Kızlar, soyadınızı değiştirir misiniz?
Erkekler, eşinizin soyadınızı kullanmamasını sorun eder misiniz?
Kızlar, soyadınızı değiştirir misiniz?
Erkekler, eşinizin soyadınızı kullanmamasını sorun eder misiniz?
Medeni Kanununda bu madde uzun bir süredir boş bırakılmıştı değişiklik bekleniyordu. Doğru bir adım. Kadın erkeğin soy ismini taşımak zorunda değil hatta erkeğin kütüğünde de bulunmamalı. Ortak kütükten soyun devamın zorunlu kılınması daha doğru olabilir…
Hakları
Benim için sorun değil. Fark etmez bana. Doğru insanı bulup evlenebilelim de, soyadını almışım ya da almamışım pek bir önemi yok.
Cevap
10Cevap
Olması gereken. Zaten cinsiyetçi bir ayrım vardı: Neden erkeğin soyadı alınıyor? Onu geçtim kadın 9 ay karnında çocuk taşıyor, iki gir çık yapıp meni yollayan adamın soyadını alıyor. Bu haksızlık çünkü kadın birçok süreçten geçiyor ve fedakarlıklar yapıyor.
Bana kalırsa çocuğun soyadı annesinin ki olmakla beraber; erkekte karısının soyadını almalıdır.
Kesinlikle katılıyorum. Yahudilerde kadının SOYADI aliniyormus. Erkeği kadından ayiran çokta sosyal bir ortam kalmadı. Erkek calisip kadın ev kadını olduğu için erkeğin SOYADI aliniyordu, artık o status kalktigjna göre, bence çocuğa SOYADI ni kadın vermeli.
Zaten doğrusu bu. Hüseyin'le evlensem Hüseyin'in soyadını alacağım, Ahmet'le evlensem Ahmet'in soyadını alacağım. Ve böyle değişerek gider. Benim soyum belli soyadım, kanım belli. Bir birey olarak tabi ki kadın kendi soyadını kullanmalı. Babasının soyadını kullanmalı tabi ki.
Baba da erkek ama sonuçta aynı can aynı kan. Eş kim?
Evlenme
Bence saçma olmuş ben sevdiğim adamın soyadını almak isterim
Bence saçma olmuş ben evleniceğim insanın soyadını taşımak isterim
Bence öyle daha mantıklı çünkü böyle başka aileye mensup olmuyomsuun benim için farketmez de maa öyle bence
İsabetli karar ama eş adayımın soyadını sevdiysem onu da alırım:D
Senin niki görünce aklıma hep italyan erkekleri geliyor :D italyan birinin soyadını da alır mısın dsfkdf
Yakışıklılar genelde tatlı ayrıca🙃
İtalyan adaya bağlı bilinmez😄
ahaha :D Milanoya git de bize hediye falan yollarsın ordan :D
😂😂👍🏻
Hissediyorum geliyorlar Türk erkekleri ağlamaya geliyor.
Gayet güzel bir düzenleme olmuş ama eşimin soyadını alırım
İyi zaten benim soyadımı alacak kadın vazgeçerdi soyadımı görünce. Bu özgürlüğün tanınması iyi oldu. :D
Bekarlık soyadımı tek kullanmam galiba. Kendi soyadımı ve eşimin soyadını beraber kullanırım.
Bence güzel bir olay. gerçi ben hanımcı olarak sevdiğim kadının soyadını gururla taşırım :D
Ben değişsin isterm kocamla daha derin bağ kurmak icn hem degisiklk iyidir
Kadınların soyismi zaten yok ki bekarken babalarının evlenince de kocasının soyismi ni alıyorlar
erkeğinde yok babasınınkini kullanıyor
Ama Ölene kadar değişmiyor
kadında boşanırsa değişiyor ne alaka aynı o zaman
Bizim hiç değişmiyor hanımefendi
evlenmezse kadınında değişmiyor
Biz evlensek de aynı sayın hanımefendi
artık değil
Ney değil
yasaya göre
Duymadım bilmiyorum
Kocam ve çocuklarımla aynı soyismi taşımak isterim
Bence yanlış. Ikisini de birlikte kullanma uygulaması en doğru olanı. Cocuk anne babasi bosanmis gibi görünecek.
Bende kadınlar kendi soyadlarını evlendikten sonra da kullanmaya devam etmeli, bu gelenek kadın açısından iyi değil ne yazık ki.
Soyad soyad dır. Değiştirmek isteyen Gider kendi değiştirir orası ayrı. Evlenmeye gerek yok. BUNUN İÇİN.
Çok iyi bir karar olmuş.
Allah başka dert vermesin derim
Niye evleniyorlar o zaman?
erkek niye evleniyor o zaman
Soruya soruyla cevap. Türklerin en sevdiği şeylerden bir tanesi daha. İslam kültüründe soy babadan yürür. O yüzden evleniyor.
böyle bişi yok bilimsel olarak kadından yürür
zeka bile kadından geçiyor
Bana söyleme bizde soy anneden geçer annenin soyadını alıyoruz , sen yaşadığın topluma söyle onu
Türkiye'de de öyle artık
Değiştirmek istemem. d
Ben hangimizin soy adı daha güzelse onu taşırım
Kullanırım değiştirmem
Okey nafakayıda kaldırsınlar o zaman
erkeklerde doğursun o zaman
@DesHommesStupides Tamam biz çocuk doğuralım siz çalışın düğündeki bütün takılar bizim olsun boşanınca yüklü miktarda tazminat ve ömür boyu nafaka alalım, cinsel ilişkiye girmek isteyip karımız reddedince hakim kadını kusurlu bulup 500 bin lira tazminat vererek boşasın, kadın bizi zorlayıpta kabul etmezsek karım bana tecavüz etti deyip yine tazminatın nafakanın anasını ağlatalım oooh ne güzel İstanbul be. Şartlar böyle olacaksa ben kabul ederim doğurmayı öyle sizin gibi işine geleni kabul edip işine gelmeyeni etmemek yok
iyi oldu böyle ya mutlu oldum
Ben kocamın soyadını alırım. Kocam da kocamm 😂
doğru karar
her şey sürekli değişiyor
İyi olmuş.
İkisinide kullanirim
İyi olmuş
Değiştirmem
farketmez
Bakmıyorum
Olması gereken