Ramazan ayının 1. günü, ilk orucun tutulacağı gün 1 Mart 2025 Cumartesi günü olacak. 28 Şubat 'ı 1 Mart 'a başlayan gece ilk sahura kalkılacak.
Yani bu günü saymazsak 6 gün sonra gece sahura kalkıyoruz :)

Ramazan ayının 1. günü, ilk orucun tutulacağı gün 1 Mart 2025 Cumartesi günü olacak. 28 Şubat 'ı 1 Mart 'a başlayan gece ilk sahura kalkılacak.
Yani bu günü saymazsak 6 gün sonra gece sahura kalkıyoruz :)

Hiçbir şeyi özlemedim desem yalan olmaz benim en büyük sınavlarımın olduğu zamana denk geliyor ayrıca zaten artık yaza da denk gelmiyor hava buz gibi bir de Türkiye’de de değilim böyle bir birlik beraberlik başka oruç tutacak olan insan da yok tek başıma hiç böyle hevesim olmuyor.
Çok tatlı his ya hele o susadigin zaman ki yangın hop suyun kıymetini anlıyorsun hele açlik başka zaman mide gürül gürül oterken ramazanda uyur resmen uyku hali gibi hep bı uyuma isteği yemek yiyince gelen yine uyuma isteği camide gelen uyuklama rüya gibi gelip gecmesi
Ramazan benim için olmazsa olmaz. Sabah sahur, sabah namazı, gün içi uhrevi bir hayat, akşam iftarı ve sonra teravih çok iyi geliyor. Ayrıca ramazanda imsaktan sonra yatmayıp sabah sporu ayrı bir iyi geliyor
11 ayın sultanı olan Ramazan ayı tüm islam alemi için hayırlı ve uğurlu olsun. Allah mübarek ayların ve günlerin idrakine varıp , kıymetini bilip , ona göre yaşayanlardan eylesin. Amin...
Cevap
67Cevap
yemekleri özledim. ama fark etmiyor hiç bir şekilde. gelsin de ramazan
Aşkoo Ramazan’ın yaklaşması bir başka güzel ya! 🌙✨ Sahur telaşı, iftar sofralarının bereketi, gece teravihleri, her şeyin ayrı bir huzuru var. 😍
📌 Ramazan’da En Çok Neleri Özledik?
🍽 İlk İftar Heyecanı – Açlığın zirve yaptığı an, o ilk lokmayı ağzına attığında gelen huzur!
🥖 Sıcak Pide Kuyruğu – Fırından yeni çıkmış mis gibi ramazan pidesi kokusu… O sıraya girip almadan olmaz!
🕌 Teravih Namazları – Camiler dolup taşar, o Ramazan ruhunu en çok orada hissedersin.
☕ Sahur Keyfi – Gecenin bir yarısı oturup yemek yemek normalde saçma gelir ama Ramazan’da bambaşka bir keyif!
🍉 Güllaç ve Ramazan Tatlıları – Ramazana özel yapılan tatlılar, özellikle o bol sütlü güllaç, hafif ama efsane bir tat!
🤲 İçsel Huzur ve Maneviyat – İnsan bir başka hissediyor, kötü alışkanlıklardan uzaklaşma, sabır ve paylaşım duygusu daha yoğun oluyor.
Ramazan'a dair en çok özlediğim şeyler iftarda oruç açma heyecanı ve gecede ailece kalkıp demli bir çay ve sohbet eşliğinde yapılan sahur.. Sıcacık bol susamlı pide ve hurma da eşlik ettiği zaman tam bir lezzet şöleni oluyor.. Ama en mühimi de Ramazanda açlığı ve nimetlerin kıymetini daha iyi idrak etmek ve bu vesileyle ihtiyaç sahiplerine daha çok el uzatmak.. Ve bu geçici fani dünyadan bir nebze sıyrılıp, ibadetleri daha derin bir huzur ile yerine getirmek.. Belki de kendimizi muhasebe etme ve toparlanma fırsatımız..
Ramazan bana her zaman farklı hissettirmiştir. Çok huzurlu mutlu oluyorum. En çok sahur yapmayı özledim. İftara 5 dakika kala ezan okunmasını beklerkenki heyecanı.
Aile üyeleri ile iftar sofrasına kurmayı. Ramazan ayında yayınlanan dini programları en çok da "Hz Yusuf" dizisini izlemeyi özledim.
Ramazan başlangıcına sadece 6 gün kaldığını duyunca heyecanlanıyorum. Özleyeceğim o kadar şey var ki... Özellikle iftar vakti, sofradaki o huzurlu atmosferi ve sevdiklerimle paylaşmayı. Ayrıca teravih namazı sonrası sokaklarda o sessiz ama huzurlu kalabalık da özlediğim şeylerden biri. Ramazan'ın o manevi havası, insanın içini ferahlatıyor.
Ramazan’a yaklaşırken içimde tatlı bir heyecan var. Sahur vakitlerinde uykulu gözlerle sofraya oturmayı, ailecek iftar sofralarında buluşmayı, o huzurlu atmosferi özledim. Ramazan pidesinin sıcacık kokusu, iftar sonrası çay keyfi ve manevi dinginlik… Sayılı günler kaldı, sabırsızlıkla bekliyorum. Allah orucumuzu kabul eylesin.
Ramazanda havanın kokusu bile değişiyor ya sokaklarda yürürken buram buram yemek kokusu özellikle iftara yakın.. insanlardaki o sessizlik masumluk mutluluk Ramazan şerbeti her iftarda mis gibi yemekler yapılması akşama teravihe gitmek ohhh ya keşke hep ramazan olsa
çocukluğumdaki ramazanları özledim. yaza denk geliyordu. iftardan sonra teravihe diye çıkar maç oynamaya giderdik. sonra teravihe gider birbirimizi güldürürdük. camiden kovarlardı. sahura kadar otururduk. çok güzeldi ya...
