"Almanya, bizi kıskanıyor" sözünün doğruluk payı olabilir mi?

Öncelikle, hiçbir siyasi partiyi desteklemediğimi söylemek istiyorum. Siyasetten tamamen bağımsız konuşacağım zaten. Şimdi ise sadede gelelim. Almanya'nın, maddi açıdan bizi kıskanmadığı doğru. Ben, "manevi açıdan bizi kıskanıyor" olabilir diye düşünüyorum. Çünkü Almanya'daki tanıdıklarımdan duyduğuma göre, Almanlar genelde soğuk insanlarmış ve birbirlerine yardım etmeyi sevmezlermiş. Bizim ülkemizin insanları genel olarak samimi, sıcakkanlı, Anadolu irfanına sahip, açları doyuran, zor zamanlarında birbirlerine yardım eden, hatta hiç tanımadığı birine bile yemek ikram eden kişiler. Bazı istisnalar olabilir ama bizim insanlarımız, genelde birbirlerine yardım etmeyi seven insanlardır. Birisi kaza geçirirse veya başına kötü bir şey gelirse hemen yardıma koşarlar, istisnaları saymazsak tabii. Komşular arasında (istisnalar hariç) samimiyet vardır. Komşular, birbirlerine zor zamanda yardım ederler, birbirlerine yemek götürürler. Mesela; evinde yumurta bitmiştir, bir tane yumurta istemek için komşuna gidersin. Sen bir tane yumurta istemene rağmen komşun sana 1 değil, 2 yumurta, hatta 3 yumurta verir ve verdiği yumurtaları geri istemez. Geri vermek istesen de kabul etmez. Ama Almanya'da böyle değilmiş. Komşundan bir şey aldığın zaman borç olarak alıyormuşsun ve geri ödüyormuşsun. Mesela; bizim ülkemizde misafirliğe gidildiği zaman ev sahibi, misafirini ağzına kadar tıka basa doyurur. Misafir, yemek istemese bile zorla yedirir. Bizde eve gelen misafire ikram yapılır mutlaka. Ama Almanya'da böyle değilmiş. Misafirine yemek ikram etme zorunluluğu yokmuş. Yemek ikram edilse bile, yemesi için ısrar etmiyorlarmış. Üstelik Almanlar, eve ayakkabıyla giriyorlar. Biz ise evlerimize ayakkabısız girdiğimiz için bizim evlerimiz, Almanların evlerine göre daha temiz. Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Almanya, bizi kıskanıyor" sözünün doğruluk payı olabilir mi?