Hayvandan değersiz bir sürü insan var; o insandan insana göre değişebilir ama literatürde insan büyüktür hayvandan :=). Bir çocuğun canı tüm hayvanların canından değerlidir. Eğer kişi anti-hümanist bir yapıdaysa, o zaman vegan olmalı diye düşünüyorum kalın kürklü lüks montlar giymemeli veya makyaj malzemelerini kullanmamalı; çünkü bu ürünler çıkarılırken hayvanlar üzerinde deneniyor ve büyük bir kısmı ölüyor.
Ah güzel kardeşim sen de keşke bi ekosistemi falan araştırsan, yaşadığın dünya ile ilgili azıcık bilgi sahibi olsan boş boş alaycı tavırlarla konuşacağına ama neredeee. Sen ppye vücut fotosu koymaya devam beynini kullanmana gerek yok boş ver kafa yorma
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Her can değerlidir, ama bazen hayvanların masumiyeti insanlardan daha kıymetli geliyor. Onlar zarar vermek için yaşamıyor, hesap kitap yapmıyor, içlerinde kötülük barındırmıyorlar. İnsan ise çoğu zaman çıkar peşinde, bencilce hareket ediyor ve doğaya, diğer canlılara zarar vermekten çekinmiyor. O yüzden hayvanların canı, en az insanınki kadar değerli hatta bazen daha masum olduğu için daha kıymetli gibi hissediyorum.
@bgzicikazndm2025 ya sabah koşusu yapmak istesen, sırf koştuğun için tetiklenip sana saldıracak köpek sürüleri var ve birileri kalkıp bunun iyi bir şey olduğunu savunuyor.
Evet bunların bende farkındayım bunu kabul etmeyen mallara anlatmaya çalışmak zor çünkü kapasiteleri yetmiyor zaten önceden düşünebilmeli sizin yazdıklarınızı köpekperest kişilik bozukluğuna sahipler ve aslında cok tehlikeli köpekler doğaya da zararlı zaten herşeyi parçalamak istiyolar Allah'a şükür toplamayan belediyelere kopekbasi 80k ceza verilcekmis inşallah verilir yazık çocuklara
Ben en çok neye şaşırıyorum biliyor musun @OlamazMıKardeşim senin gibilerin allah din iman diye geçinmesine. Dinizce allahın verdiği bir canı sizin alabilme hakkınız olduğunu düşünmenize mesela.
Neden zoruma gitsin arkadaşım ya ben genel olarak hayvanlardan bahsediyorum hepimiz yaratılan canlılarız ya hani :D siz gelmiş yok sokak köpeği yok çocuğu parçaladı ya ne alaka kardeşimmmm iyi misiniz siz
Saçma sal'ak konuşma, bir hayvan nasıl bir insandan kıymetli olabilir.. Eşit nedir 🤔 senin annen ile bir köpeğin canı bir mi? seçenek sunulsa annen mi sokaktaki kedi köpek mi kimi tercih edersin?
Öncelikle neden terbiyenizi bozup hadsizce kelimelerle yazıyorsunuz? :D sizi bu kadar tetikleyen sinirlendiren nedir bence siz önce bunun nedenini araştırın iç dünyanızda.