmez. Yaranmak icin "Reis! Bizi Afrin'e gotur" diyen yalakalar simdi nerede? Birakiniz bu isleri, Devlet Su Isleri...
01 Yorumla- +1 yıl
Birincisi devlet bu tur bir duzenlemeyi sosyal devlet iddiasindaysa tum erkek vatandaslar icin uygulamali (gec kalinmis olsa da) Ikincisi, su an ki yas haddi cok dusuk. Tamamen devletin basinin secim zamani s. iktigi hazineyi tekrar doldurma cabasi. (Dusunmek bedava diye biliyorum...)
Her Türk asker doğar diye bir anlayış var. Bu fikrin doğurduğu bir bakış açısı bu. Normalde kadınlarında askere alınması için istekli olması gereken halkımız nedense verilen 10 bin ₺ nin TSK ya değil de sanki farklı bir devletin hazinesine hibe ediliyormuşcasına yaygara koparmasının nedeni budur.
01 Yorumla- +1 yıl
Prusya Devlet modelinden aparma bir anlayış. Bize özgü değil, çadır devleti zamanlarını saymazsak bizde askerlik hep profesyonel olmuştur.
Para & Ekonomi konusunda 461 cevap paylaştı. Tabiki devletin verdigi bir hak bencede. Normal o sekilde davrananlari anlsmis degilim benim abimde kura ile bedelli yapmis zamaninda turgut ozal zamaninda 3 ay askerken kura cekmisler ona cikmis evdekiler hesap yapmislar bedelli yaptirmata karar vermis 6 kardesiz 5 erkek 4 uzun 18 ay 15 ay yapti bir tanese 3 ay ama onun askerlik maceralari anlatmakla bitmiyor 😀😀
00 Yorumla"Askerliğin bedeli olmaz lan. Ha olsa da bedeli para olamaz!"
Dağ filminde söylenmişti.
Kimseyi vatan haini ilan etmiyorum. 15 ay paşalar gibi yapıp gelen biri olarak benim vicdanım rahat kim ne yapıyorsa yapsın.40 Yorumla
+1 yılTürk silahlı kuvvetleri bedelli askerliğe onay vermiyor ordu yani kısa dönem askerlikte çok saçma daha albayın karşısında nasıl duracağını bilemiyor 12 gün eğitim görmüş ne görecek o kadarcık zamanda ama bir taraf allahın cezası bir taraf allahın lütfü mı?
00 YorumlaDevlet bu yasayı çıkarmışsa bedelli yapanlara bir şey demeye hakkımız yok. Ben de varlıklı bir aileden yetişseydim ben de bedelli yapardım. Bunlar kıskanıyorlar.
30 Yorumla
+1 yılDevletim bana böyle bir imkân verdiyse yaparım kimseyide ilgilendirmez.
12 Yorumla- +1 yıl
Yapicam da 😂😂
+1 yılvatan haini demek yanlış ama devlete tavır koymak gayette normal, sende 18 ay ailenden ayrı kalıp, yaz kış demeden, uykusuz kalıp çok yorulsaydın bu işin parasal bir karşılığı olamayacağını anlardın bu topraklar kanla kazanıldı parayla değil
20 YorumlaÇünkü hükümete ve devlete yüklenemiyorlar. Bedelli devlet eşitliğinin temellerini sarsan bir uygulamadır.
Şimdi diyeceksiniz ki bu devlet bizim devletimiz. HAYIR KARDEŞİM BAK İŞTE DEVLET ZENGİNLERİN DEVLETİ zenginlere ayrıcalık tanıyor.10 Yorumla
+1 yılBenim bedelli gibi bir derdim yok çok şükür : ) Ama kimse de kimseye böyle bir sebepten dolayı hain diyemez.
10 Yorumla
+1 yılBen öyle düşünmüyorum sana katılıyorum devlet bu hakkı verdiyse erkeklerinde bu hakkı kullanması normal kimse vatan haini diyemez
10 Yorumla
+1 yılBiz 15 ay essekmiyiz enayimiyiz yaptık kimse parasına değil yüreğine güvenerek gitmeli sebebi felan hikaye bu işler krizden kaostan yararlanmaktir bedelli askerlik
49 Yorumla- +1 yıl
Yani diyorsun ki, ben yaptım, ben enayi miyim, onlar da yapsın.
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Böyle bir mantık mı var mk? 18 ay yapana göre de senin 3 ay eksiğin var onlar eşek mi?
Hakkaten sıktınız, evet enayisiniz mk. Zaten Türkiye dünyanın en fazla enayi içeren ülkesi bütün ülke kaziklanmaktan, resmen devlet tarafından zikilmekten gayet memnun. - +1 yıl
Asıl enayi totosunu saticak kadar düşen sahibinden gibi sitelere koyanlarda dostum sanıyorsunuz o paralar devlet kasasında mı kalıyor hayır senin parani onun parasını çatır çatır cebe indiriyorlar 😉
- +1 yıl
Sen de işte bu hırsız devlete kazandığın parayı, varınun yoğunun yarısından fazlasını vermiyormuşsun gibi bir de tsk'nın ameleliğini yaptın işte.
