Bu bahsettiğin olay ya da olay sorusu aslında çok eski bir tarihe dayanıyor nasıl şu an bile İslam'ı bizde daha iyi yaşayan varsa orda az sa eskiden de bu vardı biz nefsimize hakimdik eskiden Osmanlı zamanında hilafet bizdeydi insanlar dinlerini daha özgür yaşıyorlar ve 10 larca farklı ırk hiçbir tartışma olmadan aynı mekanlar da sorunsuz yaşabiliyordu ancak Araplarda ki bu kıskançlık ya da yedirememezlik diyebiliriz bu vardı onlarda o yüzden de bize yanaşmıyorlardı yanaşamıyorlardı biz herzaman özeldik ve özel kalıcaz. TR
Tabi ki bizde ki ve Araplarda ki insanlara ve inanmayanlara saygı duruyorum ordada çok sayıda dinlerini çok iyi bir şekilde yaşayan insanlar vardır. Bizdede var saygı duyuyorum.
Araplar kendilerini seviyor mu ki Türkleri sevsin? Kendi içlerinde bile savaşmaktan geri durmazlar cesaretleri olsa. İsraille ilişkimiz neyse onlarla da öyle olmalı. Sedat Peker nerede mesela? Kim kol kanat geriyor?
Yahudiye önyargılı olup, arapsever çok türk gördüm ben. Hani o dini araştırmayıp kulaktan dolma bilgilerle dini öğrenen cahiller var ya. Araplar kendileri ile bile anlaşmamış kaç devlete bölünmüşler, doğrudur.
Valla dış politikada duygusallık işe yaramaz ve Ortadoğu'da da İsrail tüm Arap devletlerinden daha güvenilir bir komşu. Uzun vadede planları olan bir devlet ve sacma duygusallığa girip Arap ülkeleri gibi anlık politika değiştirmezler.
Ayrıca farklı ülkeler olmaları problem değil problem birbirleri ile sıcak bir savaşa giremeseler de hep bir düşmanlık kin içinde olmaları birbirlerine karşı. Zaten adamakıllı birlik olabilselerdi Ortadoğu bugün bu hâlde olmazdı
Din kardeşliği ve Türklerin düşkünlerin yanında saf tutma psikolojisi. Şahsen 2. secenek bende de var ve kendime mani olamıyorum 😆 örneğin Filistin olayını din kardeşliği olarak görüp üzülemiyorum. Ama şu içimizdeki mazlumları savunma dürtüsü ister istemez tetikliyor 😅
Aslında suiyeliler ve araplar ülkemize gelip yerleşmeseydi aramızda bir sıkıntı olmayacaktı. Sıkıntı yerleşmelerinde de değil aslında topraklarımıza gelip sanki kendi topraklarıymış gibi davranmaları , t3c4vüz , t4ciz olaylarına girişmeleri , saçma sapan sebeplerden hayvanlara işkence yapmaları , bizim çocuklarımıza yaptıkları , yerlere ve denizlere çöp atmaları sıkıntı. Bunlar olmasa aslında gayet huzur ve barış içinde yaşayabilirdik onlarla. Nunlar olmadan önce benim araplarla bir sıkıntım yoktu valla
Evet öyledir. Atatürk'ü de sevmezler. Anıtkabir'i Arap liderler ziyaret etmez. Zannımca doğru karadır, Ata'nın da onlardan hazzettiğini sanmam. Türk ırkının Araplaşmasına her zaman karşıydı. Türk ırkını daha özel ve üstün görürdü. O yüzden yüzünü hiç Arap ülkelerine dönmemiştir. Daha ilim irfan değer veren, dogmatik düşünmeyen, aklı fikri hür ve modern insanlar hayal etmiştir.
Lafa gelince ümmetçi olan ama icraate gelince ingilizlerle birleşip Osmanlıyı sırtından vuranlar için abartı değildir herhalde. Tarihten konuştuğumuz için şu an ki Arapları buna katıp genelleme yapmıyorum. Tarih boyunca öyleydiler sadece.
Araplar dönek bir ırk bence. Tüm savaşlarda yandaşlarını satmıştır. Bizi de…
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çoğu öyle, ABD deki güç onlarda olsun her milleti zorla müslüman yapmaya çalışırlar, kabul etmeyenleri öldürürler, Araplar lanetlenmiş gibi berbat yaşıyorlar.
Ee tarihte de var mesela Kıbrıs harekatında silah veren tek kişi Kaddafi' ydi. Ayrıca Türkler'de bek dost canlısı değil. Kurtuluş Savaşı'nda hakl tarafından oluşturulan tek ordu Güney Doğu'da yani Kürt ağırlıklı oluşturulan bir orduydu. Zaten orda Kürt olmadığını idda eden önce Osmanlı sonra da Türk tarih kitaplarını yırtıp atsın. Sonra ne oldu? Kürt demek bile yasaklandı , zulüm ettiler şu an bile az da olsa öyle. Yunanları , Arapları , Ermenileri tanıyan Türkler ama Kürtleri tanımadı. Haa diyeceksin konuyla ne alakası var? Türklerin'de dost canlısı olmadığını gösterdim. Ayrıca ülkeler farklıysa çıkalar vardır zaten dostluk yoktur daha önce dedim.
Dost canlısı olmamalıyız zaten, Araplar da öyle sayılmazlar. Kendileri bile kaç devlete bölündüler, cahillikten birbirlerini yiyecek duruma çok geldiler xd
Yoo Araplar gayet güçlüydü hatta bir zamanların Irak'ı Dünya'yı titretiyordu. Yine Kaddafi bu coronayi BM'de anlattı adama "çöl bedevisi " dediler. Sadece Arapların toplumu çabuk karışmaya , galyane gelmeye müsait. Aynı şey Türkiye içinde geçerli. Max 10 yıllık ömrü var elimde olsa terk ederim. E tamam iki tarafda dost canlısı değilse bunları düşünmeye gerek yok csfsfsf