Hayırlı ramazanlar, teravihten geldim de küçük yaşlarda gittiğimiz arkadaşlarla saf olduğumuz o zamanlar geldi aklıma da acayip güzeldi ya, o günleri özlediğimi fark ettim. 🙂
Ben çocukken ailece iftar yapardık. Her hafta sonu birimizin evinde toplanırdık teyzemde, anneannemde, bizde gibi. Biz kuzenlere ayrı bir masa kurulurdu çocuk masası. O zamanlar çok mutlu ve huzurlu hissederdim. Ramazana dair özlediğin tek şey ailemle vakit geçirebilmek, şimdi hepimiz bir yerlerdeyiz 5 senedir görmediğim kuzenim var.
Rahatsiz etmis olmayayim maalesef bu konuda haklisiniz. Eskiden ramazanin cogunda ya misafir olarak iftara bir yerdeydik ya da misafir agirlardik. Simdi ugrasamam onla bunla diyip evimize kapaniyoruz.
Ramazanın kendisi güzel ya, insanın yemeğin ve diğer şeylerin değerini anlaması açısından güzel bir ay zaten.. Ama tabi sevdiğimiz insanlar daha da anlamlı hale getiriyor bu ayı.. Herkese hayırlı huzurlu bereketli ramazanlar..
Özlediğim hiç bir şey yok benim için sıradan normal geçiyor. sevdiklerimizin olması sadece anlamlı yapıyor ama herkesin de sevdiği kişiler olamıyor bu hayatta. yine de tabi uzun zamandır herkesin beklediği bir araya geldiği bir aydır..
Ramazan'in kiymeti bittikten sonra anlasiliyor bence. Cunku bir sonraki sene Ramazan ayina yasar miyim diye dusunuyorsun. Bu bi burukluk birakiyor bende. Biraz da ibadet edememis olmanin huznu ve vicdani sorumlulugu diyeyim. Her seye ragmen ben seviyorum. Gelenekseli birakma pesinde degilim. Sicak pide bile duyulari harekete gecirebiliyor dedigin gibi... Hayirli Ramazanlar. Cocuklugumu tumden ozluyorum bu arada. Cunku tum kaybettiklerim orada hala hayattalar...
Nerede o eski razamanlar... kalabalık iftar sofraları toplanmaya özleniyor... pandemiden sonra zaten tat tuz kaçtı ailemizden de eksilider artık dedem ananem vefat etti masadan eksiliyor dostlar aranıyor hepsi...
Sanada hayırlı ramazanlar, eski ramazanlar bambaskaydi , insanlar samimiydi, kızlar böyle açık saçık değildi. Şimdi nereye baksan genel evi gibi her şey meydanda açmış dolaşıyorlar. Allah hidayet versin
Kalabalık sofra büyüklerimizin sohbeti sofranın o bereketi yediklerimizin o tadı.. sağolasın hayırlı ramazanlar rabbim niyet eden herkesin orucunu kabul eğlesin inşallah🙏iyilikler güzelliklere dolu bol bereketli hayırlı uğurlu ramazanlar..
Bir de iftarcı getirme, iftara gitme falan artık bu tamamen yok oldu diyebilirim. Pandemi ile insanlar artık kesinlikle bu pahalılık ile birlikte üşenme noktasına geldi. Çok zorlanıyor.
İftar Saatin de Top Patlaması Geceleri Sahur için Davul çalmasını çok özledim Gerçi Top Patlama bazı İller de Yapılıyor Örneğin Ben Amasya da yaşarken Amasya da İftar Topu Geleneği Devam ediyor şimdi devam ediyor mu bilmiyorum
Kardeşimle çocukken sahura kalmamizi ve oruca niyetlenip sonra dayanamayip su içmemizi gizlice güzel günlerdi be bide şu davulu özledim iki senedir burada çalmıyor
Biraz çocukluğuma döndüm soruyla birlikte. Sokak iftarları yapardık her gün bir komşu organize ederdi. Tek seferde akrabaları toplayip 10 15 sofra kurtardık evlerde ve sonrasinda koşa koşa teravih namazına gidilirdi. Oruca teşvik için tekne orucu tutturulurdu kucuklere ki her sahura kalkak şarttı. Akşamdan kalan yemekleri ısıtıp yerdik... Ah ulan yaaaa.
Özellikle yaza denk gelirdi. Saatleri sayardim. İftarlik atıştırmalık alırdım ah ne mutlu olurdum.. Sofralar kalabalık olurdu. Neşeli ve özlem dolu günler...༎ຶ‿༎ຶ
Bayram dışında Ramazan'da sevdiğim yahut özlediğim bir şey yok. Çocukken Sultanahmet'e panayıra giderdik onu bile o kadar özlemiyorum. Zaten o panayırlar da kalmamıştır artık.
Onlar haricinde, yaz ayının ortasında olmasını özledim. Ne güzeldi eskiden, sabaha kadar gezerdik sıcacık gecelerde, iftara kadar oynar gelirdik küçükken. 😅
Babamı özledim. Birlikte sofraya oturduğumuz zamanı özledim. O yok şimdi yanımızda. Hayatta yok şimdi. 2 hafta önce kaybettim babamı 😭
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Arkadaslarimla oruc tutmak iftar yapmak. O zamanlar sicak diye laf ederdim ama kisin oruc tutmak da pek keyif vermiyor hzhshs. O arkadaslar da yok artik, o gunesli hava da yok. Burasi karanlik ve soguk
Sahura kadar izlediğim dizi ve filmler, iftar saati heyecanı, annemler teravihe gidince sokakta arkadaşlarla takılmak falan hepsi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kalabalik iftar sofrasi ozlemiyorum. Eğer misafirsem okey ama ağirlayansam hiç özlemli değil 😒 eskiden cami cami gezer hatta sokaklarin iftar programlarina katilirdik ne guzeldi. Sonra teravih ve dondurma. Kalmadi artik onlar 😔
Teravih namazı fakat ne kadar inançlı bir insan olsam da bu sene teravihe hiç gidesim yok Allah affetsin eski Ramazanın heyecanı maalesef yok ben de Gazze de bile helal olsun adamlar her şeye rağmen en güzel ramazan hazırlığını yaptılar biz ne yaptık 🤔