Osmanlı'nın en genis sınırlarını düşününce, siz de benim gibi hüzünleniyor musunuz?

aniden TürkAtak gecirdim sanirim.

ben cok uzuluyorum ya. tamam Osmanli son donemlerinde yeniliklere ayak uyduramadi, dunyadaki gelismelere uyum saglayamadi, cok sukur ki Atamız, silah arkadaslari ve butun Türk milleti el birligiyle Türkiye Cumhuriyetini korudular, ama gercekten asagidaki gorseldeki sınırlara bakinca cok uzuluyorum ben. şu anda petrol zengini ulkeler, butun dinlerin kutsal topragi sayilan Kudüs, islam dininin kutsal topraklari, avrupa'nin bir kısmı, saka maka bizimdi. evet hepsi ayni anda bizim olmadi ama neticede Osmanli Imparatorlugu oralarda hüküm sürdü, Osmanlı hukuku uygulandi, arap alfabesiyle yazilsa bile Türkçe konusuldu, camiler yapildi, Türk mimarisi, Türk kültürü, Türk mutfağı yasatildi. belki roma, viyana, fransa da bizim olacaktı, belki daha da fazlasi. cok uzuluyorum, lutfen herkes ulkemiz icin elinden gelenin fazlasini yapabilir mi?

iyi ki Türküz ya, iyi ki bu ulkeye vatandaslik bagiyla bağlıyız, yoksa su satilari nasil anlamlandiracaktik?

"Irkınızı hiçe saydı Hazreti Fatih.

Biraz daha yasasaydi Hazreti Fatih

Ne Venedik kalacakti, ne Floransa...

Hoş geldiniz diyecekti bize Fransa"

Osmanlının en genis sınırlarını düşününce, siz de benim gibi hüzünleniyor musunuz?
Osmanlı'nın en genis sınırlarını düşününce, siz de benim gibi hüzünleniyor musunuz?