Memur ile pastaneci kavga ediyor ve pastaneci memuru memurluktan ediyor. Memur pastaneciyi öldürüyor bu durumda kim haklı?

Memur (öğretmen) ile pastahaneci kavga ediyor. Pastahaneci memura; sen memursun seni süründürürüm diyor. Olaydan 3 gün sonra pastahaneci ayağını başka yerde kırıyor ve kavga ederken kırıldı diye iftira atıyor. Memuru açığa alıyorlar. Memur gidip iftirayı geri çek yoksa memurluktan atacaklar diyor. Ve memurluktan atılıyor. Sonuç olarak ekmeğinden olan öğretmen pastahaneciyi eşinin anne babasının ve çocuklarının gözü önünde infaz ediyor.

Bu durumda (ahlaki olarak düşünün) kim haklı.

Güncellemeler
6 ay
Olay gerçek değil. İnsanların olaylara ahlaki açıdan nasıl baktıklarını tespit etmeye yarayan bir metot.
Memur ile pastaneci kavga ediyor ve pastaneci memuru memurluktan ediyor. Memur pastaneciyi öldürüyor bu durumda kim haklı?
Cevapla