HSYK malum olduğu üzere AKP tarafından yönetiliyor artık. Bağımsız bir yargı yok yani. Vakıflar, tarikatler ise kalabalık olduğu için oy anlamına gelir siyasi partiler için. Dolayısıyla AKP bu vakıflar tarikatler ne yaparsa yapsın sorun değil. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş. Lakin AKP hâlâ daha öğrenemedi ki bu akıllı telefonlar sayesinde artık herkes gazeteci, herkes güvenlik kamerası oldu. Ortaya çıkınca sosyal medyada bilerek oy için göz yumdukları şeye halka iyi görünmek için sözde adalet var demek için bu şeref yoksunu sapık kişilere tü kaka diyerek tutuklamak zorunda kaldılar. Ortaya çıkmasaydı öyle sürüp gidecek gizli odalarda oy gelmesi için o vakfın kurucusuna amirine memuruna peşkeş çekilecekti. Hâlâ daha AKP savunan insanlar var çok derin bir uykudalar. Dilerim ki en kısa zamanda uyanırlar
AKP muhalifiyim ama diğer AKP muhalifi partilerin de muhalifiyim. Kısacası alayına muhalifim. Şu parti bu partiyi savunmam hiç bir zaman aksine açıklarını görmeye çalışır yerden yere vururum
Ayrıca bu şeref yoksunu sapık heriflerin vakfında tarikatinde olan başka şerefsizler de çıkmış "bu suçlamalar yersiz ve bu şekilde tutuklanmaları anlamsız" diye basın açıklaması yaptılar. Bunları da suçu ve suçluyu övmekten dolayı yekten içeri almalılar.
Bir şey demiyorum çünkü iki tarafı da dinlemek lazım, medyanın gazına gelip milletin vebalini üzerime alamam. Medya 6 yaşındaki gelinlikli çocuğu sanki 6 yaşında düğün yapmışlar gibi haber yaptı. Sonra kızın 17 yaşındaki düğün fotoğrafı ortaya çıktı. Sonra aynı basın yaptığı yalan haber ortaya çıkınca bu sefer ses kayıtlarının bir kısmının görselini kullandı. Ha bu demek değildir ki bu adamlar yapmamış. Ortada bir yalan var. Ya aile yalan söylüyor ya da kız. İslam'a aykırı bir şekilde 6 yaşındaki bir çocukla bir ilişki yaşandıysa Allah lânet etsin bu iğrençligi yapanlara ama aynı şekilde İslam'a aykırı bir şekilde sırf milleti cemaatlere karşı kışkırtmak için böyle bir yalan haber yapıldıysa da Allah bu haberi yapanlara da lânet etsin. Hoca güzel özetlemiş diyor ki : 9 çocuğa tecavüz eden kasklı sapık, devlet opere ve bale sanatçısı çıktı. Hiç gördünüz mü devlet opera ve bale salonları kapatılsın diyenleri? Göremezsiniz. Çünkü milletin derdi çocukları savunmak falan değil milletin derdi İslam olmuş.
Mahkeme karar vermiş adamları tutuklanmış sen hala iki tarafında dinlemek lazım diyorsun. Kızın ve adamın beyanlari mahkeme tutanakları var daha ne istiyorsun acaba. Ayrıca tabi ki resmi nikahı 17 yaşında yapacak çünkü sadece o yaşta anne veya babanın rızası ile resmi nikah yapabiliyorsun.
