İstanbul'da bir kafede çaya ödenen para sosyal medyada gündem oldu. 8 tane çaya 760 liranın ödendiği fişin paylaşılması, ''İpin ucu kaçtı'' dedirtti.

İstanbul'da bir kafede çaya ödenen para sosyal medyada gündem oldu. 8 tane çaya 760 liranın ödendiği fişin paylaşılması, ''İpin ucu kaçtı'' dedirtti.
Bişey sorcam size ya Sevgilimin kız kuzeni yoğun bakımda yatıyor ve bende onun yanında olmak istedim ama beni istemedi sonra konuşuruz gibi şeyler dedi bende çok üstüne gitmedim 1,2 saat geçince tekrardan yazdım yanında olmak istedim sen istemedin gibisinden sert çıktı tamam anladım daha neyi uzatiyorsun, yok yanımda olmak istedin de yok şu yok bu dedi kavga ettik biraz akşam olunca tekrardan yazdım niye böyle yapıyorsun diye sordum dediği şey kuzenim yoğun bakımda olduğu için dedi, kuzenle ben ne alaka gibi şeyler dedim niye bana sert çıkıyorsun fin görüntülü aradı ne diyorsun Allah aşkına moralim bozuk diyorum sana sen daha söyle böyle diyorsun dedi bende dedim ki modunu yerine getirmek istiyorum dedim modum yerine gelmez sonra konuşalım olur mu diyip yüzüme kapattı sizce acısı olduğu için mi böyle davranıyor yoksa amacı farklı mı ya da yazar mi yoksa engeli basıp gider mi
Bence üzerine gitmeyin derim çok hassas bor süreç onun için hastanede kuzeni olduğu için bu ona üzüntü verebilir onu anlamaya çalışın alttan alın özür dileyin gonlunu almaya bakın bu zamanda ona yakın olmanız anlayışlı empatiyle yaklasmaniz önemli olur naçizane tavsiyem
Davranışlarını sorgulamayın bırakın o size anlatsin ona fırsat verin yanındayım deyin seninleyim deyin ona destek olun kaba davranislardan kaçının ona sevgiyle yaklaşın size tavsiyem bu olur
Özür diledim herşeyi yaptım ama mesajlarıma görüldü attı
Zamana bırakın derim bence üstüne gitmeyin çok akışına bırakın
İstanbul gibi büyük bir şehirde çaya 760 lira ödenmesi, özellikle sosyal medya üzerinden gündem olmuşsa, çok dikkat çekici bir durum. Bu rakam, normal bir hesap gibi görünmüyor. Çayın fiyatı elbette mekâna, lokasyona ve sundukları hizmete bağlı olarak değişebilir, ama 8 çaya 760 lira ödemek, abartılı bir fiyat gibi. Özellikle İstanbul gibi metropollerde, böyle bir hesap genellikle lüks ve yüksek fiyatlı bir mekânda geçebilir. Ancak bu tür fiyatlar, bazen sembolik olarak yüksek tutulur veya özel bir deneyimle birleşir. Normalde, ortalama bir çay fiyatı ile bu tür bir hesap oldukça şaşırtıcı olur.
Tanesi 75 liraya geliyor. Fiyatlar bu hale gelmemeliydi evet ama şu anki ekonomide, İstanbul gibi bir kentte bana akıl almaz gelmiyor.
Bugün annem söyledi, bizim eski mahallemizden bir arkadaşının 60 yıllık dökük apartmanında bir daire, 55 bin liraya kiralanmış. Kıçıkırık apartman dairesi bu kirayı ödüyorsa, iş yerini her ay öpüyorlardır. Çalışanı, stopajı, faturaları derken her ay 200 bin lira öpülen esnaf, bu parayı çıkarmaya çalışır elbet.
Ben Samsun'dayım, burada bile eli yüzü düzgün cafelerde çay 40 - 45 lira. İsyan eden mekanlara değil, ekonomiyi bu hale getirenlere isyan etsin.
Bence kesinlikle normal bir hesap değil. 8 bardak çay için 760 lira ödemek, fiyatların mantık sınırlarını zorladığı bir durumu gösteriyor. İnsanlar çayı, samimi bir sohbetin eşlik edecek, keyifli bir anın parçası olarak görür, ama bu fiyatlar keyif yerine çok strese neden oluyor. Elbette mekânın konumu, hizmet kalitesi, ya da markası fiyatı etkileyebilir; ancak bu kadar uçuk bir rakamda hizmetin de anlamını kaybettiğini düşünüyorum.
Bu olay, İstanbul'daki bazı işletmelerin turist çekmek adına ya da lüks algısı için fiyatları gereksiz yere abartı yaptığını gözler önüne seriyor. Çayın özünde halkın her kesimine hitap eden bir içecek olduğunu unutmamak lazım ama nerede? Eğer bu durum böyle devam ederse, hem yerli halk hem de turistler için İstanbul’un cazibesi azalır. Her şey bir yana, bu kadar basit bir tüketim maddesinin astronomik fiyatlarla sunulması adil ve makul değil.
Teşekkür ederim kardeşim
Cevap
13Cevap
Normal olan birsey kalmadı memlekette artık
Hayır normal bir hesap değil tabi ki de
Yani cay 1000 tl deseler de şaşırmam
Ülkede o kadar buyuk gelir adaletsizliği varki açılan bazi kafe restaurant ve lokantalar özellikle uçuk fiyatlar koyuyor menüsüne
Sebep herkes gelmesin
1 paket çay 235 TL damacan sudan demliyorsa damacana 2 adet 19 litre su 240 TL çay. kazanı dolduruyor doğalgaz da yanıyor kaynatmak için saat de 1 metre küp yakar sa büyük demlik den. 50 çay çıkar dörtlü demkik ocak dır bardak başı 12 TL dır
Garson. Maaşı işletme kirası vergi maliye giderleri
En son gittiğim cafede çay 45 lira olunca gitmeye ara verdim hatta mekân değiştirdim. Yakında kahvehaneye de gideriz en ucuz çay ordaymış üstüne okey de cabası
Yani cafesine göre değişir. Ödenen sadece çaya ödenmiyor. Cafenin bulunduğu konum, alınan hizmet. Hatta çayın double olup olmaması da önemli😅
Mantıksız hesap, işletmeci hesap vermeli. Akıllı olan evinde mutfağında yapıp içer kahvesini, her türlü içeceğini minimal ücretle daha güzelini.
1 bardak çay 75 tl veriyorsanız. Ülkede ki insanlar ayaklanmalı eylem yapmalıdır. Biz tarım ve hyavancılık ülkesiyiz ne demek çaya 75 tl vermek lan? Hiç mi ekonomi bilginiz yok lan 😃
Bence dükkan kapatılmalıdır.
Zabıta olsaydım gider mühür öakar kapatırdım aq
Bana o hesabı getirseydi bardakları kafasında kırardım😃 normal değil
Ipin ucunu kacıran insanlar oldu gitmeyip icmezlerse onlar da bu fiyata satamaz
Bence gayet ucuz ne var canım bunda ruhunuz fakir sizin
Reina damı içmişler çayı nusrette etli çay mı yaptımışlar
normal mi sence normal olduğunu düşünende normal değil
Milleti silkmek için yarışıyorlar
Abartınin son noktası
Artık hiç bir şey şaşırtmıyor
İpin ucu kaçmamış, ip kopmuş.
Çay cafemi açsam enayi çok nasılsa😂