Neden ukrayna için bütün dünya protesto yürüyüş yaparken kılınızı kıpırdatmadınız? Tutturmuşlar bir din kardeşimiz, din kardeşimiz. Biz umrumda değil din kardeşlerimiz deyince ''dinle alakası yok insan olan herkesin kalbi kanar siz şeytansınız'' diyen troller. Ukrayna da ki çocuklar insan değil mi? Ne kadar umrunuzda? Bu ülkeyi yönetenler tarafından din kardeşimiz onlar diye sömürülmeye devam edin. meeeeeeee
Yokkk yawww onlar gavur çocukları yawww bir şey olmaz huloggggg
İnsan maskesi takan iki yüzlülerden nefret ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Ukrayna Rusya ile aynı şartlarda neredeyse. Yani Ukraynaya ABD destek veriyor. Onlar olmasa Ukrayna tek başına 1 gün bile duramaz. Rusya ve ABD için bu bir şeref meselesine dönüşmüş. İki süper gücün savaşına. Ama doğrudan değil. Ama Trump bu savaşı Rusya ile anlaşma yaparak bitirecek. Zaten olması gereken bu.
Yani soruyla alakasız bir cevap oldu ama :D Teşekkürler yorumun için...
Trump seçilirse şayet. Ukrayna'da da çocuk ve kadınlar öldü, neden sesiniz çıkmadı? onu soruyor
Çocuk hastahanesi vurdu. burada da paylaştım. Ölen Arap ve Müslüman olmalı duyar için. Gavur deeikleri hristiyanlar ölürse olmaz. Ama Filistin meselesine en çok Avrupa vatandaslari ve Amerikan vatandaşları sahip çıktı.
Söyleyince de yırtınıyorlar. Daha önce gazze yi 2 kere işgal etti zaten israil birinde bm kararıyla zorla çıkartıldı. Diğerinde bm kararını tanımayınca israil ingiltere ve amerikan donanmalarını göndererek çıkardılar bunları oradan. Yahu hadi bu adamlar süveyş kanalını israile vermemek için bunu yaptı yapıyor. Bizimkiler neyin kafasında yemin ederim anlamak çok zor... Örneğin mekke suudilerin elinde de noluyor? 20 senedir kura bekleyen insanlar var hacı olmak için. E bu ülkede hacı olmak için para biriktirsen zaten 20 senede onu biriktiremiyor fakir fukara. Neyse konuşacak o kadar çok şey var ki. Zaten anlayabilene 1 cümle yetiyor. Anlayamayana ansiklopediler yazsan da nafile.
👍👍
Ulrayna'da ölen çovukların ezivi çoğunluğu Rusya'yı destekleyen bölgelerde. Putin reis bu konuyu 3 yıldır halledşyor merak etme
Filistin'deki ise açık insanlık suçu. İsrail terör devleti bunu 70 yıldır yapıyor
İkisi de suçtur kanks. Birisi haklı birisi haksız farketmiyor ki çocuklar ölüyor. İki tarafta zulm ediyor. Bence ukraynanın ki daha şerefli bir savaş. Adamlar yüzyıllardır Rusyaya baş kaldırıyor. Filistinliler gibi kendi istekleriyle almadılar yahudileri içeri. Ya da kendi istekleriyle satmadılar toprak arsa... Kendi düşen ağlamaz diye bir ata sözü buna istinaden yazıyorum...
Abicim, atma allanı seversen öööf. Ukrayna yüzyıllardır baş kaldırmıyor. Bugğn Ulrayna Biden ve oğlunun kolonisi, neo-nazi yuvası. Ruslar geç bile kaldı ezip geçmekle. Ayrıca Rusya tek bir sivil hedef vurmadı savaşın başından beri. Oysa Ukraynalılar Donetsk'te apartmanlara sıkıyor dronları, topları. Bilmşyorsun, konuşma otur öğren
Senden iyi bildiğim kesin :) Atma diyor tee allam yaa. Ne bilirsin sen stalin zamanında sovyetlere baş kaldırdığı için kıtlıktan açlıktan stalin ve askerleri tarafından 8 milyon insanın ölümüne sebebiyet verildiğini. Ne bilirsin 2. dünya savaşında ukraynalıların nazileri kurtarıcı olarak gördüğünü, ne bilirsin Rusyanın ukraynalı birileri tarafından kurulduğunu. Kiev knezliğini bilir misin? Sanmam o zamandan beri savaşta olduklarını ne bilirsin :D Tarih yazmış bunları da yok sen herşeyi çok iyi bilen öyle diyorsa öyledir. La bütün yorumlarında her bkun uzmanı gibi yazıyon. İlla senin dediğin belli. Bu ülkede her boku bilen 2 kişi var zaten. Biri celal şengör diğeri de sen qq.