@Herifin1i dostum ailenin savunmasını dinledin mi peki ses kayıtları için? Ben dinledim mesala çünkü araştırıyorum. Sazan gibi atlamıyorum. İlk duruşma 30 Ocakta mesela. Bak bunu bile takip ediyorum. Ali diyor ki medya nedense ses kayıtlarını sadece bir bölümünü pazarlamışlar. Ama ses kayıtlarının tamamı incelenirse, adam kadının psikolojik sorunu olduğunu bildiği için tartışma çıkmasın diye kadın ne derse tamam, haklısın , olmamalıydı şeklinde hep kadına hak verir nitelikte cevaplar verdiği ortaya çıkıyor diyor. Bir de madem bu adam kızını bu yaşta verecek bir zihniyette ise diğer iki kızını niye vermemiş? Diğer iki kızı biri 19 diğeri 21 yaşında. Zihniyet değişmez. Eğer böyle bir zihniyete sahipse bir insan diğer kızlarını da küçük yaşta vermesi lazımdı. Bunlar hep soru işareti bende. Bu ülke suçlu diye içeri atılan vatan halini haini ilan edilen İlker Başbuğ da gördü. Sonra ne oldu? Adam suçsuz dediler. Tazminat ödediler. Ben kimseye özellikle de bu ülkenin medyasına güvenmiyorum. Bu yüzden de kimsenin vebaline boş yere girecek kadar aklımı kaçırmadım. İslam bana araştır diyor. Brn de bana düşeni yapıyorum. Tek taraflı değil iki taraflı araştırma yapıyor haberi yapan gazeteci Timur Soykan'nın Twitter hesabını da takip ediyorum. Ailenin yaptığı açıklamaları da. O yüzden erken karar verip atlamıyorum hemen
Aile böyle bir şey hiç yaşanmadı diye de beyanat verdi ona da inanmismiydin. Bu işin sorunlulugunun kendilerinde olduğunu bildikleri için kivirmaya uğraşıyorlar alenen ayrıca kızın psikolojisinin düzgün olmasını beklemek aptalca olur. Adam ikrar ediyor evet yaşandı ama geçmişte kaldı diyor sen kızın psikolojisi bozulmuş diyorsun vay be... Peki doktor raporu, kemik testine başkasının girmiş olması. Birader kimsenin derdi İslam mislam değil yapılan orspu çocukluğu. Siz İslami savunmak istiyorsanız önce bu zihniyette ki güzel kardeşim evlatlarının İslami temsil etmesini engelleyin...
@Herifin1i bugün benim yerime sen girsene kemik tesitine girebilecek misin? siz de böyle saçma sapan şeylere inanıyorsunuz. Derdim hem İslam'ı savunmak hem de aklımı kullanıp çıkarım yapmak. Ben sabretmesini seven biriyim. Dava sonuçlanmadan kimseye çamur atmam. Bakalım kim haklı çıkacak gazeteci mi aile mi bekleyip göreceğiz. Eğer gazeteci haklı çıkarsa adamı tebrik etmek lazım çünkü artık insanlar böyle şeylere kolay kolay cesaret edemeyecek. Ama aile haklı çıkarsa? O zaman ne olacak? Yarın bir gün aynı kız çıkıp ailesinden ağlayarak özür dilerse? Anne baba beni affedin derse ne olacak? Öldüğün zaman Allah seni bu insanlarla bu yaptığın küfür yüzünden karşılaştıracak. Bu insanlar sana haklarını helal etmezse ne yapacaksın? Ne diyor Allah Kuran'da: Ey iman edenler, eğer bir fasık, (harama ve yalana meyilli şahıslar, oluşumlar ve yayın organları) size (kızdırıp kışkırtıcı veya oyalayıp aldatıcı) bir haber getirip (verirse), onu ’etraflıca araştırın’ (her anlatılana hemen inanıp kanmayın). Yoksa bilmeden (ve yanlış yönlendirme sonucu), bir kavme (ve kesime) kötülükle sataşıp (haklarına tecavüz etmiş duruma düşersiniz) de ardından bu işlediklerinize pişman oluverirsiniz. O yüzden ben ortada böyle bir vebal riski varken kimsenin vebaline girecek kadar düşüncesiz değilim. Sen inanmakta ve risk almakta özgürsün ben ise bekleyip araştırmakta özgürüm.
