Bin köpeğin
Bir insanın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan tüm canlılardan üstündür. Gelişmiş beynimiz sayesinde besin zincirinin en tepesindeyiz. Dana biftek kemirenler köpeklerin toplatılmasına karşı çıkıyor. En çok bu saçmalığa gülüyorum.
Oturup bifteğini yerken bütün canlıların yaşam hakkına saygı duymalıyız diye vaaz verirler. Sen önce o bifteği elinden bırak ondan sonra vaaz verirsin. Çok samimiyetsizler. Sonra da ittapar deyince kızıyorlar. İtten başka canlının yaşam hakkına saygı duymazsınız, onların etlerini yersiniz ama köpeğe gelince de insandan değerli olur ve bütün canlıların yaşam hakkı vardır derler. Şu yüzyılda Türkiye'de halen kuduzdan ölen insanlar var bu çok utanç verici
Keyfi itlaf yapılmıyor zaten. İtlafı savunan herkesi hayvan düşmanı ilan ediyorlar. Oysa hayvanseverler arasında itlafa olumlu bakan birçok insan var. Çoğu köpek dış ortamda uzun süre yaşayamıyor, ıstırap çekiyor, hastalanıyor, eziliyor ve ölüyor. Çeteleşen köpeklerin insanlara zarar vermesine hiç değinmiyorum bile. Bir ülkenin medeniyet ve gelişmiş seviyesini en kestirme sokak köpeklerine bakarak görebilirsin.
Yok zaten sokak köpeklerinin sokakta kalmasını savunan kesim köpek dilendiricileri oluyor genelde
Cevap
5Cevap
Bu ne saçma soru aq insan varken hayvan kim
İnsana bağlı birazda siyonist veya ataputçu ise köpeğin canı daha önemli bana göre
Böyle saçma sapan bir sorunun amacı ne
Bir insan öldü diye bütün köpeklerin toplatılması saçma diyenlerin görüşünü merak ettim
Haa anladım köpek düşmanısın sanmıştım. İşte bende bunu diyorum. O zaman mesela bir erkek bir kadına tecavüz etti diye hepimiz mi toplatılalım mantık bu yani buna göre
Senin mantığınla gidecek olursak da bir bakteri bizi öldürdü diye bütün bakterileri katletmemiz ve onları bulunduğumuz ortamdan temizlememiz saçma. İnsanla diğer yaşam formları bir değildir. Her gün onların etiyle besleniyorsun nasıl insanla hayvanı denk tutuyorsun
Evet saçma? Hele de dediğin hayvan köpek ya dünyadaki en sadık hayvan olarak geçen canlı. İnsanların bile birçoğundan iyi başka soru?
Hayvanların davranışlarına saçma anlamlar yüklüyorsunuz. Köpeklerin sürü iç güdüsü vardır. Bir sürüye dahil olmak isterler. İnsan sahipleri de onları besleyince onlar için bir sürü haline gelir. İnsana özel bir anlam atfetmezler. Onların ki tamamen hayatta kalabilmek için bir iç güdü. Bu nedenle sokakta başı boş köpekler çoğaldıkça sürü haline gelip daha büyük tehlikeler arz ediyorlar. Aynı mantık. Eminim sülük sana yapışıp kanını emince de aaa ne kadar sevdi beni, sevgi dolu bir hayvan, çok sadık bir hayvan şeklinde saçma anlamlar yüklüyorsundur. Şu yüzyılda dünyada kuduz bitmişken halen Türkiye'de kuduzdan ölen insanlar varsa sizin ilkel bakış açınız nedeniyledir
Öncelikle boş yapmışsın öldürmek çözüm değil. Vicdanın yoksa diyebilirsin o da beni bağlamaz. Senle köpek biyolojisini veya psikolojisini tartışmayacağım o kısım benim ilgi alanım değil ve vicdansız da değilim şükürler olsun. Ha bu doğanın da bir dengesi var. Ona bakarsan asıl biz onların alanını işgal ediyoruz bile. Ayrıca ona bakarsan zamanında da Avrupa da kediler katledildi diye veba özellikle orada arttı deniyor. Kısacası her canlının doğa için bir önemi var ve öldürmek haddimize değil
Öldürmek çözümdür. Bütün dünya bu çözümü uyguluyor. 10 milyon köpeği kısırlaştıramazsın, 10 milyon köpeğin popilasyonunu kontrol altına alamazsın. Doğanın bir dengesi var doğru ama siz o dengeyi bozdunuz. Çünkü bu köpekler doğal yaşamlarında yiyeceğe bu kadar kolay ulaşamıyor bu nedenle sayıları artmıyor ama siz bu dengeyi bozdunuz ve sizin yüzünüzden milyonlarca sayıya ulaştılar. Bundan on yıl sonra sokaklarda köpek çeteleri yüzünden sokağa bile çıkamaz hale geleceksin. İşte o zaman katletmek zorunda kalacaksın. Üstelik insancıl yollarla da değil, en acı verici yollarla katledeceksin. Çünkü insancıl yollarla uyutulamayacak kadar sayıları artmış olacak. Köpek fare avlamadığı için köpeklerin sokaklarda olmaması hiçbir dengeyi bozmaz. Sadece daha az çocuk parçalanarak ölür, kediler parçalanarak ölmekten kurtulur o kadar. Köpeğin yanı insandır, sokaklar değildir
Biz mi bozduk neyy 😂? Abicim gidip akpli vekillere saydıracağına biz mi bozduk diyorsun bir git işine. İnsancıl yol nedir öldürmenin bir gidin ya off. Aç git o Twitter da malum partinin katletmeye çalışırken köpeklerin ne kadar çığlıklar içinde korktuğu videolar var. Vicdanın varsa bu dediklerinden geri durursun zaten. Bak ben köpeklerden çok kedi severim Ha ama kedilerin parçalanmasına da en çok üzülecek insanlardanım ama gidip de bundan dolayı demem. Elbette bir yol bulunur bulunmak istenirse. Gerekirse milyar dolar harcarız ama buluruz elbet
Sjsjxjxj dünyada kimsenin bulamadığı o yolu biz bulacağız. O dediğin yol milyar doları da geçer. Uyutmanin maliyeti hile milyon dolarlar. Hayal dünyasında yaşamaya devam
İnsan
Bir köpeğin
Ikiside kanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?