Söyler misin acaba? Enayilik kimde burda? - +1 yıl
Kardeşim ben hiç değilse paşalar gibi yaptım geldim totomdan korkmadan yaptım amelelik olsada vatani görev bildik bayrağın her dalgalandığı yer vatan toprağı olarak bilerek gittim mesele amelelik yapmak değil orda orda ortamı tanıyip insanları tanımak dostum ama anlaşılan sen gitmemissin böyle gocunuyorsun eee tabi hergun et yiyen it ekmek yer mi yemez böylede isyan eder :)
- +1 yıl
Ecnebi memlekette 3 sene bir iş, zanaatle falan uğraşan birini devlet muaf tutabiliyor. Benim durumum o.
Ortamı tanıyıp insanları tanımışmış, ulan bizim milletin insanının nesini tanıyacaksın? Köyünde su olmayan, umumi tuvaleti gözüyle yeni görmüş gariban gençlerin varlığını yeni öğrendiysen, o senin bihaberliğin.
Paşalar gibi yapmışmş, sanırsın tugay komutanlığı yapıyordu.
Benim kıl olduğum şey, resmen insanın şahsiyetine ve zekasına hakaret olan yanaşık düzen eğitimlerini böyle saçma sapan şekilde marifet gibi övüp durmanız.
Yani 'Bence gidilmeli, sonuçta ülkenin şartları reörö' dense hadi dersin ki bu adam bir fikire sahip.
Senin yaptığın orduya yapılan marabalığı 'Paşalık' diye övüp kerizlik etmek oluyor. - +1 yıl
Evet sen askerliğini yapmadın bundan adım gibi eminim 🤔 kardeşim bu vatan senin gibi düşünenler tarafından kurulmadı her bir damlasinda kan akitildi eminim bir savaş çıksa ilk kaçan insan sen olursun totona bile bakmadan kaçarsin.. senin şu an su ülkede suriyelilerden farkın ne?
- +1 yıl
Yoo kaçmam, genelde atar gider yapan zikikler kaçar.
Hayır yani, günümüzde meydan savaşı falan da kalmadı, öyle seferberlik ilan edilip cephede sağa sola ateş de edilmiyor artık.
Bu anlayışı Osmanlı 19. yüzyılda benimsedi, Prusya'dan örnek alarak.
Devir değişti, türkler halen daha, aynı o zaman olduğu gibi çağın gerisinde kafalardalar.
Bu zihniyet yüzünden nasıl Osmanlı köhne ve dünyanı anlayamayan yapısı yüzünden yıkıldıysa, Türkiye'yi de siz yıkacaksınız işte.
Ondan sonra 'Ay onlar savaş olsa kaçar' diye aklı başında ne kadar insan varsa kötüleyip durursunuz.
- Para & Ekonomi konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılBu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar umrumda değil. Ben gidip yaptım geldim, gitmeyenler düşünsün.
30 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılelbette bu bir devlet hakki :)
öleyse devlet vicdani ret i de getirsin istemeyen yapmasin :)
parasi varsa vatan evladi parasi yoksa vatan haini mi oluyor :)
sonucda ikiside askerlik yapmiyor :)10 Yorumla
+1 yıldevlet değil hükümet tanıdı fırsatı çünkü iflasın eşiğinde ve para lazım
vatan borcunun bedeli para olamaz böyle düşünenler vatan sevgisinden yoksun korkaklardır10 Yorumla
+1 yılHayatımı kurdum bırakıp askere gidemem diyenler var. Nice askerler geride çocuğunu bırakıp şehit oldu. Bu ülke batağın içinde olmasa o bedelli çıkmazdı. Allah'a şükür alnınım akıyla yaptım geldim.
40 Yorumlaaskerlik bir haktır bedelli yapmakta kazanılmış bir statüdür. ben hiç o gözle bakmadım. çürük raporu almak için kilo bahane edip damacanayı kafasına dikenleri gördüm işte onlar vatan haini asıl.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi böyle operasyona felan hep rütbeli asker gidiyor normal er gitmiyo diye biliyorum ama diğerleri de boş is yapıyormuş öyle duydum ondan gitmekk istemiyorlar heralde
00 Yorumla
+1 yılElin mazlumunun da bir sebebi var ama parası olmadığı için vatan borcunu paşa paşa ödemek zorunda.
