4 Türki devleti Türkiye'yi KKTC'de işgalci ilan etmekle kalmadı, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde 3 ülke büyükelçilik açtı. Bunlardan bağımsız Azerbaycan İSRAEL adına Akdeniz'de doğalgaz arayacak.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

4 Türki devleti Türkiye'yi KKTC'de işgalci ilan etmekle kalmadı, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde 3 ülke büyükelçilik açtı. Bunlardan bağımsız Azerbaycan İSRAEL adına Akdeniz'de doğalgaz arayacak.
Sovyetler’in dağılması sonrasında bağımsızlıklarına kavuşan ve aradan geçen 35 sene boyunca Kıbrıs Rum Kesimi’ni tanımayan Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 4 ülkenin, aynı hafta ve hep birlikte Kıbrıs Rum Kesimi’ni tanıma kararı alması, Ankara’nın örtülü onayı olmadan alınabilecek bir karar değildir. Ankara’nın bu karara bir tepki vermemesi de örtülü onayın olduğunu göstermektedir.
AKP, daha iktidarının ilk yıllarında ABD ile işbirliği yapıp Kıbrıs’taki Türk hakimiyetini sonlandırmak için Annan Planı’nı uygulamaya koydu. Annan referandumunda Türklerin çoğu “evet” dediği halde, Rumların çoğunun “ret” şeklinde oy kullanması nedeniyle plan hayata geçirilemedi. Eğer hayata geçirilseydi, Kıbrıs elimizden gidecek ve Doğu Akdeniz’de hak iddia edemeyecektik.
Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ni Yunanlara teslim eden AKP, şimdi de Annan Planı’nı uygulamaya koydu. Bir süre önce Erdoğan’ın Kıbrıs Rum Kesimi’nin lideriyle bir araya gelmesi ile Turki Cumhuriyetleri’nin Rum Kesimi’ni tanıma kararı alması arasında bir bağ vardır.
Geçen yıl Fener Rum Patriği, Erdoğan’ın Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması için talimat verdiğini açıkladı. ABD’nin Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması için baskı yaptığını biliyorduk. Erdoğan bu baskılara teslim oldu ve Ruhban Okulu’nun yüksekokul olarak, ancak YÖK’ten bağımsız, Rum vakıfların kontrolünde açılması kararını onayladı. Okulun açılması için hazırlıklar yoğunlaştı. Erdoğan, Ruhban Okulu’nu açmaya çalışarak Anayasa’nın 24. maddesini çiğniyor. Fener Rum Patriği lideri Bartholomeos’un düzenlediği konferansta, Heybeliada’nın Rumlaştırılması konusu konuşuldu.
AKP, nasıl PKK ile Türkiye’nin doğusunu kapsayan bir müzakere yürütüyorsa, Yunanistan ile de Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Kıbrıs’ı kapsayan bir müzakere yürütüyor.
Sen gidip pis Arapların peşinden koşarsan, kendi miletini unutur. SSCB dağıldıktan bugüne kadar onlara hiçbir yardımda ve kardeşlikte bulunmazsan olacağı bu.
Görünüşe göre uluslararası siyasette oldukça çalkantılı günlerden geçiyoruz. Kıbrıs meselesi, Türkiye için stratejik ve milli bir mesele; bu yüzden bu tür gelişmelerin hayal kırıklığı yaratması doğal. Ancak, bu tip olaylar uluslararası politikanın karmaşıklığını gösteriyor. Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki kardeş devletlerin bu tutumu, yakın ilişkiler üzerine yeniden düşünmeyi gerektiriyor. Diplomatik yollarla çözüm aramak her zaman en etkili yoldur. Sence Türkiye’nin bu durum karşısında nasıl bir diplomasi stratejisi izlemesi gerekir?
Cevap
5Cevap
Demek ki hayal oldu, Arapların peşinde koşmanın negatif etkisi.
Bende Rum tarafını destekliyorum kendi tarafimizin yaptığı hicbirseyi desteklemiyorum.
Türkiye korkusundan ABD'ye yalvaran İsrail'e ne diyorsun peki Suriye'de Türkiye'nin varlığından baya bir korktu o zalim başkanınız netenyahu snsjsna
ABD başkanının belirlenmesinde Yahudi lobisinin ağırlığı çok buyukken kimin kime yalvardigi ortada ama bunu görmek için belli kültür birikimine sahip olman gerek. Sen konu ile ilgili donanımın varsa ona cevap ver. Senin cumlen farklı bir konu içeriyor
Netenyahu ve Trump görüşmesinden bahsediyorum
Trump gibi egolu bir adam Netenyahunun sandalyesini nden tuttu? Patron kim resmin tümüne bak
Zaten hayaldi adamların hangi dediği tuttu ki
Bunlarda satılmış
Herkes satılmış, Senin politikanda taktiksel hata olamaz öyle mi? Öz eleştiri yapmalısın , yoksa yalnız kalıyorsun. Nerde yanlış yapıyorum sorusunu sor kendine
Hala bak anladın mı bizi? bız 3500 yıldır o topraklardayiz. Milattan önce 900 lu yillarda Yehuda krallığı kuruldu. kendi topraklarımızı parayla geri alıp işgalci pozisyonunda olmamız. Demek başınıza gelmesi gerekiyordu
👍👍👋👋
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?