Polis sorunsalında kim haklı?

Herkese selam iyi günler arkadaşlar dün gece çok talihsiz bir olay yaşadım yolda yürürken gasp edildim 2 kişiydiler cüzdanımı alıp çalıp gittiler nasıl oldu anlayamadım bile cüzdanımın içinde kimliğim , banka kartlarım ve az da olsa bir nakit para vardı her şey gitti yani neyse ben bu şahısları tam tamına 1 saat boyunca gizli gizli takip ettim yanımda telefonum yoktu çünkü polisi arayamadım ve dediğim gibi 2 kişiydiler müdahale edemedim yani ve benden yaşça olarak büyüktüler bana bi bıçak çekseydiler ne yapabilirdim ki? Neyse bunlar bi ara atm'ye gittiler hani cüzdanımın içinde kartlarım var ya onlardan para çekmeye çalıştılar kendilerince ama yapamadılar atm'nin karşısında da taksi durağı vardı durağa gittim olayı anlattım polisi aramasını rica ettim ve sağolsunlar aradılar polis benimle konuşmak istedi telefonda taksici abi telefonu verdi bana ben polisle konuştum olayı anlatmamı istedi ve herşeyi anlattım tamam dedi hemen ekip yolluyorum diye söyledi 10 dakika geçtikten sonra başka bir polis kendi numarasıyla taksiciyi aradı ve benimle konuşmak istedi ben olayı tekrardan bu polise anlattım çok saçma değil mi sizce de ben polis çağırıyorum olayı anlatıyorum ve sonra başka polis arıyor olayı anlatmamı istiyor neyse polisler tam 20 dakika sonra geldiler sanki fizandan geliyorlar onlar gelene kadar hırsızlar gittiler yani polis taksiciye aynen şunu söyledi biz gelene kadar adamları tutamadınız mı müdahale edemediniz mi diyor pardon da bu neyin kafası ya hem geç geliyorsun hem de taksiciye müdahale edemedin mi diyor tamam taksici hırsıza müdahale etti diyelim senin görevin ne o zaman? Boşu boşuna mı polis oldun neyse ben polislerin aracına bindim hırsızların peşine düştük ve sonra bi ara sokakta gördük polisler üstünü aradı ve benim cüzdanım üstlerinden çıkmadı polis bana şunu söyledi özürlü müsün oğlum sen diyor
Polis sorunsalında kim haklı?