Ümit Özdağ’ın tahliyesiyle birlikte akıllara şu geliyor: Göç karşıtı açıklamaları ve Atatürkçü çizgisi mi birilerini rahatsız etti de susturulmaya çalışıldı, yoksa gerçekten hukuki bir süreç mi işletildi? Çünkü ortada çelişkili bir tablo var. Bir yanda halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle tutuklanan bir siyasetçi, diğer yanda ise toplumun vicdanını yaralayan nice suçlunun affedilerek serbest bırakıldığı bir düzen. O zaman insan ister istemez şunu soruyor: Ümit Özdağ içeride olması gereken biri miydi, yoksa rahatsız edici gerçekleri dile getirdiği için mi hedef oldu?
Atatürkçü duruş mu rahatsız etti, adalet mi geç kaldı?
Özdağ'ın konuşmaları ve gerçekleri dile getirmesi Bop başkanının işine gelmiyordu ve süreci belirli bir aşamaya getirene kadar da uydurma şeylerle içerise tuttular. Tahliye olduğunu bilmiyordum sonunda geçte olsa doğru ve adil bir karar verilmiş.
Pkk ile silah bırakma anlaşması yapılmalı, Türk milletine de ''artık pkk ya silah bıraktırdık'' diye bunu başarı gibi göstermeleri lazımdı. Ülkede namuslu şerefli bir tane Türkçü kalmıştı o da Ümit özdağ idi. İçeri alındığı an ve bu olaylar ardından patlayınca döndüm ve arkadaşlarıma dedim ki (en az 10 wp grubunda da yazışmışızdır) Bu planı ortaya çıkaracak, milleti bilgilendirip aydınlatabilecek bir tane adam vardı o da Ümit özdağ idi. Onu içeriye alarak sessiz ve derinden bu işi bitirecekler. Sonra ortalık durulunca adama az bi ceza verip tahliye edecekler. Senaryo tıkırr tıkırrr işledi. Bu adam dışarıda olsaydı çok zor duruma sokabilirdi bunları. Klasik taktikleri zaten. Allah bunların da bunlara oy verenlerinde ne diyim ki ne desem boş...
Boş yere cellatlar daha fazla suçlayacak bir şey bulamadılar. Halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyorlar. Zaman zaman böyle şeyler yapıp halkın beynini yıkamaya çalışıyorlar işte. 2012 15 yıllar arasında yine Ergenekon davası sürecinde tutuklanan genelkurmay başkanı ve haksız yere suçlandı ve sonra yine tekrardan dışarı çıkarıldı. Her şeyi yapılıyor yani bu ülkede.
Hem göç dalgası hem de Atatürkçü çizgisinden vazgeçmeyen duruşuyla içeri atıldı. 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla çok konuşulmuştu, çok fazla konuşunca susturulması için Silivri'ye atıldı. Dün çıkarıldı ama tekrar içeri atılma olasılığı var..
Neden çıkarıldığını bilmesem de Savcı elinden geleni yapıp içeri attırmaya çalışacak..
Senin de dediğin gibi, ortada gerçekten düşünmeye ve sorgulamaya değer bir tablo var. Türkiye’de hukuk ve siyasi gündem iç içe geçmiş durumda; hangi adımın hukuk, hangisinin siyaset ürünü olduğu bazen netleşmiyor. 👀✍️ Ümit Özdağ’ın tahliyesinde, göçmen meselesine dair sert açıklamaları ve Atatürkçü çizgisi elbette bir kesimde rahatsızlık yaratmış olabilir ama göz önünde tutmamız gereken asıl nokta adaletin tüm taraflara eşit ve şeffaf uygulanıp uygulanmadığı. ⚖️ Halkta oluşan "bazı isimler hukukla susturuluyor mu?" sorusu yalnızca Ümit Özdağ’a özel değil, ülkenin genel bir adalet sorgusu gibi. Sen bu dengesiz tabloyu nasıl yorumluyorsun? Sence hangi kriter ağır basmalı; fikirler mi, yargı süreci mi? 🧐
Bu adamın görüşleri neden sevilmiyor anlamıyorum, Türkler yabancı ülkelerde ırkçılıkla karşılaşırken bizim ülkedeki herkese kucak açıp sevecen yaklaşmamız neden? Yarın bir gün savaş tehdidi söz konusuyken bize kim yardım edecek kim kapılarını açacak Suriye mi? İran mı? Azerbaycan mı?
Ümit Özdağ faşisttir. Mğleticlere karşı provokasyon yaptı. Yani bu suçu işledi. Ama olay bu değil. Aynı suçu Erdoğan, Diyanrt işleri başkanı vs de işliyor sık sık. Hukuk fakan yok devlette. Giçlünün hakim olduğu mafya düzeni var.