Burada büyük bir maduruyet mi var, yoksa büyük bir yolsuzluk mu?
Lütfen seviyeli yorumlar da bulunun.

Burada büyük bir maduruyet mi var, yoksa büyük bir yolsuzluk mu?
Lütfen seviyeli yorumlar da bulunun.
Diyelim ki, suçluydu.
Peki 2019 yılından bu yana hakkında yapılan yığınla iddia, soruşturma, suçlama varken neden şimdi tam da tayyibe rakip olunca bu olay gerçekleşti?
Yıllardır kaybettikleri İstanbul'un hırsını, nefretini ve kinini ödetmek değil de ne bu?
Olay sadece Ekrem İmamoğlu'nun olayı da değil aslında.
Bu şahıs eki ve onun partisinin elinde olan ülkeye ait her mekanizmanın sadece AKP'ye çalışmasıdır olay!
Kendi belediyelerinin borçlarını sağır sultan bile duydu. Kendi hırsızlıkları, yolsuzlukları, her çeşit suçu arşa çıktı. Ama ne hikmetse "bağımsız yargı" onlara işlemiyor. Fakat Ekrem İmamoğlu'na, halka ve tüm ülkeye işliyor.
Eğer ülkede rüşvet ve yolsuzluk varsa, sadece chp değil her partiden insan alıyor ve veriyordur. Böyle düşünen herkes yapılanların haksız olduğunu bilir. Ancak kişi özelinde suçlu olan suçunu çeksin fakat her partiden olmak üzere !
Bu konu gerçekten toplumda büyük tartışmalara yol açtı. İmamoğlu’nun mahkemeye çıkarılması ve arkasından gelen tutuklanma kararı, birçok kişi tarafından bir mağduriyet olarak değerlendiriliyor. Ancak yolsuzluk iddialarına dair henüz net bir delil kamuoyuna sunulmadı.
Bir yandan hukukun üstünlüğü, diğer yandan siyasetin etkisi konuşuluyor. Süreci dikkatle izlemek ve adil bir karar beklemek en doğrusu. Senin fikrin ne? 😊
Cevap
10Cevap
mağudur
Mağdur olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığına oynayan bir adamın yolsuzlukla, hilelerle, sahtekarlıklarla işi olacağını düşünmüyorum. Erdoğan zamanında neden kazandı ve neden sevildi? Çünkü o dönem için dürüsttü ve halkın ne istediğini biliyordu. Yazık oldu ne diyelim. Fakat ben Erdoğanda suç bulmak istemiyorum. Bugünlerin derdini tasasını çekmemizin üç sorumlusu vardır ve bu üç kişinin zamanı geldiğinde sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.
Birincisi Deniz BAYKAL!
İkincisi Meral Akşener!
Asıl en büyük sorumlusu bu gençliğe özür borcu olduğunu düşündüğüm Kemal Kılıçdaroğludur.
Ülkenin içine ettiler resmen.
Yargıya güven olduğunda böyle sorular anlamsız kalır. Ama acaba ülkemizde yargıya güven duyulmuyor mu? Öyle ise, bu büyük bir kaos yaratır ki bunu hiç istemem.
Taafgirlik aşk gibi bir şey. Karşı tarafa nefretle besleniyor ve gözleri kör ediyor. Her iki taraf da birbirlerine sövüp, toplum mühendislerine koyunluk ediyorlar. Halbu ki özer;"Hırsızlık yapan kendi elim olsa, onu kesirim" diyerek, adalete güvenmeliyiz, adalet karşısında her şeyi ortaya çıkaracağız" dese belki de temiz siyasetin gerçek temelini atar ve en çok oyla cumhurbaşkanı olabilir. Boşuna kayıkçı kavgası. Yönetimden memnun olmayanlar bahane için daha sağlam ergümanları vardı, onları kullnbilirlerdi düşüncesindeyim.
öyle bir söylem, karşıt görüşü besler. tüm mesele, yargıya güven meselesidir
Abicim affına sığınırım siyasi konularda yorumsuzum ondan sorularına yorumsuz kaldım teşekkürler hayırlı günler dilerim 🙏☺
Rica ederim abim seviliyorsun 🥰🙏
Lütfen seviyeli yorumlarda bulunun cümlene bittim 😊
Beni mazur gör tatlım.. zira bu konudaki fikrimi beyan edemeyeceğim 😊
Ölme sen çok yaşa 😊
Mahkeme suçlu diyorsa aksi kanıtlana kadar suçludur. Mağdur ise avukatlar devreye girsinler ve zaten halk ilk seçimde ona hakettiği değeri verecektir.
@superpsikolog hocam hukuk bilginiz yok sanırım. Birincisi İmamoğlu suçlu olmadı hiç, tutuklu şekilde yargılandı, suç kararı verilmedi. İkincisi ise hukukta "Mahkeme suçlu diyorsa aksi kanıtlana kadar suçludur" diye bir karine yok "bir kişinin suçlu olduğu ispatlanana kadar o masumdur" karinesi var. 1 yıldır İmamoğlu nu araştıran onlarca müfettiş, savcı hiçbir suç bulamadılar ve geçen hafta beraat kararı verildi. Fakat hapisten çıkartılmaması için casusluk gibi saçma sapan yeni bir yargılama başlattılar :)
İlk içeri alındığında mağdur diyerek sövmüştüm diğer cenaha. Sonraları gizli tanığın ifadeleri ve davanın gidişatına bakınca acaba mı diye düşündürdü. Nötrüz şu an, bekleyelim görelim
Buna mahkeme karar verecek. Tüm delilller mahlemede sergileniyor. Benim burdan atıp tutmam birşeyi değiştirmez.
Suçsuz adamin siyasetle işi olmaz. Orasi belli ama simdi herkes 1000 götürürken bu 1 gotürünce iceri aldirmak ta belalti vurmak oluyor. Simdi malum kisinin neler yaptigini herkes biliyor. Madem hukuk varsa ilk ona uygulansaydi. Herneyse bence isin asli cok farkli bunu cikarip basa gecirecekler amac o. Reise cok benzio zaten seyahat boy reis buda 😀
Suçludur zaten belliydi taa baştan, anlamıştım gözden kaştan..
belge dedikleri şeylerin içi boş çıktı. teröristin beyanı ile genel kurmay başkanını içeri atan ülkede yaşadığını unutma. Kusura bakma diyerek çıkarttılar sonra. Fettullahçılar balyoz operasyonu yaparken Bülent iyi ki bu askerlerle savaşa gitmemişiz dedi, yıllar sonra Arınç ı partiden kovdular, askerler masum çıktı. İmamoğlu da suçsuz bulundu geçen hafta
Böyle bir şeyin şakası olmaz kul hakkına girer. Belgelere dayalı kanıtlanmış bir şey var ki tutukluyorlar
Ben suclu olarak goruyorum
Umrumda değil
Bu yaşta bunu alıp edemiyorsan ülke için yazık
Vallahi ben artık iki tarafada güvenmiyorum
Sence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?