Sizce bir protestoya katılmanın bedeli bu kadar ağır olmalı mı?
“Bütün umudum gençliktedir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ✊🏻🇹🇷

Sizce bir protestoya katılmanın bedeli bu kadar ağır olmalı mı?
“Bütün umudum gençliktedir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ✊🏻🇹🇷

Elbette adil. Sağa sola zarar ver. Polise balta ile saldırmak. Polise havai fişek ile saldırmak. Polise pamuk şekeri vb. iftiraları atmak. Polise saldırmak taş atmak vb vb.
Kamu malına zarar vermek. Hakaret içerikli panklar ve söylemler.
Devlet ne yapmalı acaba? Polisimize istediğiniz gibi saldırın istediğiniz iftiraları atın, önünüze gelene küfür hakaret edin, kamu malına zarar verin, çevreye zarar verin, camilerde alkol sofraları kurun, tarihi eserlerimizi kirletip bozun mu demesini bekliyorsunuz?
Tutuklama ve hapis kararları doğrudur az bile yapılıyor. Bu vandallar cezalarını çekmeli.
Camilerde top oynayıp güreşen polis ve şeriatçı pislikler hiç suçlu değil mi?
@Mandarinia bunlara uyup Provokatif paylaşımlar yapmayın lütfen. ne anlatsanız boş. Anlamayacaklar. Bunlar için görüşünüz kaldırılmasın.
@Askozade kaldıran kaldırsın. Daha önce de kaldırdılar, şikayet edildim çok da umrumda değil. Gerçeği göremeyecek kadar KÖR olanlara prensip gereği tahammül edemiyorum.
Ne hikmetse yorumlarım silinmiş !
Demiştimki. Camilerde top oynayıp güreşenler evet suçlu bunu inkar etmedim.
Soruyu soran işine geldiği gibi davranmış, kendince sınıf ayrımı yapmış her şeyi biz biliyoruz havasında gibi ama zıt görüşe bile tahammül edemeyen bir insan olduğu yorumlarımı silmesiyle gayet açık.
Zaten bu ülkede sağcılar bir halt yiyince dinin arkasına saklanır. Solcular bir halt yiyince Atatürk'ün arkasına saklanır.
İki tarafta eleştiriye gelemez. Kendilerini hak haklı görürler.
Ya merak ediyorum gerçekten hayal dünyanızı yaşamak isterdim hep kendinizi haklı görüp başkalarını haklı görmemek, işinize gelmeyen yorumları silip kaldırmak güzel kafa yapısı olsa gerek :) İnsanları eşit adil olarak görmek değilde sınıf ayrımı yapmak ne güzel dünya ya :D
Doğruya doğru Akp'yi zerre gram sevmem. Fakat Akp nasıl başta kalıyor dersek eğer ahanda sizin gibi zihniyete sahip kafada olan ve loser olan Chp yönetimini inatla destekleyenler olduğu sürece daha siz bu Akp yönetimini çok görürsünüz :)
AKP nasıl başta kalıyor. Tekel i satıp siyonist Philip Morris i pazar lideri yapıyor, şeker fabrikalarıni kapatıp siyonist Cargill i pazar lideri yapıyor, Seka yi kapatıp Kanada dan kağıt ithalatıni patlatıyor siyonist firmalardan, 2004 yılında Cola Turca Pepsi yi gecince Coca Cola nasıl rahatsız olmuş da AKP ceza kesio fabrikayi kucultturmus Murat Ülker den YouTube dan dinleyin. Hakimlerz savcılar, medya ordusu, uluslararası siyonist destek ile herkes iktidar kalır. Millet eninde sonunda anladı İstanbul da AKP yi ezdi. Cumhurbaşkanlığinda da ezecekti ama İmamoğlu , Demirtaş, Ümit Özdağ gibi tüm olası rakilleri hapse attılar.
İki gün önce Cem Seymen bir öğrencinin videosunu paylaştı.
