Türkiye'nin afrika'dan çekilmesi için gereken sebepler
1. Sebep ekonomik kriz: Dünyada ülkelere yardım için en çok para harcayan ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin harcadığı bu paraların neredeyse hepsi Afrika'ya gidiyor zaten Türkiye'de bir ekonomik kriz ve enflasyon varken Afrika'ya yardım için para harcıyarak ekonomimiz dahada kötü oluyor. Ayriyeten Erdoğan bazı Afrika ülkelerinin IMF ye olan borcunu ödeyecek.
2. Türk askerinin şehit olması: Afrika ülkelerinde terör crit atıyor ülkedeki istikrarı türk askeri sağlıyor ve türk askerleri şehit oluyor
3. Türkiye Süper Kahraman değil: Belki de en önemli sebeplerden biri şudur batı ülkeleri Afrika'yı sömürmek istiyor Türkiye Afrika ülkelerini batıdan korumak için Afrika'ya asker yolluyor ve Afrika Ülkelerini savunuyor hiç kimse kusura bakmasın Türkiye Süper Kahraman değil herkes kendi başının çaresine baksın
4. Dış politikamızın kötüleşmesi: Türkiye Afrika ülkelerini korumak için asker yolluyor haliyle sömürgeci Avrupa ülkeleri ile karşı karşıya geliyoruz ilişkilerimiz kötüleşiyor
5. Afrika ülkeleri güvenilmez olmaları: Afrika ülkelerinde çok darbe oluyor önceden verilen sözlerin hepsi geçersiz oluyor örneğin Türkiye Sudanda milyarlarca para ödeyip ada kiraladı ama sudan yönetimi darbe ile devirilip darbeciler adanin kiralanmasini iptal etti
1. Sebep ekonomik kriz: Dünyada ülkelere yardım için en çok para harcayan ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin harcadığı bu paraların neredeyse hepsi Afrika'ya gidiyor zaten Türkiye'de bir ekonomik kriz ve enflasyon varken Afrika'ya yardım için para harcıyarak ekonomimiz dahada kötü oluyor. Ayriyeten Erdoğan bazı Afrika ülkelerinin IMF ye olan borcunu ödeyecek.
2. Türk askerinin şehit olması: Afrika ülkelerinde terör crit atıyor ülkedeki istikrarı türk askeri sağlıyor ve türk askerleri şehit oluyor
3. Türkiye Süper Kahraman değil: Belki de en önemli sebeplerden biri şudur batı ülkeleri Afrika'yı sömürmek istiyor Türkiye Afrika ülkelerini batıdan korumak için Afrika'ya asker yolluyor ve Afrika Ülkelerini savunuyor hiç kimse kusura bakmasın Türkiye Süper Kahraman değil herkes kendi başının çaresine baksın
4. Dış politikamızın kötüleşmesi: Türkiye Afrika ülkelerini korumak için asker yolluyor haliyle sömürgeci Avrupa ülkeleri ile karşı karşıya geliyoruz ilişkilerimiz kötüleşiyor
5. Afrika ülkeleri güvenilmez olmaları: Afrika ülkelerinde çok darbe oluyor önceden verilen sözlerin hepsi geçersiz oluyor örneğin Türkiye Sudanda milyarlarca para ödeyip ada kiraladı ama sudan yönetimi darbe ile devirilip darbeciler adanin kiralanmasini iptal etti
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
çekilebilir
Türkiye yardım sever bir ülke olduğu için girmedi oraya. Türkiye'de sömürmek için girdi
Türkiye yardımsever bir ülke Ümmetçi politakası izliyor. Somali'nin limanını kontrol etmek dışında doğru düzgün hiç bir gelirimiz yok. Türkiye afrika'dan kâr değil zarar ediyor son 6 yılda Afrika'ya 77 milyar insanı yardım adı altında para harcanmış.
Saf mısın arkadaş. Amerika da demokrasi getiriyorum diye giriyor, yardim yapiyir gibi gozukuyor ama sömürüyor. Ingilizler de yillarca sizi koruyoruz diye girdi somurdu. Turkiye de ayni politikayi izliyor
Cekilsn
orada ne arioki
Erdoğan kendini halife sandığı için müslümanlara yardım etmek istiyor ama onların bize hiç bir faydası yok 😀
Alakası bile yok, zamanında batı Afrika’yı sömürdü ama son çeyrek Yüzyıl’da Afrika’daki uluslar tek tek bağımsızlık kazan kazanıyor, Türkiye ise akıllı yatırımlar yaparak kendine pazar çıkartıyor. Örnek Sudan’daki Savagin adasi ya da Somali’nin en büyük limanı Mogadişu limanını uzun süreli kiralamamız ve buradaki gelirlerin yarısının Türkiye Cumhuriyeti’ne aktarılıyor olması. Bunun dışında Afrika’daki bir çoğu ülkeye silah ihraç ederek yatırımı mantıklı bir hale dönüştürüp para kazanıyoruz. Biz yatırım yaparken batı ve Çin yatırımını istemeden de olsa azaltıyor, Afrika’da Türkiye’den daha güçlü olan ülke şu anlık Rusya, ama bir 2:15 gördükten Afrika’daki uluslarla geniş bir pazara sahip olacağız. 1.400.000.000 nüfusa sahip kıta es geçilemez. Çok büyük bir pazar hacmi var