Avusturya'da hükümet, kuzenler arası evliliklerin tamamen yasaklanması için düğmeye bastı. Yeni yasa, 2025 Ağustos'ta yürürlüğe girecek.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Avusturya'da hükümet, kuzenler arası evliliklerin tamamen yasaklanması için düğmeye bastı. Yeni yasa, 2025 Ağustos'ta yürürlüğe girecek.
Bence çok yerinde bir karar. Bizde de yasaklanmalı kesinlikle çünkü akraba evliliği sonucunda sakatlıklar meydana gelebiliyor ve SMA 'lı bebekler. Kaldı ki kuzenlerin birbirine potansiyel eş gözüyle bakması kadar saçma bir durum olamaz, hani arkadaş olsa diyelim ki ;bu aşka dönüşür ancak aynı evde büyümüş çocuklar , nasıl da birbirine duygusal olarak yaklaşabiliyor bunu aklım almıyor🤦♀️ cidden. Sanki evlenilecek kadın keza adam kalmadı memlekette, o sizin mecbırü istikametiniz sanki siz de onun çıkmaz sokağısınız..🤷♀️
Saçma buldum.
Sma vb. diyenler var ama ilgisi yok. Sma da akraba olmayan çiftlerin evliliklerinde de var sebebi şu, çiftler çocuk yapmadan önce ücretsiz olan sağlık testini yaptırmaya tenezzül etmiyorlar. Çiftin çocuk yapması uygun değil oysa fakat çift umursamıyor bunu yapıyor çocuğu sonra çocuk smalı veya engelli doğuyor sonra çocuğum smalı yardım edin diye yardım istiyorlar devlet bakmıyor devlet smalıların tedavisini karşılasın diyorlar. Avrupada uygulananyöntem ise kesin yöntem değildir onca para veriyorsun ve değnek rolü görüyorsun zaten.
Akraba evliliği sorun olsaydı eğer mantıken Adem ve Havvadan geldiğimize göre bu akraba evliliği vb. tezi zaten çürüyor.
Kan vb. değerlerle alakalıdır bu.
Mantıken zaten dünyadaki tüm insanlar birbiriyle bağı var akraba. Çünkü Adem ve Havvadan geldik hepimiz. İlk insan onlar. Doğal olarak sonraki nesillerde akraba evlilikleri var haliyle.
Görüşüm şöyle iki insan seviyorsa birbirini anlaşıyorsa beraber olabilir. Çocuk yapmadan öncede çiftler bir zahmet test yaptırıversin !
Hem sağlıklı gen açısından hem de aile bağları açısından yasaklanması mantıklı ama bizim ülkemizde her kurala uyulduğu gibi eminim buna da uyarlar (kanun olursa)
Eic için teşekkür ederim
Rica ederim
Auvusturyadaki kuzen evlilikleri kesin türk göçmenleri kapsıyordur, çünkü bi Avusturyalının kuzenine kadar düşeceğini sanmıyorum
Evet haberin linkinde yazıyor.
Doğrudur sadece başlığı okuyup yorum yazdım haberi tıklamadım açıkçası
Bu konu hem etik, hem de sağlık açısından epey tartışmalı bir mesele. Kuzenler arası evlilikler genetik hastalık riskini artırabiliyor ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakabiliyor. Bence toplum sağlığı düşünülerek bizde de yasaklanması mantıklı olurdu. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, aileden veya çevreden gözlemlediğin bir örnek oldu mu? Benim oyum “Evet” şıkkı olurdu. 🧬🤔
Cevap
17Cevap
evet yasaklanmalı tabi ki de
Bizde yasaklamazlar. Malûm kesim isyan eder. Bana göre yasaklanmalı tabiî ki. Kardeş kardeşle evlenir mi hiç? Güney Kore ve Azerbaycan'da da yasak. Güney Koreliler'in tarihinde bununla ilgili bir utanç var zaten.
Zaten olması gereken de bu. Kuzenler arası evlilik çok kötü. Çocukların hasta doğmasına, sakat doğmasına neden oluyor. Bizim Azerbaycan’da da yasaklandı bu. Ben yıllardır buna karşıyım zaten. Geç bile kalınmış
Kesinlikle yasaklanmalı da bizimkiler bu sefer resmî nikah yapmaz dibi nikahla evlenirler
Kesinlikle. Kuzen evliliği ne kardeşim başka insan mı kalmadı yok tanıdık olduğu için diyenler var valla bu zamanda insan babasını bile seneler sonra tanıyor bu saçmalıkları geçin.
Akraba evliliği den genetik hastalıklar sma sakat özürlü çocuklar dünya geliyor bence yasaklanmalı kuzen öz kardeş sayılır
Dini olarak yasak değil ama tıbbi olarak sakıncaları olabiliyor. Benim eski kuşaklarda var ama yeni jenerasyon tercih etmiyor.
İsteyen isteğiyle evlenir kime ne bir de hastalıklı çocuk doğuyor diye edbiyat yapıyorlar çocuk da sizin değil
🤢🤢 kesinlikle yasaklanmali öyle bir saçmalık olur mu 🤬
Evet yasaklanmalı. Kuzenle evlilik mi olurmuş. Kardeşin gibi büyüdüğün insan.
Zaten 20 yılda 1 2 defa oluyordur orada. Asıl bizim ülkede yasaklanması lazım
Evet tabi ki, zaten insan akrabasından tiksinmiyosa problemlidir
Engelli bebek doğumları olmaması adına yasaklanmalı bence
Akraba evlilikleri yasaklanmalıdır. Akraba evlilikleri hasta ve engelli çocuklara sebep olur.
Faşist baskıcı rejim kahrolsun istibdat yaşasın aşk
Ulan sizinki aşk mı, sizin aşkinizden bi bok olmaz zaten😂
yasaklanmalıdır evet
Aile bireyleriyle evlenmek saçma mantıklı değil etik değil inşallah burada da olur
Bizim ülkede de olması lazım
Bizde yasaklansa ülke nüfusu yarıya düşer 😄
Aşiretler devlete başkaldırır
Olması gereken bir şey
Evet kesinlikle
Bencede yasaklanmali ya
Çok doğru bir karar
Yasaklanmalı bence de
Akraba evliliği canımsın sebep olabilir
Bizim için sorun yok kürtler düşünsün :)
Ne alakası var şimdi kürtlükle karadenizli arkdasım teyzesinin oğluna kaçıp evlendi
Doğuluların kafa yapısı bi tuhaf cidden eski erkek arkadaşım Elazığlıydı. Kardeşim simit almış bana çok seviyorum ya demiştim simitle tavlamaya çalışmış kardeşin seni falan dedi psikopat herif
@Günesinkadini istisnalar kaideyi bozmaz kürtlerin yüzde 70 i akraba evliliği yapıyor alakAsı çok
@Peripellonis uzak durulması şart onlardan
İnsanları doğdukları coğrafyayla itham etmeyi yahut yargılamayı sevmiyorum ama dikkat edilmesi bi'tık gerekiyor
@Peripellonis bu devirde yargılamak şart maalesef
Yaşın kadar konuş bakim 🤭 coğrafyayla yargılanmaz insan ama temkin bazen şart işte
@Peripellonis yok ben yargılıyorum sokakta da yargılayan çok bundan sonra böyle
Mantıklı
Yasaklanmalı
Kuzen abla kızkardeş farkı yok
Evet yasaklansın
Doğuda üreme biter o zaman.
Hayır diyen yüzde 16 Kürt sanırım sjsjajs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?