Okullarda 12-18 Aralık arasında kutlanıyor.
Ben hatırlıyorum da ilkokulda herkes bir şey getirilirdi.. O gün bir ders o yiyecekler için ayrılırdı. Çok güzel sarmalar, börekler, poğaçalar.. 🥺🥺 güzel yıllardı..

Okullarda 12-18 Aralık arasında kutlanıyor.
Ben hatırlıyorum da ilkokulda herkes bir şey getirilirdi.. O gün bir ders o yiyecekler için ayrılırdı. Çok güzel sarmalar, börekler, poğaçalar.. 🥺🥺 güzel yıllardı..

Yerli malı haftası travmam var sevmiyorum
Her yerli malı haftası anneler gelirdi sınıfa herkesin annesi gelirdi pogacalar, sarmalar, börekler getirirlerdi bide onları sıranın üstüne dizilerlerdi hocalar teker teker bakar gezer güzel olan sarmalı pogacalari kendi tabağına kopardılar. Benim annem hiç gelmezdi ama kek yapardı fırında hani olur ya bildiğimiz kekler. hoca herkesin yemeğinden bir parça alır sıra bize gelince hiç bakmadan diğer öğrencilerin getirdiklerine bakardı. Biz yerdik keklerimizi kardeşimle ama hep üzülürdüm kimsesiz gibi orada oturmak beni hep üzerdi. Başkalarının getirdikleri yemekleri yiyemezdim gururluydum çok 😏
Birgun yine yerli malı ciğer koymuş annem bi kaba bir açtık kapağı bütün sınıf ciger kokmustu 😂🤣
Baktım her yerli malı rezil oluyorum mutsuzum alırdım harçlığımı elime doğru tostcuya tost yapar yerdim hatta birgün müdür geldi yanımıza biz tam çıktık tostcuya gidicez. Gelin siz bakalım sınıfa dedi. Ben gitmek istemiyorum biliyorum onun bunun getirdikleri yemekleri yicem istemiyorum kimsesiz gibi orada onun bunun yemeğini yemek vs müdür arkasından koşa koşa tostcuya indim. Kardeşim gitti yemişti.
Kardeşiz ama birbirimize hiç benzemeyiz o gitti yedi yemegini 😂 ben tostcuya gittim geldim sınıf öğretmenimiz burcu kulakları çınlasın benim yanıma geldi müdür seslenmiş sen gitmişsin bir daha öyle birseu yapma dedi 😂
Çok severdim o öğretmeni de çok iyi biriydi ondan tüm sınıf korkardı sinirli diye bana birsey yapmadı ben seviyordum 😂
Nerden nereye şu an 26 yaşındayım eğer evlenirsem ileride çocuğum olursa onu yanliz birakmayacağim çok zor oluyor biliyorum.
Anne babama da kızmıyorum zor şartlarda bizi buyuttuler zaten kızmaya da gerek yok
Uzun lafın kısası yerli malı haftasından nefret ediyorum 😂
Profil fotoğrafın çok hoş duruyor saçımı ben de boyamak istiyorum✨♥️♥️
İlkokulda herkesin annesi gelirdi benim annemin o gün işi çıkmıştı ve ben çok üzülüp hiç bir şey yiyememiştim.
Ama şimdi her yerli malın da, kermes te acısı I çıkarır gibi yiyor
bizim zamanımızda evde ne varsa o gelirdi. az önce bir sınıf öğretmeninin şark köşesi dekoru ile çiğ köfte yaptırtmak istediğini duydum... şu dönemde veliler zaten zor geçiniyor neden böyle Instagram hocalar artmaya devam ediyor?
Vala benim pek anım yok hiç yiyemedim sarmalar börekler. Ama çok yedirdim. Şuanda da sınıf temsilcisi olarak organize ediyorum. İnşAllah çocuklara güzel bir gün yaşatırız. İlerde onlarda hatırlar ne güzel bir gundu der.
Cevap
38Cevap
hiç anım yok
Annemden ha bire azar yerdim. Ne saçma şeymiş o diye. Kadın da haklı, götürmesen bi dert. Hocaların semirmek için kullandığı bir gün bence, klasik memur kafası.
Herseyi hortumlasalar anca, PTT kargoda ki adam da aynı işi yapıyor. Özel şirkette ki adam da ama memur diye iki katı maaş veriyorlar. Yemin ediyorum, adam gibi bir denetime girsin, yarı yarıya boş personel vardır. Devlet kadroların da.
yerli malı haftası maalesef kısır gününe indirildi, bence bilerek yapıldı.
yerli olarak sadece meyve sebze mi üretiyoruz? insansız hava aracından tutun da tekstile kadar binbir çeşit ürün ortaya çıkarıyoruz.
birisi de okula siha modeli getirip tanıttı mı? hayır.
bu şekilde benliğimizi unutturuyorlar.
Bizim zamanımızda da ilkokulda böyleydi.