Mesela Genç Hoca da araştırarak ifadeleri okuyarak kendince bir tespit yapmış. Bazıları şöyle: "Kızın ifadesinde her gün cinsel istismara uğradım beyanı var. Bu sizce mümkün mü? Evli insanlara soralım her gün cinsel birliktelik yaşayabiliyor musunuz? Bir de bunu 6 yaşında bir kız çocuğu olarak düşünün sizce o yaştaki bir çocuk buna dayanabilir mi? Erkeğin buna gücü yeter mi? Bu tıbben mümkün mü? İkinci tespit: Hocanın ticari kazancı var diye gündeme getirdiler. Ee hani hocalar bağış adı altında milletin sırtından geçiniyordu? Zoruna mı gitti şimdi medyanın adamın ticari kazancı var diye. Konu ile ne alakası var adamın ticari kazancının? " Velhasıl kelam ben hala araştırmadan medyanın gazına gelip hüküm verip sövme taraftarı değilim. Videoda çok dikkat çeken ifadeleri tespit edip paylaşmış. İzlemek isteyen buyursun izlesin. https://youtu.be/Wkfe48ASG7I
İster 6 yaşında olsun ister 9 yaşında olsun isterse 13 yaşında olsun bir insanın 23 yaş büyük birisi tarafından t-ecavüz edilmesi ve bu konunun 2 senedir karara bağlanmaması, suçluların elini kolunu sallayarak gezmesi kabul edilemez. Halkın, muhalefetin tepkisi olmasa ve yakında seçimler olmasa idi bu tecavüzcüler ve tecavüze yardım ve yataklık edenler tutuklanmayacaktı. Bu arada bu olayı savunanlara söyleyeyim, burada t-ecavüz olduğu kesin, çünkü kız 13 yaşında hamile kalıp 14 yaşında doğurmuş. Burada kişinin kaç yıl ceza alacağı tartışmalı sadece. Ayrıca bunu yapanlar ve organize edenler sosyal medyada t-rol tutmak için iyi para harcamış. Youtube' de bu durumu savunan çocuk t-ecavüzü yanlıları oldukça vardı. Bu platformda bile çocuk t-ecavüzünü savunanların olduğuna eminim.
Burada "... olaya inanmıyorum" veya "... tutulama gecikmedi" diyerek çocuk tecavüzüne destek veren yorumlar var. Çocuk tecavüzünün mağduru olan kız mahkemeye başvurduğu halde çocuk tecavüzünü yapan ve tecavüze yardım ve yataklık edenler ellerini kollarını sallaya sallaya dışarıda gezdiler. Belki bu süreçte başka çocuk tecavüzlerine de imza attılar. Bunun hesabını çocuk tecavüzcülerin 2 yıl boyunca ellerini kollarını sallaya sallaya gezmesine neden olanlar ve buradaki t-roller veremez.
@TeslaDaVinci Aynen öyle. 6 yaşında çocukla cinsel birleşme olmasa dahi bunla evleneceği diye düşünmek bile istismardır. Kimse 6 yaşındaki çocuğa bunu büyüteyim de 13' ünde hamile bırakıp 14' ünde doğurtayım diye bakamaz. Hele 6 yaşındaki çocuktan 23 yaş büyük biri bunu yapıyorsa bu kişi çocuk tecavüzcüsüdür. Bunu kimseyle tartışmam. Burada olay önemli değil diye yorum yapanlar çocuk tecavüzünü desteklemekten ceza almalı. Sadece yapanlar değil, sosyal medya tr-olleri de ceza almalı ki bir daha böyle hastalıklı düşünceler yayılmasın.
İnsan olmayı beceremeyen birileri vardı burada, bu insan artıklarını savunuyorlardı. Nerede onlar? Nerede? Onları bu soruda görmek isterdim.
O sorulara müdahale etmeyen Moderatörler nerede? Hani suçsuzdu bu insan artıkları? Hani ya öyle değilse deniyordu?
Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyenler nerede?
Hani o çocuk 6 yaşında değildi? Hani bu insan artıklarının suçu sabit değildi?
Hani ananız, babanız gibi savunuyordunuz? Şimdi nerede onlar? Niye susuyorsunuz? Hadi çıkın konuşun şimdi.
Bu ülkede böyle insanlar var olmaya devam ederse, umut etmek ve adalete inanmak namümkün. Statükoyu kırmazsak, cehaletten kurtulamazsak hiçbir şey düzelmez ve düzelmeyecek.
Maalesef ülkede artık "sosyal medya adaleti" gibi bir durum oluştu...
Ya gündem olmadan karar verilmiyor, ya da gündem olunca verilen karar değiştiriliyor, hep bir tepkiye ihtiyaç duyuluyor soruda beliettiğin gibi.
