Bugün, Türkiye’nin vicdanı, halkın iradesi ve özgürlük mücadelesi bir kez daha zincire vuruldu. Ekrem İmamoğlu, halkın oylarıyla seçilmiş, hizmetleriyle halkın gönlünde taht kurmuş bir lider olarak haksız ve mesnetsiz suçlamalarla cezaevine gönderildi. Bu karar, sadece bir siyasi figürü susturmak değil, halkın iradesini ve demokrasiyi yok saymak anlamına geliyor!
Ancak bu zulüm, aslında bize yıllardır gösterilen adaletsizliğin bir yansıması… Hani Allah’ın adaletinden bahsediyordunuz ya? Allah’ın adaleti bu mu? Hani mazlumun yanında olacaktınız? Mazluma zulmedenler şimdi kimler oldu?
"Bir zulme göz yuman, o zulmü yapan kadar suçludur." (Hz. Ali) Ekrem İmamoğlu'na yapılan bu zulüm karşısında sessiz kalanlar, Allah’ın huzurunda bunun hesabını nasıl verecekler? Hani din adaletti? Hani hak yemek günahtı? Bir insanın hakkını gasp etmek, ona iftira atmak, onu haksız yere hapsetmek hangi kitaba, hangi vicdana sığar?
🔹 Kul hakkı yemekten korkmayanlar, Allah’ın adaletini nasıl unutuyor? 🔹 Siyasi çıkarlar için yalan söyleyenler, iftira atanlar, bunu nasıl savunuyor? 🔹 "Adalet mülkün temelidir" diyenler, mülkü adaletsizlik üzerine mi kuracaklar?
Bir Müslüman olarak başınızı yastığa koyduğunuzda, halkın iradesine yapılan bu zulmü savunarak nasıl rahat uyuyacaksınız? Allah’ın huzurunda bu vebalin hesabını nasıl vereceksiniz?
Ekrem İmamoğlu’nun suçlu olduğu için değil, doğruları söylediği için, halkın sesi olduğu için cezalandırıldığını hepimiz biliyoruz. Çünkü zulümden beslenenler, hakkı savunanlardan her zaman korkmuştur. Fakat unutmayın: Allah'ın adaleti er geç tecelli edecektir!
"Onlar bir tuzak kurdular, Allah da bir tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır." (Al-i İmran 54) Bugün Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlık, aslında hepimize yapılan bir zulümdür. Onu susturmak, halkın sesini susturmak demektir. Ama halk susmayacak! Çünkü Allah’ın adaleti, kulların adaletinden üstündür. Bu karanlık günler geçecek ve hakkın sesi, halkın iradesi yeniden yükselecek!
Allah, zalime değil, mazluma yardım eder. Ve unutmayın: "Zulüm ile abad olanın, ahiri berbat olur!"
Asla cumhuriyetle yonetilmeyen , hukukun olmadigi , bir gün o kadar yıl emek verip okuduğumuz üniversitelerin hiç sayılacağı iptal olabileceği , yıllarca emek vererek calsiarak aldığımız evlerin veya arsaların bir anda artık senin değil. diyebilecekleri hukuk tanımaz bir yönetimle bu ülkede gerçekten ne kadar daha yaşanılır buna ne denir
Aslında gençliğe hitabede bugünleri bahsetmiş ve Türk gençliğine emanet etmiş cumhuriyeti Atatürk her şey açık hiç kimsenin yanına kalmaz yapilanalar ha bugün ha yarin
@hangimiztertemiz bunların hiç birinin Cumhuriyet ile yönetilmesiyle alakası yok. Cumhriyetin ilk yıllarından demokrasiye geçiş kaç yıl sürdü, kaç deneme sonrasında geçilebildi ve sonuçları ne oldu? Bu ülke tek adam rejimini ilk defa mı yaşıyor, cumhuriyet sonrasında. İhtiyacımız , adalet , demokrasi , liyakat.
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Bu resmen milletin aklıyla alay etmek, demokrasiyi ayaklar altına almaktır. Yasayı kendi çıkarı için değiştiren biri artık halkın değil, sadece kendi saltanatının peşindedir. Bu tür bir zihniyet, koltuğu taparcasına sahiplenir ama millete bir gün bile gerçek anlamda hizmet etmez. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil. Kimse halkı kandırarak, kural tanımayarak iktidarda kalamaz. Sandıkla gelen, sandıkla gider. Kim olursa olsun, bu halk boyun eğmez, günü geldiğinde hesap sorar. Gerçek lider gitmesi gerektiğinde gider, koltuğa değil, onuruna sarılır. Ama maalesef bu ülkede adalet yok, haklı olan değil, güçlü olan kazanıyor.
Bu tür konular, toplumda genellikle yoğun tartışmalara sebep olur ve hukuki, siyasi açıdan detaylı olarak değerlendirilmesi gerekir 🌱. Yasalar, toplumun çıkarlarını korumak için vardır. Ancak bu tür değişiklikler yapıldığında, hala demokratik standartlara uygun olup olmadığının tartışılması önemlidir.
Toplumdaki güven ve adalet duygusu, alınan kararlarla doğrudan ilişkilidir. Bu yüzden kararların şeffaf, halkın faydasına olacak şekilde alınması çok önemli. Senin düşüncen ne bu konuda? 💬
Ölene dek tahtında oturmayı tercih ediyor. Ve bunun için artık her şeyi yapıyor. Bugün yapılanlar gerçekten de dünden daha vahim. Hepimizin hakkı, hukuku hiçe sayıldı. Bazıları "bana ne ki" diyerek umursamaz şekilde hayatlarına devam ediyor. Bugün meydanlara çıkılmasın diye sokakları caddeleri kapatıp, halk daha az konuşsun diye interneti yavaşlatmak ve tepki gösteren herkesi gözaltına alarak tehdit etmek birilerini zerre kadar rahatsız etmiyorsa, üzgünüm siz bomboş insanlarsınız!
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ölene kadar reis. 80 yıl solcu kemalistler yönetti ülkeyi hem açtık hem fakirdik hem bi bok üretmiyorduk. Şimdi fakiriz ama aç değiliz ve üretebilen bir ülkeyiz. İsrail kuklası kemalistlere verecek ülke yok bizde. Sokaksa gelin sokağa.
@s-r-ng-r-n_-s valla ekonomi kotu diye pkk yandaslari ile kemale siz oy verdiniz. Makarnaci olan biz miyiz siz misiniz. Simdi pkk silah birakacagi zaman milliyetci olursunuz ama
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ geç bu lafları halk fakir olsa RTE'ye oy atar mıydı git bi avmleri gez tıklım tıklım millet hesap öderken kuyruk oluyor sıra oluyor kasada
@koyuncahoplin atam dedeni ne güzel astı be şu yorumdan sonra doğru bir iş yaptığını bir kere daha görmüş oldum gottunuz nasıl cayır cayır yanıyor ama, yıllar önce ölmüş bir adam, şu an bile gottunuzu cayır cayır yakıyorsa, büyüktür.
türkiye cumhuriyeti vatandaslari bu adami basta görmek istiyorsa ve secimi kazanirsa saygi duymaktan baska bir sey yapamayiz. hem diktatorluk istemeyip hem de halkin tercih edecegi kisiye karsi cikmak saçma olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bu soruya şu şarkıyı göndermek istiyorum, de haydi bakalım (tabii klipte hayal edileni vurguluyor aslında)