Atatürk döneminde neden dine savaş açıldı?

Arkadaşlar ben birkaç bilgi öğrendim ve kemalist arkadaşlara bu meselelerin aslını soruyorum. öncelikle atatürkün kendi inancı beni ilgilendirmez. herkesin dini inancı kendinedir. ama 2 dudağınızdan çıkanın kanun sayıldığı bir dönemde kendi din düsüncenizi büyük çoğunluğu müslüman olan bir toplumun çocuklarının ders kitaplarına geçirirsiniz burada problem vardır. Şimdi o dönem ders kitaplarında geçen ifadeleri yazıyorum. kaynak olarakta yavuz bahadıroğlunun pelin çift programına bakabilirsiniz. 1-) Muhammed'in karıları gibi çirkin bir ifade o dönemin cocuklarının ders kitabında yazıyordu. 2-) Kabe tavla zarına benzetilmiştir. 3-muhammedin esaslarının yazılı olduğu kitaba kuran denir. bu açıkça bir şekilde kuranın Allah kelamı olduğunu inkardır ve bu o dönem müslüman olan çocuklara okutuldu. 4-) ezanı türkçe yaptı her ezan türkçe okundu ama haydi kurtuluşa ifadesi arapça okundu. burada artniyet ararım. 5-) 1926dan 1938e kadar 20 bin cami yıkılmış. 6-) beyni sulanmıs hafızların dini denmiştir. 7-) atatürk yaptığı röportajda bütün dinlerin yerin dibini boylamasını istiyorum demiştir. Şimdi atatürkçü müslümanlara soruyorum. eğerntüm bunlar bir iftira yahut benim araştırmalarımda bu öğrendiklerim yalan değilse siz nasıl bu adamı önder kabul ediyorsunuz. Atatürk belkide müdlüman ölmüştür. En doğrusunu alemlerin rabbi olan ALLAH bilir.

Atatürk döneminde neden dine savaş açıldı?