Erdoğan'ın Trump hakkındaki sözlerini duydunuz mu? Bu adam alzheimer mı oldu?

Erdoğanın Trump hakkındaki sözlerini duydunuz mu? Bu adam alzheimer mı oldu?

Trump iktidardayken Türkiye ile arasında Rahip Branson krizi olmuştu. Erdoğan'ın hatta o zamanlar Ver Fetöyü Al papazı yapacağı, takas yapacağını söylüyorlardı. Papaz için Türkiye Başkanına Aptal olma diye başlayan ağır sözleri olan mektubu da vardı ve Erdoğan mektubu yırttık yok hükmündedir demişti. Ama o mektup Trump'ın odasında mı ofisinde mi restoranında mı ne çerçeveli halde duruyormuş duvarında. Yine aynı Trump Branson ülkesine döndükten sonra Türkiye için "Türkiye Rahip Bransonu vermeyeceğini söyledi. Onların ekonomisini çökelttim. Daha da vermeselerdi mahvedecektim" dedi. Bu tarz konuşmaları vardı. Bizim ülkede de o dönemde dolar 10 liralara geldi. Bazı ekonomistler bunun bir sınır olduğunu bu sınır aştıktan sonra doların 45-50 liraları bulabileceğini ve inmeyeceğini söyledi. O zaman bunu söyleyenleri hapse atıyordu vatan haini diye şimdi o söylenenleri yaşıyoruz.

İsrail konusuna gelirsek de Trump Amerika'nın İsrail politikasını değiştiremez. Kaldı ki bütün Amerikan başkanları İsraili destekliyor. Desteklemek zorunda çünkü Yahudiler Amerika'da ciddi bir diasporaya sahipler ve seçimleri ekonomiyi bankacılık sektörlerini doğrudan etkiliyorlar. İsraillilerin Amerikayı Amerika yapan birçok markada ciddi hisseleri var zaten. İsraili Erdoğan veya Müslümanlar için karşısına mı alacak Trump? Amerika Türkiye gibi 50-100 yıllık hedeflerini her gelen başkan için değiştiren bir ülke değildir. Türkiye'de 1999 yılında Apo ve PKK'ya duyulan nefret sanat camiasından siyasete birçok alanda o kadar fazlaydı ki bunun bir yansıması olarak Kral TV müzik ödüllerinde Ahmet Kaya'nın Kürtçe konusundaki sözleri sanatçı alemini bile sinirlendirmiş herkes çatal kaşık yiyecek fırlatmıştı Ahmet Kaya'ya. O zamanlardan bugüne gelindiğinde bu halk, bu ülke Kürtçe TV kanalını da onayladı. Çözüm Süreçlerinde dağdan inen PKK'lıya ev verilmesini de kabullendi. Hatta yetmedi en milliyetçi parti olmakla övünen MHP bile APO'ya UMUT HAKKI VERİLSİN HAPİSTEN ÇIKSIN MECLİSE KÜRSÜYE GELSİN TERÖR BİTTİ DESİN diyebildi. Ona destek veren vücut kıllarına kadar hilal şekli verenler bir anda BİJİ APO SEROK APO diyecek hale geldiler. Yani birkaç yılda geldiğimiz değişimi, devlet politikası ve zihniyeti olarak halkın zihniyeti olarak görebiliyor musunuz? Şimdi Amerika'nın Trump geldi diye İsrail-Filistin Savaşını bitirebileceğini düşünebiliyor musunuz?

Yine bu kadar ekonomik krize girmişiz paramızın değeri inanılmaz bir hızda inanılmaz şekilde değer kaybetmişken ve biz bunu korona döneminde tüm dünya parasının değerini korumak için faiz yükselttiği bir dönemde FAİZ NASTIR. NAS VARKEN SANA BANA LAF DÜŞMEZ. FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ diyerek girdik bu ekonomik krize. Ondan sonra akılcı çözümlerle para politikasına geçeceğiz denilerek Mehmet Şimşek Merkez Bankasının başına geçirilmedi mi? Sonra faiz yüzünden daha da ezilmedik mi krizde. Şimdi adam bu kadar şeyi yaşadıktan, bize yaşattıktan sonra hala daha FAİZ DÜŞÜNCE ENFLASYON DÜŞECEK BEN EKONOMİSTİM BİLİYORUM diyor.

Ya biz ne zaman aklı başında insanlar tarafından yönetileceğiz? Yazık ulan bize.

Erdoğan'ın Trump hakkındaki sözlerini duydunuz mu? Bu adam alzheimer mı oldu?