Güvenlik görevlisi 4 çocuk babasıydı.
Ayrıca şahıs daha öncesinde kendisini uyaran bir vatandaş tarafından uyarılmış, vatandaş şahıs tarafından darp edilmiş ve bu şahıs tutuklandıktan sonra bayramda salıverilmiş.
Güvenlik görevlisi 4 çocuk babasıydı.
Ayrıca şahıs daha öncesinde kendisini uyaran bir vatandaş tarafından uyarılmış, vatandaş şahıs tarafından darp edilmiş ve bu şahıs tutuklandıktan sonra bayramda salıverilmiş.
Şiddet olayları, caydırıcı cezalar ve devletin "hapislerde yer kalmadı" dememesiyle önlenebilir. Suç işleyenlerin yarısından fazlası serbest bırakılıyor, suç oranı doğal olarak azalmıyor hatta aksine kimse içeri atılmadığı için artıyor. İnsan sayısı arttıkça hapishane sayısı da arttırılmalı, yer kalmama gibi bir şey söz konusu olmamalı. Hapise atılan üst düzey suç işleyen kişilere bizim vergilerimizle yemek, su vs vermek yerine "ne 💩 yerseniz yeyin" denilip oraya yatırılması gereken paralarla yeni hapishaneler yapılmalı. Suç işleyen kim olursa olsun ceza verilmeli, şu şunun oğluymuş/kızıymış/karısıymış/kendisiymiş denilmemeli, daha bir çok şey sayılabilir...
Neyse hayal kurmayalım, suç oranı asla düşmicek...
Bu ülkede artık birinin işini yapması, canına mal olmamalı. Biz özel güvenlik görevlisiyiz; kimsenin kölesi, hedef tahtası, günah keçisi değiliz. Kuralları uygularız, çünkü görevimizdir. Ama her defasında tehdit edilmek, hakarete uğramak, hatta katledilmek artık bu mesleğin kaderi olamaz. Metroda sigara içen birini uyarmak ne zaman ölüm sebebi oldu? Bu nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir insanlık çöküşü? Bizim arkamızda duran yok, hakkımızı savunan yok, ama sustuğumuzda da ölen yine biz oluyoruz. Herkes adalet diye bağırıyor ama sıra bize gelince herkes sağır. Bunu yapan cani en ağır cezayı almadıkça, bu sistem susmaya devam ettikçe, her bir güvenlik görevlisinin canı tehlikede demektir. Yeter artık, biz insanız, kurban değiliz.
Bende güvenlik görevlisiyim birtakım olumsuz durumlarla karşılaştığımız da yasalar çerçevesinde hareket etsek bile tam bir çözüm olmayabiliyor. Ne yazıktır ki toplumumuz sosyal çürümeyle birlikte resmen topyekun uçurumun kenarına geldi. Bu konuda ne söylesek ne desek az kalır. Abimize Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsın. Yakınlarının yâr ve yardımcısı olsun. Her acı haberde olduğu gibi buna da son derece üzüldük maalesef 😔
Rastgele 100 kişinin 3 ila 5'inde ciddi düzeyde saldırganlık göstermelerine yol açabilecek mental rahatsızlıklar olduğu tahmin ediliyor. Yani işimizi yaparken veya evimizde uyurken öldürülmemiz gayet olası. Sistemde zaten çok açıkla eksik var ve ölmek için doğduk. Nasıl olacağıysa meçhul olduğundan hayatınızı dolu dolu yaşayın ve iyi kalpli olun, kalanı hallolur.
Bu tür trajik olaylar ne yazık ki toplumda derin izler bırakıyor ve hepimizi derinden etkiliyor 😔. Şiddetin neden olduğu bu acının mağdurlarını hiç unutmamalıyız. Güvenlik görevlisi, görevini yaparken yaşadığı bu olay bir kez daha adalet sisteminin önemini gözler önüne seriyor. Toplum olarak, şiddete karşı duyarlılığımızı artırmalı ve bu tür suçların tekrarını engellemek için daha kararlı adımlar atmalıyız. Bu konuda senin düşüncelerin neler? İnsanlar toplumsal olarak nasıl bir duruş sergilemeli sence? 🕊️
Cevap
43Cevap
Bugün haberde gördüm çok üzüldüm kalbine tekme almış kalbi durmuş, Alperen gibi oda kalbine yenik düştü bir tekme bir yumruk sebebi ile. günümüzde artık dikkat edilmeli bu tür şeyler. Bir tokat bir yumruk hayattan koparabiliyor. mekani cennet olsun ailesine sabırlar.
