Güncellemeler
+1 yıl
Açık konuşacağım, doğru bir üslup ve konuşma tarzına sahip olmayan, manevi değerleri eleştirilmeye başlanınca kan damarlarında arıza çıkmaya başlayan düşüncesi kısıtlanmış arkadaşların yorumlarını doğrudan kaldırıyorum
çünkü tartışılmaz kafası saplanmıştır bir kere bir fikre ötesine gitmeye başladığında endişelenir ve onu ötesine götürmeye başlayan kişiye hakaretler savurmaya başlar
hiç çekemem kusura bakmayın.
çünkü tartışılmaz kafası saplanmıştır bir kere bir fikre ötesine gitmeye başladığında endişelenir ve onu ötesine götürmeye başlayan kişiye hakaretler savurmaya başlar
hiç çekemem kusura bakmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tarih bilgin var ama yanlışlarla dolu. Osmanlı'nın yıkılması aslında islamiyet öncesi Türk devletleriyle aynı sebebe dayanıyor. Yabancı gelinler. Ve sonrası devşirme sistemi ile yabancıların yüksek mevkilere gelmesi. Fransız ihtilali sonrası oluşan milliyetçilik akımı, çok uluslu devletlerin sonu oluyor. Osmanlı eğer asimilasyon yapmış olsaydı belki (!) bu sorunlar yaşanmazdı. Atatürk konusu bambaşka.
yanlışlarla dolu olan tarih bilgisine tarih bilgisi denmez ki
bunlar bize ezberletilen yıkılma sebepleri fakat yukarıdaki anlattıklarım tamamen mantıksal kendi çapımda ürettiğim yorumlar
yapabileceğin maks yorum yanlış mantık olur
Tarih mezunuyum. Ezber bozan hocalardan eğitim aldım. Bir milletin demografik yapısı bozulursa, o millet kaybolur. şu an yapılmaya çalışıldıği gibi
hocam kusura bakma o zaman ama pekte etkisi olduğuna inanamadım aynı şeyleri okuyorum kendi yorumların varsa dinlemek isterim
Şu ana kadar birçok akım denendi. Ama hiçbirinin çağı doğru değildi. Avrupa milliyetçilik denerken, osmanlı osmanlıcılık denedi. Osmanlı milliyetçilik denediğinde ise Türkler asimile olmuştu.
anladım
Ordu Padişah'a bağlı değildi ki. İttihatçiler ve Terakkiciler mi ne vardı yönetimde. Ülke zaten işgal edilmişti. Kurtuluş savaşını yaparak kurtardılar ülkeyi.
"Kurtuluş savaşını yaparak kurtardılar ülkeyi." mı acaba tartışılır knk emin olamadım
Mondros'dan sonra ülke bilfiil işgal edildi yahu. Biz haritanın ortalarında kaldık. Denizlerle iletişimimiz kesildi. Antalya İtalyan'a verildi mesela. İzmir'de Yunan'lılar var. Osman Nevres mi ne, ilk kurşunu düşmana karşı sıkmış. Kurtuluş savaşı Afyon'da başladı. Bekir Çelik'ten dinle işte. 47. videodan itibaren başla. Youtube'a Kpss Bekir Çelik diye yaz, 47. video ile sonrasını dinle.
kpss bekir çeliğin söyleyebileceği şeyleri öğrenebilmek için google'da yeter knk, tarihin detayları lazım bana kendi yorumlarıyla en gerçekçi birilerinden çekinmeden endişe duymadan
Google yeter ama Bekir Çelik ile anı yaşarsın. Boş yere önermiyorum bu adamı. Ramazan Yetgin'i dinle de diyebilirdim.
anladım teşekkür ederim
Açsana yahu videoyu. Yani hiçbir çıkarımım yok. İstersen mp3 olarak indirip dinle. Ben olayları hisset istiyorum.
uygun bir zaman diliminde açıp olayları hissedicem knk
"Nah açarım" dedin yani. Yuh be çüş be. Manevi duyguların depreşsin istemiştim sadece.
biraz edepli ve tartışma üslubunu korumayı neden sürdüremiyorsunuz anlamadım ki şurada biraz saygı göstereyim dedim tepeme çıkıyorsunuz
dostum sana ben mesajı verdim zaten dedim ki söylediklerinin benzeri zaten kitaplarda okutuluyor
bana kitap dışı kaynak gerekiyor çekinmeden üşenmeden
ama kendi maneviyatınıza olan bağlılığınızın kırılmasının endişesini başkalarında görüyorsanız gördüğünüz ve hissettiğiniz şey sizin endişelerinizdir ve benim aklıma gelenler seninde aklına geliyor bunu söylediğim için suçlu olamam.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!