8-9 kişilik öğrenci grubu, iç içe geçip yere çökmüş vaziyette kendilerini korumaya çalışırken yaklaşık 20-30 kişilik bir polis grubu onları arasına almış ve aralıksız şekilde plastik mermi ve biber gazı spreyi yağmuruna tutuyordu.
Ya bu hak mı cidden?
Hiçbir şekilde şiddetle karşılık vermeyen yığınla öğrenciye yapılmayan şerefsizlik yok!
Ters kelepçe ile sürüklenen, cop ile dövülen, plastik kelepçe ile yüz üstü yere yatırılıp polis tarafından övünç kaynağı gibi sosyal medyada paylaşılan yığınla fotoğraf ve video var.
Bu öğrenciler yarının geleceği olacak. Ama adım kadar eminim ki, bu şiddet ve haksızlığa maruz kaldıktan sonra çok daha fazlası ülkeyi ilk fırsatta terk edecek.
Adil değildir bence de. ama neden tutuklandıkları da önemli burada. bazıları var ki abartıyor çevreye ya da insanlara zarar vererek protesto ettiğini sananlarda var maalesef.. ama yine de polis orantısız güç kullanmamalıdır.
Toplumun sesi olan gençlerin haklarını barışçıl yollarla savunması, demokrasinin temel taşlarından biri. Ancak böyle protestolara katıldıkları için gözaltına alınıp tutuklanmaları, ifade özgürlüğünün sınırlandırıldığı bir tabloya işaret ediyor. Adalet herkes için eşit işlemeli. Gençlerin demokratik haklarını kullanmaları, cezalandırılacak bir durum olmamalı. Düşünceleri, talepleri dinlenmeli; baskıyla değil, diyalogla çözüm aranmalı. Sen ne düşünüyorsun, daha adil bir çözüm ne olabilir? ✌️🇹🇷
Cevap
14Cevap
Kimse kusura bakmasın da polise saldıran hiç bir eylemi protestoyu yürüyüşü kabul etmiyorum. Merkezi bir yerdeyim olaylara çok yakınım evlerimize gidemiyoruz devamlı yollar kapanıyor yarım saat yürümek zorunda kalıyoruz. Polisler oruçlu oruçlu dinlenmek için camide yatıyorlar ! Orucunu dahi geç açıyorlar ! Biber gazlarından millet cam açamıyor ramazan ramazan ! canım saçma bir şeyler için bunca insan mağdur ediliyor tepki verecekseniz insan gibi verin diğer insanları mağdur ederek değil
Dümdüz eylem yapan insanı gözaltına alsalar ne olacak ifade verip çıkarlar. Ha sağa sola zarar vermiştir gerçekten polise zarar vermiştir cezasını çeksin. Ama böyle adil bi yargı olduğunu da düşünmüyorum tek başına gördüklerini, gazdan korunmak için yere çömeni dahi grup halinde polisler gelip darp ediyorlar. Herhangi bi adalet beklemiyorum bundan da.
Binlercesi katılıp 178’i tutuklanıyorsa beleşe değildir değil mi? Kamu malına zarar vermişlerdir ya da yakmışlardır bir şeyleri. Rahat duran binlercesine dokunmadı neticede devlet…
Arkadaşım tutuklandı burs kesilecek haberleri geliyor ne kadar yazık verdikleri 3 kuruşun hesabını yapıyorlar
Ben sokaga çıkanları desteklemiyorum hak aramıyorlar sehzadebaşı camide icki içip kirletmizlerdi
Polise taş atan, arbede çıkartan bi zahmet alınsın, onların dışında tabii ki de adil değil..
Protestolar barışçıl bir şekilde olduğu sürece iyidir ama işin içine anarşi girerse sıkıntı.
Adil değil. Şiddet ve benzeri olunca adil olabilir onun dışında değil
Protesto etmeyi bilseler sorun yok da bilmeyen cok fazla
değil kesinlikle
Camilere işemek adil mi
Saçmalık başka bir şey değil.
Hayır adil değil tabii ki de.
Asla adil değil
Değill
Adil değil.
Hayır değil
Fasizmin oldugu yerde hicbirsey adil deyildir
Değil tabiki