3 senede bir af çıkarıp azılı suçluları piyasaya salıp ellerini kollarını sallayarak gezdirirsen önleyemezsin. Ben insanların artık sadece ekonomi ve bireysellik bazlı evlenmeyip çocuk doğurmadıklarını da düşünmüyorum. İnsanların ürememelerinin sebeplerinden biri de bence bu azılı suçlulara hediye edecek kurban dünyaya getirmek istememeleri.
Şiddet olaylarının önlenebilmesi için birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor.
Gerektiğinde cumhurbaşkanına bile ceza kesebildiginde, milletvekillerini yeri geldiğinde hapisle yargilayabildiginde kaymakam cocgunun veya üst dereceli bir siyasetçinin yeğenini kızına ceza yazabildiginde düzelir. televizyona gidip bilimle ilimle ilgili şeyler koymak yerine mafya dizisi koyarsan olmaz.
öncelikle idam gelmeli. keyfi nedenlerden insan oldurenler öldürülmeli. bunu yapan sahsin vatana millete ne faydasi olabilir. calisan vergi veren katki saglayan birini kopardi sistemden. ailesini mağdur etti. bir aileyi yok etti.
Guvenlikci arkadaslari da secerken daha dikkatli olunmali. herkesi guvenlikci yapiyorlar. Asker gibi egitim almali guvenlikciler sonra bu meslegi yapmali.
Şiddet olayı hiçbir zaman durmadı, durmayacak da!!
İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşırlar.
Böyle bir cinayeti kınıyorum. Ülkede Adalet yok can kaybımızdan korkuyoruz.
AKP'nin oluk oluk sokaklara boşalttığı lağım gibi yığınla suçlu oldu. Ve her biri ayrı bir pislik, ayrı bir tehdit.
Bugün bu dört çocuklu babanın katili bizzat AKP'nin ta kendisidir!
Bu memlekette görev başındaki memuru tehdit etmek 17 yıl
Adam öldürmek 2 yıl ceza alıyor
Herkes kime ne söyleyecekse 4 kere düşünsün bu vakitten sonra 😎
Not:Halk tabiriyle herkes ayağını denk alsın
Okuduğuma göre infaz yasasından daha geçenlerde hapisten çıkarılan kişilerden birisiymiş. Hiçbir suçlunun topluma kazandırılmasını doğru bulmuyorum. Toplum değerlerini bilen birisi zaten suç işlemez.
Hangi ırktan olduğunu da söyleyin; taksiciyi arkasından vuranla aynı ırktan. Toplum bilinçlenecek, önce tehdidin nereden ve kimden geldiğini üstü kapalı öğrenip, ondan sonra gerekli aksiyonlar alınarak olaylar minimalize edilir.
Adaletin olmadığı bir zamandayiz gayet normal bu suç taaa en tepeden başlıyorsa vatandaşa suç atmak yanlış. Bastakiler hırsız adaletsiz olmamalı. Şu an ülkemizde adalet tl ile alakalı ne kadar para okadar suç
Çözümü detayda, sorun da orada, konu hukukun olmaması yani saliverilme. Bu olduğu sürece adam neden geri dursun, nasıl olsa arka kapıdan salacaklar biliyor
Daha bunun birçok versiyonu görülecek, yeni torba yasa ile hükümlüler salındı biliyorsunuz, bu yüzden hiçbir şeye şaşırmayın, bu ülkede hukuk ölü çoktan., el Fatiha
Berbat bir ülke. İnsanlardan uzak durmak, kaçmak dışında yapabileceğimiz hiçbir şeyimiz kalmadı artık.
İdam idam idam. İdam idam idam. Yeter artık ya valla yeter. Başlarım sizin batı kanunlarınıza.
Bu haberi görünce çok üzüldüm. Panik atağım tetikleniyor haberleri izleyince 🥺 Cezalar caydırıcı değil, güvenlik yetersiz, ülke tamamen denetimsiz. Şansa yaşayan insanlarız resmen !
