Din ile Atatürk ne alaka? Yıllarca aynı tatava. Adam Laikliği getirmiş bir lider sırf dinle alakam yok; beni karıştırmayın yaradanla aramda olan bir şey sizene demek için. İşinize gelmeyince dini katıyorsunuz. Ülkeyi kurmuş ve onun kurduğu ülkede yaşıyorsun. Vahdettin'in bir avuç toprak olarak bıraktığı bu ülkeyi, "Hayırdır" diyerek durdurdu ve bu güzel ülkeyi bize emanet etti; biz sevmeyecek miyiz? Buna nankörlük deniyor, dedeciğim. Hayır sizene Atamın dininden ulan dinde saygı yok mu?, erdinizde bizim mi haberimiz yok?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Vahdettin hakkında ne biliyorsunki? Paşaları Anadolu'ya gönderen onlara maddi destek sağlayan oydu. Cumhuriyet rejimi kurulsun, cumhuriyet karşıtları kendisini kullanmasın diye herşeyi bırakıp ülkeyi terkeden de oydu. Devletin hazinesinden bir kuruşu bile yanına almadan maltada borç ve sefalet içinde, doktoru bile olmadan ölende oydu. Bugun mezarı çok sevdiği ve uğruna saltanatindan vazgeçtiği vatanından uzakta olanda o
İlahi adalete inanır mısın?
Hayır, inancım yok.
Evet din ile Atatürk arasında bir bağ yok çünkü din Atatürk'ü direkt reddediyor.
Beni yargılayacak olan Atatürk mü, Allah mı ona bakarım.
Alla halla bak sen bak
Ne zaman onlara: "Allah'ın indirdiklerine uyun" denilse, onlar: "Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye (geleneğe) uyarız" derler. (Peki) Ya atalarının aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler? (bakara/170)
Bu inançla alakalı işte Atatürk ben mehdiyim, peygamberim demedi ya? O bir komutan ve liderdi tıpkı napolyon, sezar, Selahaddin eyyübi gibi. Ve saygı duyuyoruz bize bu vatanın ırmağını, suyunu emanet etti kimliksiz kalmadık ortada diye tabiki sadece Atatürk değil askerler, dedelerimizde ön planda ama bir sınıfta öğretmen olmazsa, yönlendirmezse o sınıftan doktor, mühendis çıkmasını bekleyebilir miyiz? İşte bizde liderimize saygı duyuyoruz. Ayrıca inançlıyım ya da değilim sizeneeee pek Allaha benzer bir yönünüz yok gibi ayrıca bu ayet inançla ilgili olan bir ayet , insanların geleneksel inanç ve uygulamalara körü körüne bağlı kalmalarının sorgulanması anlamına gelir. Burada, bir grup insanın Allah'ın indirdiği öğretilere değil, atalarının izlediği yola bağlı kaldıkları ifade ediliyor. Yani, geçmişteki insanların inançlarına ve uygulamalarına bağlı kalmak yerine, bireylerin kendi düşüncelerini kullanarak doğru olanı bulmaları gerektiği vurgulanıyor.
Özellikle, eğer atalarının düşünceleri mantıklı değilse veya doğru yolu bulmamışlarsa, o zaman sadece geçmişe dayanmak yerine, bireylerin kendi akıllarını ve mantıklarını kullanmaları gerektiği mesajı veriliyor. Bu, geleneksel düşünceyi sorgulamak ve bireysel düşünceyi teşvik etmek için bir çağrıdır. Kısacası, doğru olanı bulmak için geçmişe değil, akla ve mantığa dayanılması gerektiği anlatılmaktadır. Yani burada asıl laf sizede anlayabiliyor musunuz diye sormayacağım.
Onlara Allah'ın indirdiğine uyun dendiğinde diye başlıyor ayet, yani Şeriat'a. Yani laiklik ile Allah'a karşı çıkmış olunuyor, yani laikliği savunanlar için ayet devam ediyor.
Günümüz şeriatı ile yönetilen ülkelerde kadınlar okul kapılarında ağlatılmıyor ya da dini özgürce seçme sorgulama hakkı tanınmıyor diye biliyorum. Oysa laiklikte herkesin inancı kendine, Allahla onun arasında deniliyor. Devlet ve din işleri birinden farklı şeyler deniliyor. Tıpkı kurandaki Kafirun 6. ayet gibi.
Afganistan'da kız çocukları okuyabiliyor başka şeriat örneği yok.
Kafirun 6, mekkeli putperest müşriklere karşı indi. Mekkeli müşrikler Müslümanları yönetmediği için onların dininin bizim için anlamı yoktu. Bugün laiklik ile yönetilen Müslümanlar için bir önemi var. Bu ayetle laikliği meşrulaştırmak cahiliyedir
O halde dinde zorlama var anlamına mı geliyor bu?
Afganistanda okumuş etmiş tek bir bilim kadını sayar mısın veya varsa bile kaç adet? Veya neden sadece Afganistanı verdin örnek olarak diğerlerinde yok mu bu kuranın başındada yazan ayetlerdede ilim herkese lazım denilen ayetlerde
Müslüman isen evet. Değilsen hayır. İslam'a mensupsan zaten şeriatı kabul etmek zorundasındır bir seçim hakkın yok.
