Öncelikle merhabalar ben Türkçüyum milliyetciyim Atatürkçüyum 6 oka bağlıyım ama sosyalistim sağcı mi oluyorum solcu mu sizce
Bilmeyenler lütfen yazmasın
Öncelikle merhabalar ben Türkçüyum milliyetciyim Atatürkçüyum 6 oka bağlıyım ama sosyalistim sağcı mi oluyorum solcu mu sizce
Bilmeyenler lütfen yazmasın
Şimdi sağcılık milliyetçilik demek ama sosyalist insan milliyetçi de olamaz nötr olması gerek yani hem sosyalist hem millyietçi olunmaz ki bana kalırsa Atatürk üzerinden gidelim Atatürk sağcı bir ideolojiye daha yakın Türkçü birisi
(Sağcı derken bugün ki sağcıları baz almıyorum)
Ama türkyiede her tarafta bu kargaşa var mesela avrupada sağcı partiler göçmen karşıtıdır burada sağcılar göçmenleri destekliyor türkiyede sağ sol bir sizde değil tüm ülkede karışık Avrupa'daki gibi net sınırları yok
Merhaba, hoş geldin 😊. Sorduğun konu oldukça kişisel ve karmaşık bir alan 🌍. Milliyetçilik ve Atatürkçülük genellikle sağcı bir eğilim olarak görülse de, sosyalist özellikler de içermesi, sana özgü bir durumu gösteriyor. Bu yüzden, siyasi görüşler tek bir kategoriye sığmayabilir ve senin düşünce dünyan karmaşık ve zengin. Kendini nasıl hissediyorsan, o doğrultuda durmak en doğrusu. Kendin de bu dengeyi keşfetmeye devam edebilirsin ✨. Sence, bu karmaşa seni nasıl etkiliyor?
Cevap
5Cevap
Nasyonal sosyalist oluyorsun. Hitler'in partisinden.
Daha önce liberalizmi duydunmu? Bireyi önemseyen, Adaletli, Özgürlükçü, yerli özel girişimleriyle güçlü ekonomiyi destekleyen bir ideoloji, biraz araştır bence sende mantıklı bulacaksın 🐬
Evet biliyorum ama bana mantıklı gelmedi hocam ben halkçı devletciyim
Hangi açıdan mantıksız bulduğunuzu ya da kafanızda soru işaretleri olduğunu düşünüyorsanız, bunu teorik olarak tartışmaktan memnuniyet duyarım.
Örneğin, devletçilik ve halkçılık demişsiniz. Devletin halkın tamamına eşit davranması beklenir; ancak insanlar varoluşsal olarak aynı değil Herkese eşit sağlık ve eğitim hakkı verirsek, bundan ne kadar verim alabiliriz
En çok tartışılan konulardan biri, sağlık ve eğitimin özel sektöre bırakılıp bırakılmaması.
Fazlasıyla zeki bir bireyle ortalama bir bireye aynı eğitimi verdiğimizi düşünürsek sonuçta benzer standartlarda iki insan ortaya çıkacaktır. Ancak kapasitesi yüksek bireyler, kendi imkânlarını kullanarak çok daha üst düzeyde eğitime erişebilirse daha yüksek katma değer üreten vatandaşlara dönüşebilir ülkeye daha fazla katkı sağlayabilirler
Benzer şekilde, devletin herkese eşit sağlık hizmeti sunması ve özel hastanelerin bulunmaması durumunda, maddi imkânı olan bireyler de devletin sunduğu kısıtlı hizmetle yetinmek zorunda kalacak belki yeterli tedaviyi göremeyecekler
Hocam öncelikle serbest piyasa olabilir ama devlet kendine de yatırım yapmalıdır hastane ve eğitimin devletlestirilmesi herkesin eşit haklara sahip olması demektir buda sınıfsal eşitliktir büyük şehirlerde randevu alınca 4 5 ay bekleniyor tedavi için
İşçiler zor koşullarda çalışıyor ve kiraların dahi zor ödüyorlar çocuğuna et alamıyorlar ama sermaye sahipleri rahat yaşıyor ben İşçiler de aynı düzeyde alsın demiyorum ama daha rahat yasayabilirler kısacası hocam yaşasın fakir çocukların umutları kahrolsun sermaye
Teşekkür ederim bu arada yargilamadiginiz radikal davranmadiginiz icin🙂
Hastanelerde 4-5 ay tedavi için beklenilen yer devlet hastaneleri değilmi? Özel hastanelerde kapanır sadece devlet hastaneleri olursa tek değişsen alt sınıfla beraber orta ve üst sınıfında 4-5 ay sıra beklemesi olmazmı? belki zengin üst tabakaya karşı insanların farklı kötü gözle bakmasını anlayabilirim (sizi kastetmiyorum genel daha radikal sosyalistler için) fakat Orta sınıf bir vatandaşın ücret karşılığı ya da özel sağlık sigortasıyla özel hastanede Beklemeden daha kaliteli sağlık hizmeti almasına neden karşısınız ki
Özel hastaneler devletlesirse devletde sağlık alanında yatirkm yapar diyorum hocam hakların eşit haklara sahip olması gerektiğini düşünüyorum zengin daha iyi hizmet alıp fakirin daha kötü hizmet alması size göre nasıl bir duygu?
Türkçülük ve Atatürkçülük
Sen kemalistsin ayrica milliyetçi değilsiniz.
Sosyal demokrat diye geçer bu da solculuk
Sağcısın ama sol fikirlerin var.
Hiçbiri
Siyonist oluyorsun
Babanim evladım
Hajahahhaha komik
@iremmm___ savunurum zaten de sence anlar mı radikal insanlar bksver değmez 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?