Osmanlı'nın yıkılması çok kötü olmuş be sizce?

Türklük adına bir şeyin kalmadığı ve devletin moğollara satılmasından sonra devletsiz kalan Türkleri Moğollar ve Haçlılar yok etmeye çalışmış, bi beylik koca bir devletin tohumunu atıp büyüdükçe büyümüş tarih Türklere şahit olmuş

düşünsenize herkes sizden endişeleniyor herkesin boyunduruğu altına sokmuş bir imparatorluk 1600'lü yıllarda son gücünü de harcıyor

ve gerileme başlıyor

yıkılma ise biliyorsunuz ama denilene göre tahttan indirlip yerine yerleştirin 2. mahmutun yaptığı reformlar devleti iyice kırmış ( batılılaşma reformlarıymış iyi bir şey gibi gözüküyor da halkdaki ruhu yok etmeye ve taleplerini katlamasına neden olmuş devletin kalan son gücünü de reformlar sıçmış kısacası )

son noktada son kalan topraklarda da düzen devam etmiş sadece isiim değişmiş esasen osmanlı yerine türkiye deniyor fakat halkın kültürü de tarzıda yaşamıda aynen devam ediyor

sonra atatürk batıya ait ne kadar şey varsa hepsini ülkeye getirmiş şu an türkler olarak neden batılılara bağlıyız belli knk

aşağı tükürseler aşağı yukarı tükürseler yukarı

onlara ait her şeyi sonuna kadar savunma iç güdümüzün altında zihinlerimizin yıkanması var bence

ve bence şu atatürk hakkında atıp tutanları bi ben tekrar dinlicem doğru şeyler söylüyor olabilirler

zaten bana da saçma geliyor bir şeyler osmanlı zaten gg olmuş, ortada bi dağılma var ki dağılmanın baş şahaseri dış müdahaleler, ajanlar

yönetimsizleşmiş topluluğu ya yok ediceksin ya da kendine bağlıcaksın ki bi anda biri çıkıyor

hakkında bir sürü şey söyleniyor siyasi deha şöyle böyle ama niyeyse teknolojinin en gelişmiş araçları olduğu zamanlarda Atatürk'e zarar veremiyorlar

yani düşünüyorum ben o ülkeyi almak isticem ve birinin fikirleri yönetim tarzı benim başıma bela olucak ve ben o adamı yok ettiremicem

bu iste bi boklar var hacı

Güncellemeler
+1 yıl
Açık konuşacağım, doğru bir üslup ve konuşma tarzına sahip olmayan, manevi değerleri eleştirilmeye başlanınca kan damarlarında arıza çıkmaya başlayan düşüncesi kısıtlanmış arkadaşların yorumlarını doğrudan kaldırıyorum

çünkü tartışılmaz kafası saplanmıştır bir kere bir fikre ötesine gitmeye başladığında endişelenir ve onu ötesine götürmeye başlayan kişiye hakaretler savurmaya başlar

hiç çekemem kusura bakmayın.
Osmanlı'nın yıkılması çok kötü olmuş be sizce?