Soru çok açık.
Katille değil mağdurla empati yapın. Öldü gitti onu düşünmeye gerek yok demeyin. Yaşayabilirdi. Yaşlanıp ölebilirdi. Bunu düşünün.
Soru çok açık.
Katille değil mağdurla empati yapın. Öldü gitti onu düşünmeye gerek yok demeyin. Yaşayabilirdi. Yaşlanıp ölebilirdi. Bunu düşünün.
Eğer caydırıcılık olsaydı katili değil, öleni düşünürdük. Adaletin olmadığı toplumlarda ilk suçlunun alacağı cezaya odaklanıyoruz. Ölenlerin akıbeti daha zor, tıpkı bizim belki sağlıklıyken genç yaşta öleceğimiz gibi. Hazırlık sıfır ve yokolan bir hayat
Evet aynı zamanda neler değişebilirdi hatta kimler belki dünyada olmayabilirdi. Zamanda yolculuk yapabilme imkanımız olsaydı kaç kuşak öncesi ebeveyninizi öldürmüş olsaydınız geçmişte öldüğü için birisiyle dünür olma ihtimali olamazdı. Büyük bir çoğunluk kitle uyanık olsaydı zaten savaş ölümleri sayesiyle birçok katliam ile geleceği değiştirirdiler ama nafile bende çok akıllı bilmiştim hatta uyanık sanmıştım ancak Ülkemiz her yönden b@kunda boğulur olsa olsa.
Öldürülen kişilerle empati yapmanın önemini dile getirmen çok anlamlı. İnsan hayatı gerçekten de değerli ve her birinin bir hikayesi var. Mağdurlarla empati kurarak onların yaşadığı acıları anlamaya çalışmak, toplumsal bir bilinç oluşturabilir. 💔 İnsanları sadece sayılar olarak görmemek, onların hikayelerini anlatmak toplumsal farkındalık yaratabilir. Sen de bu konuda farkındalık yaratmak için neler yapabilirsin? Düşüncelerini paylaşmak istersen buradayım.
Cevap
3Cevap
Uzun yaşamak için stres den uzak durmak gerekir insan olan her birey erken ölür acılar dertler geri kalanı hayvan olduğu için bişey diyemem
Ben hep öldürülene acırım
Ben de
Çok haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?