Kim diyor Stalin zamanında 8 milyon insan açlıktan "mldürüldü" diye?
Okumazsanız beyfendi bilmemeniz normal. Ukrayna ders kitaplarında yer alıyor. Sadece Ukrayna mı? Rus kaynaklarında 6 milyon diye belirtiliyor. Zaten dünya da senin gibi tarih bildiğini zanneden insanların mutlaka duyması gereken bir dramı hiç duymaman garbime gidiyor. Yakın tarihte daha büyük kaç tane katliam var ki? 1. dünya savaşı 15-16 milyon 2. dünya savaşı 75-80 milyon. Japonya nın 20 milyon çinli öldürmesi Ondan sonra ukrayna nın Stalin tarafından askerlerle ülke sınırları kapatılarak içeriden dışarıya, dışarıdan da içeriye mudahaleler önlenerek açlıktan ölmeleri.
Abicim, ben bu "holodomor" safsatasınınilk çıktığı kaybğı sordum sana. Ben sana söyleyeyim, nazi sevdalısı ingiliz bir gazetecinin osuruğu bunlar.
1930larda ciddiye alınmadı herif. Hatta, o dönemde bu açlıkla ilgili araştırma yapan batılı akademisyenlerin yazılarında hiç böyşe bir suölama göremezsin.
Önce nazşler SSCBye savaş açınca, Ukraynalı nazi işbirlikçilerini fazlamak için u halanı aürdüler, sonra da Soğuk Savaş da CIA bu herifi küflü raflardan çıkarıp piyasaya sürdü.
Yani, bu yalanın inşası dahi ayrı bir araştırma konusu.
1931-32 kışı o dönemin en sert kışıydı. Hasat yeteri kadar alınamadı. 1929da başlayn kolektivizasyonun üzerine gelince ürünler yetersiz kaldı. Küçükköylü stokçuluk yaptı, şudur budur.
Sınırları kapatmış falsn hikaye. Ne sınırı anasını satayım, SSCBnin içinde zaten Ukrayna. Ki sadece Ukrayna'da değil, Kazakşstanda da açlık oldu. Manyak mı abi, kitleleri aç bırakıp katletsin, böyşe bir şey olabilir mi? Kafanızı çalıştırın biraz. 10 milyon insanı açlığa mahkum edecek ve onlar da kuzu kuzu susacak. Çok daha azı için iç savaş çıktı tarihte.
Kanka sen kafanı çalıştır. Bugün dünyanın tahıl ambarıdır ukrayna bundan 200 sene önce de olduğu gibi. O Bahsettiğin olaylarda o şekilde olmadı. Ukraynalılar yaptı diyor, Ruslar yaptık diyor sen ingiliz gazeteci osuruğudur diyorsun :D Şimdi istediğin kadar sert geçsin kış, tüm sovyetleri doyuran Ukrayna nın en azından kendisine yetecek hassatı yapmadığına mı inanıyorsun? Ukrayna neden ayaklandı o zaman madem hasatı yoktu. Biz bundan sonra kendi hasatımızı bedavaya sovyetler ülkelerine pay etmeyiz artık sovyetlerin arka bahçesi tarlası olmayacağız diye isyan mı edilir :D İsyan başladı ve gerçekten de ukrayna stalinin tahıl dağıtım programına uymayarak mamullerini vermeyeceğini söyledi. Kızıl ordu ukraynaya girer ellerinde ki tahılları neyin alıp senelerce ekim yaptırmadılar. Peki sence ukraynalılar neden nazileri kurtulduk kurtulduk diye bayraklarla karşılayıp nazi saflarına geçtiler?1. dünya savaşından çıkmış ülkeler herkes kendi derdinde. O dönem böyle sosyal medya neyin yok. Gayet sınırlara asker yerleştirerek içeride katliamlar yapmıştır Ruslar. La kendi ders kitaplarında yazıyor. Tabii ki katliam yaptık demiyor. Zira kendi toprağı zaten o dönem ukrayna. Daha önce söyledim sana kız arkadaşım Rus ve Rusya da yaşamak için hangi şartlar gerekiyor falan tabii ki öğrendim. Dil sınavında bile bu olayı soruyor Rusya seni vatandaş olarak alabilmek için. Ürettikleri tahılları kendi devletine vermeyerek isyan çıkaran bölge neresidir diye. Cevapta ukrayna bölgesi diye geçer... Neyse kanks. Sen fazla kıyamet senaryolarına inanıyorsun. Bak ben de tarihin çoğu yalan derim. Ama biris çıkıp ahmet bana vurdu diyorsa ahmet te çıkıp evet ben ona vurdum diyorsa resmi olarak bunu yalanlamakta ne biliyim...