Afganistan'da 3 yıldır şeriat var, 3 yılda bilim kadını nerde çıkmış az akıllı cevaplar ver 😀
E sadece Afganistan mı var diğerlerinide say? Ayrıca görmesek cidden ilim aşkıyla tutuşan kadını el üstünde tutan bir ülke sancağız bu afganistanı
En azından kadına değer veriyor. Kadına şiddet cinayet yok. Ülkedeki kadınlar ne kadar güvenli onu sorgula sonra Afganistan'ı tartışalım
Güldürme Allah aşkına çok güvende o yüzden haber dahi olmuyor öldürülen, şiddet gören, istismara uğrayan kadınlar sus pus o kadar güvenli ki. Talibanın tek bir bilim insanı kadın çıkartsın rüyamda bile eror veriyor bu durum. O kadar güneşi ki kız bebekler bile örtülüyor alalım o halde seni talibana biz öderiz paranı kurtuluşa erersin burası TÜRKİYE BURADA TALİBAN YOK RÜYANDA BİLE GÖREMEZSİN çünkü anladığım kadarıyla beyninde bulunan talamus adlı kısımda limbik sistemin küflenmiş ve sağlıklı çalışmıyor.
burada bebekler tecavüzden öldürülüyor, kız erkek çocukları istismar ediliyor ve halen gelip tartışıyorsun
Şimdi limbik sistem ne yaw diyeceksin araştırma gereği bile duymadan taliban ehe ehe Atatürk kafir hey hey diyeceksin limbik sistem rüyaları kontrol eden sistemdir, talamus ise adam akıllı bir lise eğitimi aldıysan 11. sınıf müfredatında bile sinir sistemi adlı konuda geçiyor.
Orada olmuyor çünkü
Neyse ne demiş mevlana Cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya adabından olursun şimdi ben bir Cumhuriyet kadını olarak gidip fen, matematik çalışacağım, felsefe yapacağım, tarih okuyacağım.
Biraz daha oku da ülkedeki bebek çocuk insan cinayetleri için kanunlar üretin.
Aslında özlem zengin gibileri yeğenleeini sokmasa üreteceğizde maalesef siz gibi sığ insanlar var oldukça işimiz aksıyor ama merak etmeyin ilahi adalet elbet dönecektir hiç kuşkunuz olmasın.
Özlem zengilerle , RTElerle aynı itikattasınız. Ne farkınız var yahu
Ayrıca bu dünyanın her yerinde oluyor gir ve bak ingiliz, hollanda, fransa gibi ülkelerin yaygın medya organlarına geçen İngilterede 12 yaşında bir kız çocuğu vahşice öldürüldü
O kadar çelişiyorsun ki asıl onların asıl gücü sizsiniz neyse işim gücüm var benim umurumda değilsiniz.
Atatürke dinsiz diyenler önce kendine baksın eski fotolar da hep yanıdaki kadınlar da kapalı yani Atatürk kimseye karismamais bunu gösteriyor herkese saygı duymuş 🤔
Dindede böyle ama bunlar alışmış, iki sakalı uzunun gösterişine kapılmış aslında şirk koşuyorlar haberleri yok
Anlatamazsin
Çünkü cahiller araştırmıyorlar duydukları her safsataya inanıyorlar
Vatan sevgisi imandandır...
Evet öyledir
Atatürk de vatanını seven bir ulu önder.
Aynen öyle insanlar kötü ve iyidir bu dünyada hep kargaşa vardır ve tek bir millet kurulması mümkün değildir kurulsa bile içlerinde siyah, beyaz, çekik, sarışın diye yine gruplara ayrılacaktır. Tıpkı okulda sayısal, sözel, dilci grupları gibi yalnızca cennette böyle ayrımlar olmayacaktır bu insanın doğasında vardır. Ayrıca bir devlete bağlı kalmak, ona sığınmak alışveriş yapmakta öyle. Atatürk zamanında sığındığı ülkeye ihanet etmemiş, halkınınde desteğiyle onu yeniden canlandırmış, hayat suyu olmuştur. Bu yüzden bizde bu vatana sığınan evlatlar olarak onun yaptıklarına nankörlük etmeyip üç beş çapulcuya iltimas göstermeyeceğiz.
Vatanını seven herkes imanlı mı?
Kemalist olup bir sürü ateist olan imansız olan insan var
Agzı olan konusuyor işte...
Hayır bunların ağzıda yokki birileri tarafından doldurulunca çalışıyor sadece işlevsiz yani
Şeyhleri astı astırdı cahilsin ama bilmezsin sen
E siz kalmışsınız
Boş yapma derdin din zaten
Tamam en dinci sensin en çok şeyh, ermiş, derviş, zart, zurt sensin.
Boş yapma demedim mi
Hayattaki tek misyonu boş yapma yazmak mı senin?
Kelime dağarcığı zayıf olunca demek böyle oluyor.
Sana bir kelime bile fazla hahah
Ben de öyle yapardım ilkokulda ödevlerimi yaparken büyük büyük, boşluklu boşluklu yazardım dolu görünsün diye sonrada bu çok oldu derdim.
Halbuki beceremediğim için göz doyursun diye büyük ve boşluklu yazardım.
Ha ha ha sana ne desem boş senin gibi kafaları iyi bilirim ben
Aaa sen bir şeyler biliyor muydun? Vay be helal olsun çok şaşırdım
Yazık kafalarına
Atatürk kim
sen dindar bi kkzmisjn merak ettim