Şimdi arkadaşlar TV de gördüm protesto pankartında yazılan bir yazı dikkatimi çekti G. Orwell senin... Küfür ediyor George orweel 1984 ve hayvan çiftliği kitaplarının yazarı bir yazara küfretmek hakaret etmek bu ne kadar doğru adam yıllar önce otoriteye karşı duruşunu açıklayan kitaplar yazmış diye onu eleştirmek hadsizlik değil mi?
Desteklemiyorum. Ve sırf desteklemiyorum diye de bazı kişiler tarafından nedense linç edilmeye hak kazanılıyor :D çok komik bir durum cidden bu durum. Sözde bu eylemleri yapanlar insanlara saygıdan ya da her görüşe saygılı olmaktan falan dem vuran kesim ya hani. Eylem adam gibi yapılırsa eylemdir ama göz göre göre haksızlık yapan babamsa bile göz altına da alınsın hapise de atılsın bu kadar basit. Ben a partisi b partisi olarak bakmıyorum olaya ve apolitik bir insanım ama yapılanlar yanlış. Hak hukuk aramak devlete ya da polise zarar vermeye çalışmak değildir ve olamaz. Nedense bu kesimin yaptığı eylemlerin de çoğunda küfür şiddet gırla gidiyor. Sorsan haklarını arıyorlar ama. Zannediyorlar ki bu siyasi amaç güden bir tutuklama ama adamın yaptığı yolsuzluklar ve sahtecilikler gün gibi ortadayken yok sayılıyor neden? Çünkü en önemlisi onlara göre şu; ''baştaki gitsin de, dünyanın en beter insanı da olsa başa gelsin hiç problem yok''.. Tek diyeceğim şey bu kadar birbirine girmesine gerek yoktu insanların. Baştaki adama saldırı düzenlediklerinde darbe girişimi yapıldığında bu eylem yapanların hepsi evde keyifle izliyordu. İşte bu kadar devletimizi seviyoruz. Sorsak halka da saygılıyız ama lütfen :D
protestolar , ve protestoya katılan saf aptal kullanılan aparat canım, imamoğlunun genç oğlu var protestolarda gördünüzmü, chp li bi sürü milletvekilin çocukları var protestolarda görüldülermi hayır, adam her türlü yolsuzluğu yapmış savunmakta kendine protestocu diyen enayilere kalmış... saygılar
Pankart çok zekice ama anlamayan birine izah edecek kadar sabırlı ve anlayışlı değilim. Adamın amacı gerçekten o yazara sövmek değil der geçerim sadece 😀
Protestolara olan desteğim veya itirazım hakkında yorum yapmak istemiyorum.
Kitap yazdı diye hakaret edemez mi oluyoruz. Yazdığı kitaba görüşleri uymuyordur hakaret eder. Mesele sadece hakaret etmek olsaydı farklı yorum yapardım.
Protestolar, insanların düşüncelerini ve hislerini ifade etmeleri için demokratik bir hak. Ama bu hak, saygı çerçevesinde kullanıldığında bir anlam taşır. Orwell gibi önemli bir yazara küfür etmek aslında burada tam senin düşündüğün gibi bir durum değil. Sosyal medyada çok fazla G. Orwell sözü paylaşıldı ki onun sözünü paylaşanlara laf atmak için hazırlanmış bir pankart. Diğer pankarta gelirsek, son derece güçlü bir duruş sergiliyor ve toplum için daha uygun bir mesaj olduğunu düşünüyorum. 🕊️
İmamoğlu için yapılan protestoyu desteklemiyorum. Diploması şaibeli. Kaç yıl geçerse geçsin haksız şekilde alınan her diploma iptal olmalı. Başkasının hakkına girmemeli hiç kimse. Yolsuzluzluk ve rüşvet olaylarına da inanırım. Terörle işbirliğini mahkeme kabul etmese de, imamoğlu'nun görüştüğü kişiler ortada.
