Eğer Fatih Sultan Mehmet şu anda yaşasaydı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı olsaydı, ona oy verir miydiniz? Sebepleriyle beraber açıklayınız lütfen.

Eğer Fatih Sultan Mehmet şu anda yaşasaydı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı olsaydı, ona oy verir miydiniz? Sebepleriyle beraber açıklayınız lütfen.

Fatih’i severim. Normalde Osmanlıyı da yükselme devri sonrası sevmem. Yükselme devrinde de İkinci Bayezid’i sevmem. Onda ülke yönetecek potansiyeli göremiyorum. Harici olarak iyi. Oğlu Yavuz’u severim. Hâlâ monarşi ile yönetmeyi düşünürse şu an Fatih’e oy vermem ama cumhuriyetle yönetecekse oy veririm. Onu da Atatürk seçeneklerde olmadığı için yani.
Eminim Tayip’ten daha iyi yönetirdi.
Günümüze uyum sağlayacağı için cumhuriyetle yönetirdi.
Düşünelim. Şehzade ve padişah olarak en iyi eğitimi aldığı kesin. Bitün imkânları var. Bu çağda yaşasa, ailesi de geçmişten zengin bir aile olacaktı. Gene en iyi eğitimi alacaktı. Köklü bir şirketin veliahtı olacaktı.
Tipik bir kapitalist payron olarak, kendi sınıf çıkarlarına göre ülkeyi yönetmeye kalkacaktı. Sınıf çıkarları gereği, siyasete girmiş bir Sabancı ya da Koç delikanlısı olacaktı.
Kısacası çalışanın, emekçinin gene ümmüğünün sıkılacağı tipik bir Özal dönemi gibi olacaktı
Fatih Sultan Mehmet nadir sevdigim Osmanli padisahlarindan bir tanesi, o zamanki kafalarda aday olsa vermem ancak bu zamanki midern caga cok daha iyi kafa uydururdu. Daha modern olurdu su ankilerden, o sekilde verebilirdim
Cevap
9Cevap
Bilim adamlari arasinda en büyügü olarak Isaac Newton kabul edilir. Insanlik tarihini etkilemis en büyük insanlar arasinda ilk 3 kisi arasindadir.
Bugün derslerini calisan ve basarili bir orta okul ögrencisi bilim konusunda Isaac Newton'dan daha fazla biliyor.
Fatih Sultan Mehmut sadece Osmanli degil, Türk Tarihindede en büyük liderinden biri ama günümüzde iyi bir lider olacagi anlamina gelmez.
Haa günümüzde AKP zihniyetinin sahip olmadigi acik görüslere sahipti o ayri.
Adam gemileri karadan yürütmüs verirdim sjks
Elbette bize çağ atlatırdı sonuçta Orta Çağı kapatıp Yeni Çağ açmış dedem benim
Yönetim şekline bağlı. Ama zekasına eğitimine vs gözü kapalı oy verilir
Vermezdim, devletin bekası için kardeş katlini yasallaştırmak yerine ilk erkek çocuğu doğduktan sonra bir daha çocuk yapmasalarmış. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır.
Ülkede bu kitle olduğu sürece uzun adama vermeye ddevam ederler. ''Fatih mi doyuruyor karnımızı alalala ''
Erkeklere yazdığı şiirlerden dolayı meydanlarda sarıgül muamelesi görürdü
Bunların hepsi iftira, yalan yanlış bilgiler
Cumhuriyetçi biri olursa evet
Günümüze uyum sağlayacağı için ülkeyi cumhuriyetle yönetirdi.
O zaman seve seve oy verirdim
Ben de öyle.
Atatürk saltanatı kaldırdı bir padişah asla Türkiye'de Cumhurbaşkanı olamaz.
Ama o bir padişah olarak değil, sıradan bir vatandaş olarak aday olacak.
Kanında saltanat kadı var
Günümüze uyum sağlardı.
Emin ol halkın büyük bir çoğunluğu oy vermezdi
Neden?
Zaten Fatih Sultan Mehmet belki de Osmanlı devletinde halkın en sevmediği padişahtı. Birçok sefer düzenlediği için devlet harcamaları normal olarak arttığı için bazı ürünlere tekellik getirdi ve vergi getirdi bu yüzden halk onu sevmezdi hatta öldüğünde halkın sevindiğini söyleyenler de vardır
Bunları duymuştum ama günümüzde fetih olayı yok. Bir yeri sömürerek veya ekonomik baskı altına alarak, o ülkeyi baskılamak var. Belki Fatih Sultan Mehmet, zekâsıyla beraber Türkiye ekonomisini şahlandırıp, bizi ekonomik olarak bağımsız yapıp, dolar sistemini çökertip; Avrupa ülkelerini, hatta Amerika'yı baskı altına alacaktı.
Sizin fikrinize de katılıyor ve saygı duyuyorum
Ben de size saygı duyuyorum.
Teşekkürler
Ben de teşekkür ederim.
Ulan İzmirli halk Fatih'i nasıl sevmezdi dersin bre cahil
Reisim o zaman ki Tarihi kaynakları ve tarihçileri dinlersen görürsün
Bu ülkede her zaman geçersiz oy kullanırım.
Manifestosuna bakardım
Vermezdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?