Osmanlı İmparatorluğu. Döneminin süper gücü. Dünyaya yön veren topluluk. Gurur duyulmaz mı yahu. Ancak benim gururum toprak parçasından ziyade. Ahlakları, adaletleri, hristiyan müslüman ayırmadan kimseye zulüm yapmamaları. Kimileri cihad etmeyi, fetih yapmayı zulüm sanıyor. Halbuki Osmanlının fetih politikasının başında hoşgörü vardı. Ayrıca insanlarımızın bazılarının bilmek istemediği, inanmak istemediği gerçekler var. Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı subayıyıdı. 19 Mayıs Samsun hareketini imkan veren, ona gemi sağlayan maddi destek veren Vahdettin'dir. Atatürk Vahdettini'de Anadolu'ya çağırmıştır ancak Vahdettin İstanbul'da kalıp İngilizleri oyalayacağım diyerek gitmemiştir ve onun Anadoluyu organize etmesi için zaman kazanmıştır. Zira bazı kanı bozukların iddia ettiği gibi ülkeyi satan birinin kaşıkçı elmasını almaması ve başka ülkede sığıntı olarak fakir bir şekilde hayat sürmesini açıklamam mümkün değildir. Bir kaç keyfine düşkün padişah yüzünden koca imparatorluğun çöküşü başlamıştır. Allah Osmanlı Sultanlarından da, Mustafa Kemal'den de razı olsun.
Atatürk yazarken A büyük olacak Türkiye'nin de T si. Merak etme padişahların verdiği ayrıcalıklar imzaladığı antlaşmalar olmasaydı, ve biz Orta Asya'dan geldiğimiz halde araplaşmadan kalsaydık şu ankinden çok daha güçlü bir devlet olurduk. Atatürk aldığı enkazı zamanının ötesinde bir devlet yaptı, sen Osmanlı olmasaydı diyorsun. Sanki Osmanlı'nın en ihtişamlı günlerinden devşirilmiş gibi. Halkın sırtından ve vergilerinden saltanat sefası süren tipik bir krallık Osmanlı. Gücünü zamanında destan yazmış yeniçerililere borçlu. Tarih de bilmeyince tabi insan.. Anca gurur duyarsınız.
Gurur duyuyorum tabiki ama çok gerici zihniyeti vardı o başarısının sebebi beden gücüyle kazanılan savaşlardı ama coğrafi kesiflerde avrupalılar çağ atlarken bizimkiler günahtır diyerek izlediler sonucu ortada
ilk olarak şu saçma haritaları kullanmayı bırakın osmanlı haritası balkanlar güney ukrayna kırım ermenistanın çok ufak kısmı gürcistandan hopa nahçivan suriye ırak filistin israil kuzey mısır doğu mısır batı arabistan yani hicaz - yemen kuzey libya tunus tabi buraların dışındada içeri taraflarındada söz sahipliği vardı fakat buralarda çok fazla kişi yaşamaması nedeniyle ana vatan adı altında değildi ve üzülmüyorum devlet arap devleti olmuştu nüfusun büyük çoğunluğu araptı padişah vasfı olmayan padişahlar geçirildi ittihat ve terakkinin hataları ve ww1 girmemiz sonucunda ülke sevr sınırlarına ilerledi daha sonra ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk askerleri anadolunun tamamını alıp lozan antlaşmasıyla Türk bir devleti dünyaya tanıttı.
Osmanlıyı seviyorum tabii ki gurur duyuyorum ama Osmanlıyı Mustafa Kemal yıktı diyenleri gebertmek istiyorum. Osmanlıyı Osmanlının hoşgörüsü ve ümmetçi oluşu yıktı. Osmanlı eğer rusya gibi milliyetçi ve acımasız olsaydı balkanları ve diğer bölgeleri asimile eder ve kırardı. Böylece devlet zayıfladığında müslümanı olsun hristiyanı olsun tüm etnik döküntüler tarafından sırtından bıçaklanmazdı.
Harita yanlis. Osmanli Imparatorugu hic bir zaman Fas'i ele gecirmedi ve Kuzey Afrika ulkeleri disinda Afrika'da bulunmadi kizil deniz haric. Ukrayna'nin sadece guneyini ele gecirdik ve Kirim'i, Iran'i hic bir zaman ele tamamen gecirmedik. Yinede Osmanli zamaninin supergucu.
abartılmış bir harita en güçlü zamanı değilde son zamanlarınkını koy birde atalarımız ın iyi zamanlarıda var kötü zamanı baya kötü oldu türkiye kurulması gerekti iyiler yüzünden kötüleri unutcakmısın?
Olum tamam bende Osmanlıyla gurur duyuyorum da, bu kadar abartılmamış mı? Yani bu kadar yeri fetih ile almadı diye biliyorum ben. Abartılmış bir fotoğraf.
Kanuni, Selim ise kast ettiklerin gurur duyarım 7 cihana hükmettik! Ile başlamasını saglamışlar şiirlerin ama işte son olanlar da onların torunları (!)
ne alakası var? devleti kuran onlardı zaten. onlar olmasaydı başka devletlerin hükümdarlığı altında yaşıyacaktın zaten. osman bey osmanlı imparatorluğunu kurmasaydı şu an başka devlette azınlık olarak yaşardın. azınlık olarak yaşardın çünkü başka devletler bu kadar çoğalmana izin bile vermezlerdi. karılarını kızlarını kendiilerine alırlardı seni de boğazlarlardı.
En İyi Cevaplar