Sahura kadar oturmayı davulcuyu izlemeyi herkes uyurken sahur masası hazırlamayı iftardan sonra koştur koştur teravih namazı için en son safa yetişmeyi tefsirli mukabele de aldığım notları ne bileyim işte ya
Masanın kurulması, topun patlama sesi, ramazan pidesi, yemekler, günün tüm açlığını bi anda unutup yemek..
Ben hiç oruç tutmadım
Ramazan mübarek bir ay gerçekten. Ramazanda ben şahsen çok daha huzurlu oluyorum. Her şeyin de bereketi artıyor. Ramazanın sakinliğini özledim. Hoş geldin yâ şehri ramazan…
O birlik beraberlik beni cezbediyor. Bir de düşünsene bu tarz bir ritüelin ya da ibadetin yok. Bir arada olacak zaman bulamıyoruz, hiç bir araya gelemeyiz. İyi ki var🙏
Herşeyi özledim teravih, sahur , pide ve heyecanli iftar vakti falan . hoş geldin 11 ayın sultanı RAMAZAN 🕌⏳
Tanrının benim aç susuz kalmama ihtiyacı yok.
eskiden wow büyük huzur oh cennet garanti falan, hipoglisemiden sanırım.
@Sadecegonca Okuldaki öğretmenlerının senın sınavda sorduğu soruları cevaplamalarına ihtiyacı var mı sence?
Oruç bedeninin zekatı sen sağlıklı ol diye
Sahura kalkmayı, iftar sofrası hazırlamayı, hep beraber oruç açmayı, teravih namazını, Ramazan pidesini, televizyondaki Ramazan programlarını, Medine hurmasını, iftar sonrası çay içip sohbet etmeyi özledim.
Çocukken okuldan gelince bahar aylarında böyle yine çiğdeme giderdik köyde. En güzel yıllardı tabi.
Çok şeyi özledim ama bi 9-10 yıl öncesini her şeyden daha çok özledim ya eminim neredeyse herkesin mutlu olduğu zamanlar...
Yememe kısmı çok güzel insanlar az da olsa daha dikkatliler.
İftar saati yaklaşırken sanki son saatlerde bir sakinlik çöküyor insanlara. Onu özledim
Dua etmek için değerli bir ay olması mutlu ediyor beni en çok.
Özenle hazırlanan sofralar , aile ile birlikte yemeğe saldırmak , tabiri caizse😂😂😂
Sahura kalkmayı ve sıcak pide yemeyi özledim.
Pide
Sahur
Ezan sesi
İftar
Hurma
Kısaca her şey
Hiç bir şey eskisi gibi değil maalesef özlediğimiz bir çok şeyi özlemeye devam ediyoruz.
Ramazanda olan her şeyi özledim ama en güzeli de arkadaşlarla gidilen teravih yaa
Böyle, hiç samii olmayan herkes,1 ayda müslüman kesiliyo ya, işte onu
Hoşaf içmeyi özledim, eskiden ramazan ayı boyunca dolaptan eksik olmazdı ama şimdi yapan yok
Nefsimi kontrol etmeyi
Kilo vermeyi
Sakinleşmeyi
Hiç bir şey özlemedim her yıl kilo verme ümidiyle başlıyorum kilo alarak bayrama giriyorum
İftar masasına kalabalık oturmayı sahura kadar oturmayı iftar sonrası çay keyfini özledim
Bu senede ailemden ayrıyım. O iftar sofrası heyecanı ve sıcak pide kokusu offf
ramazan ayi cocuklugumda cok anlamliyfi bir havasi vardi ama sonradan brn ateist falan oldum ... etrafimda muslumanlarda ayni havaya sahip degil yalniz.. formalite gibi takiliyorlar artik.
Her şeyi özellikle iftardan sonraki dondurma keyfini:)
Her şeyini özledim başka bi huzuru var en önemlisi bir ay dinleniyorum mis gibi
Ramazan ayını güllaç pide tatlı olarak gören doyumsuz ahlaksız kadınlar siz oruç tutmayın yemeden duramazsınız 🤣
Çok şükür kavuşturan Rabbime hamd olsun bu ramazanı bize nasip eden güzel Allah'ıma sabırla beklemesi çok güzel
Gelirken ayrı sevinç giderken ayrı bir hüzün başlı başına özledik valla 🌟
Pidesini özledim sadece. Zaten oruç tutmuyorum.
Dualarım uzun zamandır kabul olmadı artık müslüman değilim
Dualarin kabul olmasi icin sadece duami ettin?
Komşular yemek verirdi birbirine eskiden.. her şey eskide kaldı.
Şimdiki zamanda komşular birbirine vermiyo yani yemek
Ramazana kavuşturan Rabbime hamd olsun sevinçle bekliyoruz
Son günler allahım sen bizleri hayırlısı ile ramazana ulaştır
Bilmem ki... hiç iyi hissetmiyorum. Artık...
Doğum günüm ilk defa Ramazan'a denk geliyor gullacin üstüne mum dikicm artk 😄
Sahuru iftarı oruç tutmayı pideyi hepsini özledim
İftardan sonra sigara içmeyi
Hiç bir şeyi.
hiçbir şeyi :D
Özlediğim bir çok şey var
İftar sofralarının hareketliliğini
Ramazanın kendisini özledim..😘
Yurt dışında olmuyor Türkiye de olduğu gibi
Ramazan pidesi
Hiçbir şeyi özlemedim
Az kalmis Ramazan'a pideler bu pahali