Adana karpuzu maşallah 🧿🧿🧿😭😭😪😪
evde yapılan kek poğaça ve kurabiyelerin tadı başkaydi herkes farklı şeyler getirildi oraya harika bir şey çıkardı mutlu olurdum farklı bir etkinlikti şimdilerde yok o , şimdik okul kantinleri sağlıksız ürünlerle dolu
çok anım var da anlatmak istemiyorum sadece açlıktan ağzım kokuyordu milletin getirdiği poğaça keklere uzaktan bakıyordum Sonra hiçbir yerli malında bir şey Götüremediğim için hep Dışlanıyordum sonra bir gün Yine yerli malı geldi çattı BİM’in casey Büyük kekleri oluyor onlardan almıştım evde dilimleyip bir kaba koymuştum götürmüştüm de o gün dışlamamışlardı onların poğaçalarından yemiştim hayatımda ilk defa poğaça yedim bu kadar mı fakirlik demeyin bu kadar fakirlik hatta daha fazlası
Ahh o anılar ne güzeldi😄Yerli malı haftası olduğunda ikizimle annemin başının etini yiyorduk. Annem ikimizede ayrı ayrı şeyler hazırlayıp gönderiyordu.😂
Sermayenin dini, milliyeti olmadığını öğreneli uzun yıllar oldu.
Paramın hakkını hangi ürün veriyorsa milliyetine bakmadan onu alırım. Yerliymiş, yabancıymış bir önemi olmaz.
En nefret ettiğim gün. Bütün çocuklar hayvan gibi üşüşür dalarlardı el kollarıyla o yüzden yemezdim tövbeliyim ben o güne😂
Bizim zamanımızda herkes portakal mandalin getirdi annelerimiz Mısır patlatırdı çok güzel eğlenceli geçerdi
Ben hiç yemek getirmeyip diğerlerinin getirdiği yemeyi iştahla yiyen o yaramaz öğrenciyim. Kutlu olsun efendim 😊
Hiç birinden yemezdim kendi yiceklerimi yerdim bilmiyorum ama bilmediğim tanımadığım kişilerin elinden yemek istemezdim küçükken.
Dudağımın altında 33 dikiş var, hoca daha ilk haftadan okuma yazmayı öğretir iken bana kitap okutup üstüne öğretmemi istemesi vs
Revani yapmıştı annem Yılmaz diye bi arkadaşım parmağını daldırmıştı strecin üstünden yemişti 😂
Arkadslarla aramizda para toplayip yas pasta almistik yerli mali gununde qrkadasimizin dogum gununu kutlamistik sinifta
Güzel yıllardı, meyveler götürürdük, evden yaptığımız şeyleri götürürdük, güzel zamanlardı, mutluyduk
Güzel yıllardı evet ama bazı çocuklara virüslü muammelesi yapılırdı eğer o kişi sınıfta dışlanıyorsa...
Sitedeki abazlaarı bu etkinliğe göndermek lazım yerli malı olarak
Kestane 🌰 ve mandalina 🍊 unutulmaz anlardı.
Ayyyyyyyyy çokkkk tatlılarrrrrr yiaaaaaaaaaa 🥰🥰😍😍😍🥰🥰🥰🥰😘😘🦋
Annemin en sevdiği saklama kabını kaybetmiştim :D
Yerli malı haftası diyince aklıma direkt portakal mandalina ve patlamış mısır geliyor
Yerli malı haftası, yemek yeme haftası gibi olurdu 😅
kakao ithal, baharatlar ithal, Muz ithal, gercekten yerli mali ne kaldi?
Ben hiçbir şey hatırlamıyorum. 90'larda yapılmadı sanırım.
Hatırlıyorum )) hep yalnızdım herkesin anne babası gelirdi benim yoktu. Yerken yiyemezdim..
Ben bir bisküvili pasta yerdim bir bisküvili pasta yerdim kaşık kaşık
Sınıfla yaparken başlangıç böyle oluyor ama sonuç hüsran 🥲 sınıf batıyor
Hiç aklımda yok ama o tarz günleri sevmediğimi hatırlıyorum sadece
Daha ödevimizde var ya ege bölgesi 3d yerli malı ile ilgili
Bir kere kermeste herkese çok güzel yüz boyası yaptılar benimki şeytan gibi oldu👹
Yaptığımız gün ziyafetler çekilirdi valla ne güzrldu
yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı
Hahah benim en çok aklıma gelen öğrencilere küçük tadımlık verdikleri geri kalan cogunlulugunun öğretmenler odasına gittigiydi 😂😂
Annem çok güzel kekler yapardı. Götürürdüm mutlulukla ama kardeşim hep bahane bulur, ağlardı beğenmezdi.. yerli malı haftası bana annemin o ikna çabalarını hatırlatır ☺️
Ya çok güzeldi 🥲artık kutlanmıyor. Herkes bir meyve sebze olurdu şiir ezberlerdik.
ben yerli malı günü gitmezdim okula be çnkü kimseyle oturamazdım o gün yalnızdım o günlerde
Birisi hepimiz yemek yerken gülmekten sümüğü çıkmıştı bizde gülmüştük midesi bulanan lavaboya koşmuştu ama çocuk baya utanmıştı
yerli malı haftasında coca cola fanta falan getirirdik:D
Ve öğretmen
Yerli malı böyle kutlanmaz derdi azarlar
Ardından bir bardak kola doldurun diye seslenirdi
Bizim zamanımızda da yapılır dı çok doğal ürünlerdi
Unutulmayan bjskuvili pasta. Ne güzel günlerdi yaa
yerli malı haftasında Coca Cola Pepsi Fanta gibi içecekler :D
Ben o günlerin gelmesini hiç istemezdim fakirdik bişey yoktu goturum utanirdim
Artık yerli ne kaldı ki 🤔
Biz yapmıyorduk herkes gelene kadar yediği için 😁
Sen demeswn unutmuştum
Yerli neyimiz kaldı. Hep ithal