Muhalefetin, Türkiye'ye ne faydası var?

Avrupa'da ve Amerika'da, muhalefet, iktidara. Ülke için şunu yap, bunu yap, ülkenin faydasına şu projeyi yap, ben iktidar olursam, şunu şöyle yapacağım, bu daha iyi olacak. Diye ülkesinin iyiliğini düşünen ve hizmet eden bir yapı. Ama nedense Türkiye'de hiç muhalefet şu iyidir bu iyidir. Şunu yap bunu yap demediği gibi. Hizmetlere de karşı çıkıyor. Asgari ücrete zam verme, enflasyon artıyor. Hava savunma sistemi alma, çok para ediyor, yap işlet devret yapma, kanal İstanbul yapma, yol yapma, iş yapma, falan diyor. Hizmet etmeye de engel olmaya çalışıyor. İsrail, Filistin savaşında gördük, hava Savunma sistemlerinin ne kadar işe yaşadığını, ırak savasında, Libya savaşında, hava Savunma sistemleri olmadığı için, nato tarafından uçaklarla imha edildiler sonra kara harekatı başladı. Libya'nın, ırakın, hava savunma sistemi olsaydı böyle olurmuydu, kaddafi ölür müydü, saddam ölürmüydü. Bunlar halkı tarafından sevilen adamlar. neyse bir zamanlar, deniz Baykal vardı, asgari ücreti şu kadar yapacağım iktidar olursam dedi, erdoğan aynısını yaptı, adamın vaadi kalmadı. Adam ne vaad ettiyse, erdoğan yaptı, şimdide vaad etmiyorlar bilerek çünkü vaadetseler, iktidar yapacak. Bunlarda bildiğinden ne vaadleri var nede icraatleri. Şuanki sisteme göre muhalefet milletvekilleri meclise yasa sunabiliyor, öneri sunabiliyor. Eskiden sadece iktidar partisinin önerileri meclise sunulurdu, şimdi muhalefetin önerileri de sunuluyor. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi'nin en güzel yanı bu. Geçen cehepeden biri göstermelik, cem evleri ile ilgili bir yasa sundu ve kabul edildi. Başka bişey sunmuyorlar. Sadece göz boyuyorlar. Haftalık çalışma saatlerini düşürecek yasa sunsalar ya. Meclise. Ne işleri var muhalefet mecliste napıyor. hiçbir şey. Ülke batsın bizde fırsattan istivade iktidar olalım kazanalım derdindeler, o yüzden muhalefet milletvekilleri, belediye başkanlari, her maaşı aldığında dolar yükselsin diye dolar alıyorlar, ülkeyi batırmak için. Bana muhalefetin bir tane faydasını söyleyin son 10 yılda. İktidar seçim korkusundan hizmet etmek zorundadır. Hizmet etmek ister yoksa seçim kaybeder. Ecevit gibi. Ama muhalefet ülke batsın ister , çünkü iktidar kaybeder diye düşünür belki iktidar oluruz diye ülkeye çivi çakmaz. Yorum yapın. Sorumu silmeyin. Küfür ve hakaret etmeyin. Ben etmiyorum. Edenin yorumu silinir zaten

Muhalefetin, Türkiye'ye ne faydası var?