Hatta bu fark edilince konu ile ilgili yapılacak açıklamalar da sosyal medyaya göre ayarlanmaya başladı, kamuoyu yoklaması olmadan konuşma bile yapılmamaya başladı.
Umarım bu sosyal medya etkisi farklı alanlara da girmez...
Ulan sakalından yaşından utan be ahlaksız terbiyesiz herif senin gibiler yüzünden her hocayı dervişleri sapık zannediyorlar halbuki gerçek hocalar sapık değil sizin gibi sütü bozuklar sapık onların arasına sızıyor sunuz kötü gösteriyor sunuz yeter be bu cinsel istismar cinayetler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sağlık bakanlığı menzil tayfası kula kulluk tayfası. Allahtan başka taptığım tenezül ettiğim korktuğum yoktur davranışlarım kendi hür iradem ile merhamet vicdan ortak akıl ile yaptığım yürüdüğüm yoldur insana pekte ihtiyaç duymuyorum beni kimse yönlendiremez kula kullukta neymiş Allah var gam yok
Halen var mı bilmiyorum ama, keşke damat koğuşuna atsalar bunu sabah akşam dövüp kemiklerini kırsalar. Böyle orrrrrr çocukları yüzünden insan kendi dininden soğuyor. Allahsız bunlar. Bunlar müslüman değil olamazlar.
6 yaşındaki bir kız çocuğuna bunu reva görenler, Allahın laneti üzerinizde olsun. BU mahlukatlar içeri girdiğinde, Küçük kızın söylediği gibi onunla evcilik oynıcak KADER MAHKUMLARINA 'DA SELAM OLSUN
Adalet mi... ne adaleti beee. Bu müsliler idam edilecek mi hayır ... Müsli müsliyi ısırır mi hayır. Biraz zaman geçsin hemen salıverirler bu o***pu çocuğu sapık müslileri.
Hukuk Fakültelerine sosyal medyada hak arama yöntemleri falan diye dersler eklenebilir ya da yüksek lisans bölümleri açılabilir o dereceye geldi yani artık 😏
Adaleti ancak CHP'ye saldırmak olarak görüyorlar. Tutsunlar Kılıçdaroğlu'na davasınlar imamoğlu'na davası açsınlar biz böylece adaleti sağlıyoruz desinler.
Ne tesadüf değil mi? Ekrem İmamoğlu'nun davasından çıkan karardan sonra bu kişilerin tutuklanması bence sadece tepki çekmemek için yapılmıştır. 2. Mahkemede salarlar.
tutuklanması için tepki gösterilmesine gerek olmamalı zaten. Toplumun içi cezanın niteliği arttıkça soğuyacak ama taciz tecavüzü yaşayan unutamayacak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Burnuma tarih tekerrürden ibarettir kokusu geliyor. cemaatlere karşı bir hamle gelecek gibi duruyor. Devletin sırtındaki yükler cemaatler , mafyalar, büyük aileler. bunları egarte ederse devlet bir nevi düzene girmiş olacak.
maalesef ki ülke twitter ile yönetilir oldu. Tepkiler yükseldi mi kararlar değişiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hepsi kamuoyu baskısından kaynaklanan toplumun gazını alma hareketleri, birde seçim öncesi ya... Yakında bırakırlar, hele biraz üstü küllensin, gündemden düşsünde...
her seye bir kılıf yok tepki olmasa tutuklanır mı haber ortaya çıkınca bunlar onları koruyor filan gibi ahmakça söylemler bizim çapulcu tayfasında beyin ne gezer
6 yasinda bir cocuk evlendirilirmi. Hadi diyelimki karsidaki insan vizdansiz pislik tam bir hastalik hastasi boyle bir evlilik varsa bu nasil saklanilir bu evlilik bile sayilmaz bu bir kiyimdir bu cinayettin de otesindedir anne babasi ida edilse yeridir bunu yaptılar ise, bu kiz okula gitmedimi hic ogretmenleri yokmuydu yani hangi cografyada yasadi sorular sorular
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 6 yaşındaki çocuğa istismar davasındaki Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı! Tepki almadan adalet olmuyor mu?