Öteki taraftan zengin züppeler hayatından 6 ayı ayıramıyor. Bunun bahanesi yok. Peygamber ocağına gitmeyen erkek adam da olmaz iflah da. Konu kilit.10 YorumlaYargilayanda kesin akkoyun lardir
Gorende sanacakki bu ulkenin sahipleri onlar anasini satayim
Dayilik tasliyorlar millete birde10 YorumlaÇünkü korkak ilân ediyorlar. Halbuki gücü yetenin yapması taraftarıyım. Kimse askerde bize yıllarca dayatılan terör yüzünden ölmeyi hak etmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen cezayirliyim. hem orada 18 ay yaptim. hemde burada 15 ay yaptım. ama milliyetçilere sorsan hain arabım. benim ne suçum var?
50 Yorumla
+1 yılBizimkiler devlete parada lazım diyolar hain gözüyle bakan yok yani
Nereler senin dediğin yer hangi memleket?
Gerçi iş lafa yapısında ama olsun00 YorumlaVatan hainliğini zaten devlet bunu çıkartarak kendi yapmış sayılır neden dersen herkes gibi benim gibi onlarda paşa paşa askerliğini yapması lazım ama bazı gerçekler de var
30 Yorumla
+1 yılAynen yanlış bişey öyle qavatlara zorunlu olacak olsaydı kızlarda qelsin derdim ama kızlara hakaret olur öyle qavatlarla aynı cümlede kullanmak.
10 Yorumla
+1 yılGercekten isi gucu olan insanlari yargilamayizda bazi zengin p*cleri var aman ne gidicem yikik fakirler gidip ölüyo bizim yerimize gibi dusuncelerle gitmezse net vatan hainidir
00 YorumlaAlistiniz nasil olsa fakirin çocuğu vatan icin şehit olsun zenginin oğlu onun bunun karısını kızını sk. p gezmesine devlet oyle bir imkan tanıyorsa parasi olmayana da tanisin
20 Yorumla
+1 yılMillet içinde oluşmuş bir değer yargısı var ona ters geliyordur
00 Yorumla
+1 yılSaygı duyarım gitmek istemiyorsa gitmesin ama benim dalga geçmeme engel değil
00 YorumlaReis Bizi Afrin e Gotur Diyenler Bedelli Istiyor Yapanlar Salakti Zaten 15 Ay
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılJeopolitik konumumuz Kanada Fransa gibi değil diken üstünde yaşıyoruz. Klavyeden vatan kurtarsnlar bedelli sirasinda
20 Yorumla
+1 yılÇünkü zorunlu askerliğin 1869 yılından beri var olduğunu bilmiyorlar. Ayrıca askerlik boşa vakit kaybıdır çoğu erkek için.
00 Yorumla
+1 yılPardon da sen avukatlarımısın? Sanane insanların düşüncelerinden?
12 Yorumla- +1 yıl
Buda benim düşüncem sanamı sorcam ne cevap yazcam diye. Zıt görüşleri duymak istemiyosan böyle bir soru sormazsın ya da oraya yazarsın tersini düşünenler yorum yazmasın diye. Triplere girme boşuna burda.
+1 yılBen bedelli denk gelseydi bedelli giderdim en mantıklısı 6 ayım boşa gitti
20 YorumlaSaçma bende erkek olsam bedelli yapardım.
24 Yorumla
+1 yılvatan hainleri olduklarını düşünmüyorum..
devletin haksızlık yaptığını düşünüyorum..00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 317 cevap paylaştı. 15 ay im bosuna gitti o kadar gitmem dedigim halde aile zoruyla gittim. keske gitmseydim
10 YorumlaKimsenin bisey demeye hakki yok bence
20 Yorumla
+1 yılİnsan değişik birisi. Elbette kendince haklı nedeni vardır belki bilemiyiz.
00 YorumlaBizene :/ isteyen istedigini yapsin bizimi geriyor
10 YorumlaSAÇma kıskançlık da biraz. Vatana hizmet illa askerlikte değil çalışmayla da olur.
00 Yorumla
+1 yılParası olmayanların yokmuydu bir sebebi?
22 Yorumla- +1 yıl
İnanın birileri için büyük mebla
borç batağında olmasak bedelli hayatta çıkmazdı.
40 YorumlaZorunda kalınmadıkça gidilmelidir aslında. 😕
04 Yorumla- +1 yıl
Neden mesela? Bu kadının kürtaj hakkına karışmakla aynı şey değil midir?
- +1 yıl
İlginçsin
+1 yılVatan haini oldukları için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKedi erişemediği ciğere mundar dermiş.
10 Yorumla
+1 yılBedelli değil ücretli askerlik olmalı
00 Yorumla
+1 yılparasi olan olmayan aradaki fark bu
20 YorumlaBen davranmıyorum ama doğru da bulmuyorum
10 Yorumla
+1 yılYooo hiç te öyle değil
10 Yorumla
+1 yılFena devrecilik yapilacak onlara 😁😂
00 Yorumla
+1 yılKatılıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Bedelli askerlik yapacaklara millet neden vatan haini gibi davranıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler