Vajinası olmayan insanlar doğum, regl vs. Gibi konularda konuşmayıp çenesini kapasın ya gerçekten. Biz çıkıp asıl normal askerlik 6 aydır bedelli yapan erkek değildir demiyoruz mesela...
11 tane erkek almış eline o pankartı çıkarmış sahaya birisi bile ben bunu niye tutuyorum diyememiş, biz futbol oynamaya çıkıyoruz bu cümle ne alaka diyememiş ellerine verilen her şeyi tutacaklar demek ki bu şekilde.
Her doğum normaldir normal doğum diye bir doğum çeşidi yok, anormal doğum mu var? Düz beyinliler ya sanki fikirleri önemliymiş gibi pankartı açmışlar 😂 biride lan bu ne biz napıyoruz diyememiş
Önce yaşına binaen ''karışmanıza'' lafını iade ediyorum. Bu farkındalık yaratmaya çalışan bir pankart bence. Karışmaktan ziyade farkındalık buradaki tema.
Bu pankart, kadınların bedenleri ve hakları konusunda yapılan ayrımcı söylemlerin bir yansıması gibi görünüyor. İnsanların tercihleri ve sağlık durumları farklıdır. Kadınların bedenleri hakkında karar verme hakkının ancak kendilerine ait olduğunu savunmak çok doğru bir yaklaşım. Normal doğum ya da sezaryen kadının sağlığını, tercihlerini ve şartlarını göz önüne alarak doktoruyla karar vereceği bir konu. Toplumda böyle bir konunun bu denli sorgulanması gerçekten üzücü. Kadınların bedenleri üzerindeki bu tarz müdahaleler yerine, sağlık ve özgürlüklerine saygı gösterilmeli. Bu pankart, kadınların üzerindeki toplumsal baskıyı yansıtan bir örnek olmuş, ama unutmamak lazım, herkesin hayatı ve tercihi kendine özel! 🌸 Stadyumlarda bu tür pankartlar görmek, toplumdaki hassas konuların sporla harmanlanmasını düşündürücü hale getiriyor. Sen ne düşünüyorsun?
Futbolda böyle pankart açılması saçma olmuş ama alındığınız şeyi cidden anlayamadım teşekkür etmeniz gereken yerde alınıp üstüne niye karışıyorlar diyorsunuz burada kimse kimseye karışmıyor tavsiye veriyor biraz abarttınız mı karışma mevzusunu
Bu sadece, normal doğumun daha sağlıklı olduğunu vurgulamak açısından açılan bir pankart ki gerçekten de öyle.. Yoksa sezaryen doğum yasaklansın demiyorlar..
Böbrek yetmezliği olunca mecburen öyle olacak.. Ayrıca orada "normal doğum yapmayın, yoksa doğurtmayız.." yazmıyor.. Annenin ve bebeğin sağlığı açısından yazılmış iyi niyetli bir bilgi sadece..
Doğru da bu holiganların maçta bu pankartı açması ne alaka
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Onlar anlayana yaziyor. Siz pasgeçin. Siz yardirin postunuzu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Doğal olan normal doğumdur zaten, bunda hiçbir açıdan yanlış bişey yoktur. Doğal olan insanın gözlerinin bozuk olmaması ve gözlük takmaması gibi bir laf yani. Herşeyden de böyle alınmayın yahu.
her şey bitti her türlü ekonomik siyasi insani olay çözüldü Çok yüksek bir kültür seviyesindeyiz de bi bu kaldı tartışılıcak Normal doğum ne durumlarda tercih edilmeli sezeryan hangi şartlarda olmalı vs vs
Dikkat çekmek, farkındalık yaratmak müdahale etmek olarak nitelendirilebilirmi bilinmez İnsanımız araştırmadigi öğrenmedigi için böyle şeyler en azından dikkat çekiyor