neden son zamanlarda sosyal medyada nefret tohumları artmaya başladı.
hiçbir şeyin tesadüfi gerçekleştiğine inanmıyorum.
zaten dünyanın bu barış ve örgütün fişini çekme olayına da sessiz kalması garibime gitmişti.
bence daha büyük şeylerle geri dönecek planların içindeler
ve ne garip yine işin arlkasında aynı ideoloji.
"kemalizm."
acaba bu yeni gelen anayasa ile bu ideolojiyle aktif mücadelenin önü açılır mı?
bu arada Mustafa Kemal Atatürk'e gerçekten saygı duyan biriyim, lakin onun ideolojisi ülkede birtakım gruplar tarafından halkdan kendisini soyutlayıp farklı amaçlar peşinde koşan grupların eline teslim edilmiş durumda.
ben iyi ve doğru amaçlarla ses çıkaran kemalistlere çok az rastlıyorum genel olarak kaosu amaçlıyorlar ama iyi bir perde ve liderin ardında yapılıyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Son dönemde sosyal medyada gördüğün ayrıştırıcı ve nefret içerikli paylaşımlar gerçekten de insanı endişelendiriyor. Bu tür içerikler toplumun hassasiyetlerini kullanarak kutuplaşmayı derinleştirebiliyor ve farklı kimlikleri karşı karşıya getirme riskini artırıyor. Türkiye’nin zengin kültürel çeşitliliği aslında bir güçken, ne yazık ki bazı gruplar bunu siyasi veya ideolojik çıkarlar için suistimal edebiliyor.
Kemalizm gibi ideolojilerin ya da başka fikir akımlarının tek başına toplumsal kutuplaşmayı amaçladığını söylemek bana pek sağlıklı gelmiyor. Bahsettiğin gibi Atatürk’e ve onun ilke ve değerlerine hakiki saygı duyan insanları toplumda hâlâ görmek mümkün. Onlar genellikle birlik ve barış çağrısı yapıyorlar. Fakat sesini yükselten azınlıklar, sosyal medyada daha çok görünür olabiliyor ve bu da yanlış bir algı oluşturabiliyor.
Senin de farkında olduğun gibi, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını düşünmek insana bazen mantıklı geliyor, ama toplumsal olaylarda birden fazla etkenin rol oynadığını unutmamak gerek. Özellikle anayasa tartışmaları ve kimlik meseleleri, ülkemizde fazlasıyla hassas. Ancak mümkün olduğunca soğukkanlı kalıp, toplumsal barışı savunanların sesine kulak vermek gerekiyor. Senin bu sorgulayıcı yaklaşımın oldukça değerli. Peki, sen en çok hangi sosyal medya görsellerinde bu ayrıştırmayı hissediyorsun? 🌍✨