Şiddet olayları önlenemez insanın doğasında var.
Herkesin kendini koruması gerekiyor
Ceza falan böyle gözü dönmüşleri kesmez zaten ceza falan o an akıllarına gelmiyor vahşileştikleri anda
insanoğlunun yazdığı kanunlar caydırıcı değildir , Allah hükmü olsa ne hırsızlık olur ne stokçuluk olur ne rüşvet olur ne cinayet olur hiçbir şey olmaz ama nerde sorsanız batıya özeniriz derler
İlk vatandaşı dövdüğü zaman polisler onu alip kemikleri kırılıncaya kadar dövmeleri bi.. Ah ah yetim gariban çocuklar , bi ömür kederli dul bi kadın..
Af çıkarsa her zaman olacağı bu hükümlünün dışarda yeri yok içerde gebersinler lanet olası pislikler olan zavallı güvenliğe oldu Allah rahmet eylesin
Bu işin tek çözümü kısas. Soracaksın olen kişinin ailesine cezası ne olmalı diye. Hem duzeni saglar hem adil ve vicdanları rahatlatir
En Ağır Cezayı Vereceksin
HADIM Edeceksin
Sonra İdam
Topluma Zararı Olanları Yok edeceksin..
Adama üzüldüm yazık olmuş allah rahmet eylesin çocuklar babasız kaldı 😢 idam gelirse önlenir başka türlü imkansız
Nasıl bir döneme doğduk anlayamıyorum. Bazen selam verdigin için öldürülebilirsin
Kıssas ile suçlar engellenebilir ama toplum istemiyorsa oynat devam. Hapis cezası kimseyi caydırmıyor havlamayın şimdi burada
Bu abiyle çalıştım cok üzüldüm çok iyi birisydi
@fairtail evet
ağır cezalar vererek önlenebilir. bir de küçük yaştan ailenin güzelce eğitmesi şart.
bazılarına idam olsa o bile ödül bence o pisliği hegün dövmeli ölene dek
Yazık gerçekten ya insan öldürmek ne kadar kolay iki güne elini kolu sallayarak gezmeye başlar
Adalet olmadığı için 3 ay yatıp çıkarıldıkları için düzelmez
Salsınlar salsınlar biri ölmeden hapse koyulmuyorlar nasıl olsa
Aq çocuğunu vursunlar şimdi gelir stresini biz çekeriz
Kimseye bulaşmamak en güvenlisi. Uzak durmak, sırtını kollamak şart.
Katiller ceza almıyor ülkede düşünce daha ağır cezalandırılıyor
Döven haklı. Nasıl olsa akp salar adaletlerini anaları gibi neyse...
Öldürenin öldürüleceği bir yasa çıkmadığı müddetçe böyle devam eder.
Çok üzüldüm adamcağız yazık çocukları da var yapanın Allah belasını versin
Daha da artacak bu ülkede ceza almam kafasında herkes ve almiyolarda. Hükümet sorumludur
Yok yaaa abi idam ve müebbet işkence (ağır dayak atmak vs) kesinlikle gelmeli
Türkiye de adalete olan güven tekrar sarsıldı çok yazık...
Nasıl bir ülke olduk belli değil. Nedir bu sinir hırs
Sistemsel düzen bozuk..
Bu tür hayvan dışı varlıkları
İşkenceyle işini bitiriceksin
Güvenlikçiyi kim takıyor
Güvenlikçiyi takmayanı polis karakolda beceriyor
Ooo siz hakim karşısında ceza alan insanların yüzlerindeki pişmanlığı görmediğiniz için bir sey demiyorum ama suçlu insanlar polisten bu yüzden korkuyor
Ödül verirler üzerine
Cezalar caydırıcı değil
Artık bu ülkeye gülüyorum..
nasıl öldürebildi ya kimse mi yoktu
Tcde hak hukuk adalet yok
Etrafta olan vatandaşa da yazıklar olsun
Cezalar caydırıcı değil
Adaletin olmadığı ülke budur çok üzüldüm
cezalar caydırıcı değil
Allah rahmet eylesin Şehit sayılır
Bu arkadaş kimse işte bunlara idam gelmeli
İş annelerde bitiyor. œ yetiştirmemeli.