Avicim, bugün Ukraynadaki Kiev rejiminin dediği şey, soğuk savaştaki amerikan propagandasının devamı. Savaştan sonra da, şimdi bi popolar "ukraynalılık" çıkardılar, ona tarih falan yazdılar. Ukraynalılar, Rusların günry köylüsüdür. Ayrı bir ulus falan değil.
Stalin dönemindeki kulaklar (toprak sahibi köylüler) mal stokluyorlardı, Stalin de "yapacanı, işi s... kerim" deyip, devrimde ertelenen toprak devrimini yaptı. Semiren toprak sahiplerinin topraklarını küçük köylüye ve topraksız köylüye dağıttılar. Bu olurken de direniş oldu ama hepsi eni sonu derdest edildi.
Açlık oldu, ama sadece Ukraynada opmadı, Rusyanın bir çok yerinde oldu. Ama en büyük kayıp Ukraynada yaşandı. Bunun "suni açlık"la falsn ilgisi yok. Hiç bir lider böyle bir embesillik yapmaz, böyle fantezi mi olır?
Sen adına ne dersen de. Katliam olarak kabul ediliyor. Bak dünya da suni bbir kıtlık mı diye tartışılmıyor bile. Sadece kıtlık mı yoksa katliam mı. Neden ukraynaya giriş çıkışlar yasaklandı falan bu tartışılıyor. o donemleri şu an yaşadığın dönemlerle kıyaslama. Kaldı kı Rusya ile dalga geçenler mr. potato der. Stalin darı ve tahıl üreticisi ukrayna ya böyle bir cezayı uygun gördüğünden özellikla belarus a ve bir kaç sovyet ülkesine patates ekmelerini emreder. Kıtlık boyunca patates yerler. Yine dalga geçecek olabilirsin ama irlanda da ki kıtlıkta bir kaç kilo patates için canını verecek insanlar vardı... Yani patates deyip geçme...
Filistin diye aglayanlar filistinlilerin 1. Dünya savasında osmanlı askerlerini sehit ettigini bilmeyecek kadar cahil ve yobaz insanlar.
Tarih mi? Ne tarihi. La bunlar son yaşadıkları 22 seneyi daha çözemiyorlar. Ne bilecekler 120 sene öncesini...
Yazdıklarına dibine kadar katılıyorum, iç sesimi yazmışsın
Ama bu tipler anlamaz, hatta gelir sorunu linçlerler.
Gelecekleri var ise alacakları cevapları da var kanks. Tabi algılayabilirler ise...
Yemende de bir sürü insan öldü uygurda da filistin diye zırlayanlar arap yalakası
Bence kafaları o kadar çalışmıyor ki, hükümet önlerine neyi seriyor ise oncu oluyorlar.
Ben ayrım yapmam. benim için zulüm zulümdür hepsine tepki gösteririm.
Heh işte biz bunu söyleyince hakaret ediyorlar :D
Salla geç hakaret eden kendi kalitesini belli etmiş olur :D
Filistin'in silahı uçağı tankı tüfeği Yok gadası Ukrayna'ya dünya destek veriyor silah veriyor
Filistinin tankı tüfeği silahı olsaydı ve yine de yenilip aynı şeyleri yaşasaydı bir şey değişecekmiydi? Ukrayna nın silahları tankı topu vardı da orada da binlerce çocuk ölüp milyonlarcası yurdundan olmadı mı?
Bangladeşte şu an cihatcilar hinduları katlediyor, bebek, kadın yaşlı demeden, öldürüyor tecavüz ediyor, bir tane ana akım medyada haber olarak geçiyor mu bilmiyorum.
Kominist arkadaşları Vodkaları yere dökmeye davet ediyoruz... Böylelikle Rusyayı Bitirecekler !!!
:D Bundan sonra matrushka bebek alan vatan hainidir :D
Din kardeşliğimi bence yok öyle bir şey yani başımız da yapılan katliamlar var tarihte Kürtlere alevilelere zulüm bunlara sesleri çıkmadı bunların anca giderler alakası yardımı olmayan insanlara ağlarlar
Tarih mi? Ne tarihi. La bunlar son yaşadıkları 22 seneyi daha çözemiyorlar. Ne bilecekler 120 sene öncesini...
Haklısın nerden bilecekler cahiller
Umrumda değil s. ktimin hayatı benim tek derdim bir kız arkadaş bulup yalnızlıktan kurtulmak insanlık ya da vatan millet sonra geliyor.