Hükümetin açılım politikalarını eleştiren, apo ile işbirliğini eleştiren protestoları destekliyorum. Ülkenin toprakları paylaşıma ve özerkliğe açılamaz. Bizi teröriste teslim eden bir oluşumun acımasızca yargılanması gerekir. Bizi resmen düşmana teslim etti, terörü bitirmedi. Bizi esir etti. Hukuk, eğitim, ekonomi hepsi eleştirebilir. Rte eleştirebilir. Muhefet eleştirebilir. Daha güzel bir Türkiye için yanlışlar eleştirilmeli. Polis eylemciye saygılı, eylemci polise saygılı olmalı. Kargaşa ortamı yaratmak isteyen provokatörler eylemin sekteye uğramaması için anında teslim edilmeli. Böylelerini içlerinde barındırmamalılar. Onlar yüzünden polis ve halk karşı karşıya gelmemeli.
insanların düşüncelerini ifade etmesi anayasal bir haktır.
MADDE 34- (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
anayasamızın 34. maddesine göre bu serbesttir
şimdi gelir polise kezzap attı diyenler. onlar provakatördür onları protesto yapan gençlerle bir tutmayın
halk polisini sever!
ülkemizde ciddi hukuksuzluklar dönüyor dibine kadar protestoları destekliyorum
Destekliyorum. İnsanların çoğu İmamoğlu tutuklandı diye değil adalet istediği için sokaklarda. Kendine Türküm diyebiliyorsan senin de hakkını savundukları için, yarın bir gün akpden başkasına oy atarsan eğer bir işe yarasın diye oradalar. Bu arada ironiden de anlamıyorsun.
George örnekle Katalonya’ya selam kitabında bahsettiği gibi İspanya iş savaşında savaşmış bi militandır daha sonrasında Sovyetler’i eleştiren bir solcu rolüne geçmiş bi yazar tabiki pankart espri amaçlı yazılmış bi döviz, güldük geçtik. Destekliyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Desteklemiyorum, geziyi de desteklememiştim zaten, ak partili değilim hiç de sevmem ama bu yaptıkları da saçmalık, kamu malına ve polise saldırıyorlar, insan gibi eylem yapmıyorlar, polise asitle saldırıp yaralamışlar görüntüler var, ayrıca ekonomik olarak zaten sıkıntılıyız dolar altın daha çok alıp başını gitti böylelerinin yüzünden.
2
6 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Ekonomiden dolayı herkesi suçlarım benim kanayan yaram çünkü
Ekonomiden tek bir kişi sorumlu insanlar da onu protesto ediyor. Geziyi ben de desteklememiştim çünkü ekonomi iyiydi ama bu protestolar desteklenmeli. Kamu malı dediğiniz şey üç beş belediye bankı değildir Kamuya zarar verenler bir gecede merkez bankasına 60 milyar dolar sattıranlardır.
Saçmalamayın lütfen, normal yürüyüşü desteklerim. İnsanlar fikirlerini ihya etmekte özgürdür. Ama benim özgürlüğüm başkasının alanının ihlaline kadardır, ileri gidemem buna hakkım yoktur. Yaptırım cezası vardır bunun. Ayrıca Türk markalarının boykot edilmesi de çok saçma. Bir sürü Türk emekçinin, işçinin, vatandaşın geçimi var orada. Bize ne oluyor ki kendimize bu zulmü hak görüyoruz?
İrandada aynısı oldu artık halkın canına tak etti ama sokaklara çıktıklarında çok geçti çünkü zaten diktatörlük başa gecmsisti eğer şimdi ses çıkarmazsak sonrası çok geç olcak
ironi yapıyorlar. Her eylemde birde mizahi ayak vardır. bu kafayla düşünürsen işten atılan adam eylem olarak protestoda halay çekiyor çok mutlu olduğu için mi sence?
O tepkinin sebebi tama olarak şu; Adamlar kendi ifadelerini kullanmaya çekinirıen george orwelden alıntı kullanıyorlardı, eylemciler de ona gönderme yapıyo
Bu ironidir yahu. Senin en ank diyor çünkü 1984 kitabında insanları siyasi dalavereler konusunda uyandırmıştır. Dolayısıyla böyle bir pankart açılmıştır diye düşünüyorum:Bence komik.