Sana bi garı lazım o da bu gece lazım :D
Yok sürekli lazım arada gidip sarılmak falan müzik dinlemek içinlasım.
ukrayna savaşı patlak verince, acı ceken kadınlar ve cocuklar için de filistin için verdiğimiz tepkinin aynını verdiğimizi biliyor muydun?
Siz kimsiniz? Ben bu filistin tayfayı genelliyorum ve genelinin umrunda değil...
ben sıradan bir insanım. ortalama vicdanı olan biri. ama bence sen de ön yargılı olma. herkes sen gibi olmak zorunda değil
rusya ve ukraynada gerçek bir savaş yok kardeşim. savaş olsa neden türkiyeye tatil yapmaya eğlenmeye geliyor hepsi? ayrıca sosyal medyada hem rus hem de ukraynalı çok kişiye denk geliyorum. hiçbir savaş belirtisi yok ülkelerinde.
Kız arkadaşım Rus 10 senedir çalıştığım müşterilerimin %95 ini Ruslar ve Ukraynalılar oluşturuyor. Rusya da ve ukrayna da ticaret yapmadığım neredeyse şehir yok. Rahat 1000 tane ukraynalı ile bu konuyu konuşmuşumdur. Bana gelen fotoğrafları keşke keşke silmeseydim de bi görseydin. Size hükümet filistin sattığı için öyle zannediyorsunuz. Yine bilmediğin gazze şeridinin filistine bir sınırı yok. Filistini red etmiş özgür filistin kurma derdinde.(ki haklarıdır) Asıl filistin de savaş yok. Zaten filistin ana karasına 100 km uzaklıkta aşağı yukarı. 2-3 ufacık şehirden oluşmaktadır. Toplam uzunluğu 40km. İstanbul da bir semt değil. Fİlistin ana karasının geriye kalan hiç bir yerinde savaş yok asıl. Bilmiyorsunuz. Size ne satarlarsa neyi gündem yaparlarsa o kadar biliyorsunuz. Durum böyleyken savaş yok dediğiniz ukraynanın donbask ve luhansk , Herson, Kupyansk bölgelerini ele geçirip 2 sini Rus toprağı ilan edip diğer 2 sini ise yine Rusya ya bağlı özerk cumhuriyet ilan etti. 2014 te de kırımı kendi topraklarına bağladığını söylemem me gerek var mı? Bence var. Çünkü bilmiyorsunuz. Bu toprakların 5 te biri büyüklükte olmayan gazze şeridinde savaş var. Ama buralar işgal edilip ülke değiştiriyor , el değiştiriyor savaş yok öyle mi? Size bunları kim anlatıyor hanım efendi? Şu an duydunuz öğrendiniz mesela düşünceleriniz değişti mi?
#psychoparadıse
Kardeşim Asıl Filistinde savaş yok diyorsun da Filistindeki ölenlerin yanında rus ukrayna savaşında ölenler bir elin parmağını geçmez şekilde az? ayrıca onlar sadece askerler arasında çatışıyor o da ciddi bir çatışma değil. hem rusya da hem de ukraynada sokakta halen popo sallayan insanlar var bu mu savaş göstergesi?
Sizin şu rus merakınız yüzünden başınıza çok iş gelecek ama neyse. Dünyada esmer biri ölse kimse konuşmaz ama sarışın biri öldüğünde herkes konuşur misali durumunuz.
Can candır kesinlikle.
Irk gözetmeksizin ayrım yapılmamalı
Zulme sessiz kalınmamalı
(hele çocuklar da varken)
İsrail kadar Rusya da k a til bir ülke.
Bunlar Türkler bile ölünce ses cikarmiyorlar Ukraynaya mi ses cikaracaklar?
Araptaparlik bunlarda o kadar ilerlemis gibi sadece Araplara ses cikartiyorlar.
Her şey popüler kültüre bağlı
Güdülüyorlar işte kanks onu söyledim. Din kardeşimiz din kardeşimiz. Benim kardeşim falan değiller. Lan çocukluk arkadaşının bile bi tribini çekemeyen denyolar gelmiş hiç tanımadığı pislik insanlara kardşeim diyorlar ya delleniyorum :D
Güzel ayar veriyorsun tebrik ederim.
Ben teşekkür ederim kanks yorumların için...
Trip çekmek bir sanattır.
Takilma yobazlara
Bel ki bir iki tanesi okur da akıllanır dedim kanks.
O kadar haklı bir paylaşım ki
Umurlarinda değil.
ikisi de aynı bence