İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümü nedeniyle Türkiye'de bir günlük millî yas ilan edildiği açıklandı.
Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümü nedeniyle Türkiye'de bir günlük millî yas ilan edildiği açıklandı.
Atatürkün izinde Türk milliyetçisi olarak, tabi ki olumsuz buluyorum. Şöyle ki Raisinin caniliklerini anlatayım
Reisi ne gibi canilikler yaptı peki; Türk kadınları başta olmak üzere türban takmayanları katletti, tutukladıkları kız ile erkek çocuklarına ( içlerinde Iran Türkleri de) var tecavüz etti. Hat da bir tane Türk çocuğu, bu yüzden hayatını kaybetti. Ayrıca İran Türkleri dinci rejim kurulduğundan bu yana sürekli zulme uğruyor ve Türkçüler idam ediliyor.. Ancak Laiklik, er geç İrana gelecek ve ermenileri destekleyen bu gerici rejim yıkılacaktır. Şöyle ki Büyük Azerbaycan Türk Cumhuriyeti, İran'daki işgal edilmiş topraklarını alarak kurulacaktır. Türkiye 'de suriyelileri gönderebileceğimize pek inanmıyorum. Ama İran 'daki laik kıvılcımı ve İran Türklerinin savaşçı ile Türkçü ruhunu iyi bildiğimden; Büyük Azerbaycanın kurulacağına inanıyorum.
Kaynakça
5000 den fazla insanı salladırp idam eden Anayasayı bilmeyen, hukuk tanımayan, talibandan kravat takmak haricinde hiçbir farkı olmayan bir siyasi iktidardan ancak bu beklenir, saygı falan duymuyorum ateşi bol olsun...
Cevap
12Cevap
Alınan kararı saçma buldum ve desteklemem. yas da tutmuyorum.
Yas ilan edilmesini doğru bulmuyorum ve o kişiyi de asla desteklemiyorum. Aksine nefret edilesice biri. Ancak, o kişinin ölümüne sevinenleri de kınıyorum... Ne olursa olsun bir insanın ölümüne özellikle de böyle korkunç bir şekilde ölmesine sevinilmez.
Depremde İran ulusal yas ilan etti mi? Bir çok insanın kanı ellerinde gitti. Tanrı günahlarının karşılığını sorsun.
onlar da beş gün ilan etmişler
İlişkilerin iyiyse edilebilir. Biz etmedik. Daha 2 ay önce dronlarla saldırdılar.
pardon sorunu yanlış anlamışım
gazeteoksijen.com/.../milli-yas-karari-sonrasi-muharrem-ince-2023-depreminde-iran-yas-ilan-etmedi-211841
kişilerle ülkelerle sorunum yok ama bu hükümetin kendi vatandaşı ile sorunu nedir anlamadım. Maden kazası olur, tren kazası olur, terör olayı olur ölen insanlarımız olur yas falan ilan etmez neyse...
Ne alaka allah aşkına ne kadar meraklı türk halkı araplaşmaya
Yazık oldu helikoptere ne güzel uçuyordu. Yas milliymiş, umrumda değil.
olumsuz ama yapacak bir şey yokki çok üzücü olmuş
Yasta değilim. Neler olacak bundan sonra acaba
Bu işin ardından herhangi bir ülkenin parmağı çıkarsa o parmağı kırarlar işte o zaman 3. Dünya Savaşı başlar bu iş çok taşı yerinden kaldırır.
Türkiye çok sevdiğinden yapmadı. Politik bir karar bu
Bize ne abi İran Cumhurbaşkanı'ndan. Halkına zulüm eden biriydi zaten.
Amerikan ağzıyla konuşuyorsun
Şah rejimi amerikan kuklasıydı
Samed behrengiyi araştır istersen onu öldüren şah rejimini
Göreceğiz bakalım ne olacak
Amerikan kuklası bir rejim kurulmasında
@VincntVega anene boydan giriyim
Şehide kelle diyenlerin verdiği yas. Şehidin canı değersiz nasıl olsa!
Kardeş ve dost iran halkın a baş sağlığı diliyorum. şehit ibrahim reisiye Allah rahmet eylesin. doğru bir karar
Sacmalik, bize ne elin yobazindan iyi oldu geberdiği
sırf iran diye dogru bulmuyorum ya da buluyorum demek ne saçmalık bulsam ne bulmasam ne yas ilan edildi ne değişti? yunan başkanı için yas ilan edilse herkes şakşaklar. ülkenin cumhuru ise fıormalite icabi komşulara bazı şeyleri yapıyorsun
yakin komsu gizli dusman arkamizdan vuran namert. yuz yillardir basimiza bela pislik bir devlet millet neyse. beter olsunlar
Bize ne yahu Reisiden, ne kafayla bizi ilgilendirmeyen bir lider için yas ilan ettiler merak ediyorum.
Sonuçta komşumuz. Olumlu bir düşünce.
Politika böyle birsey işte
Üzücü bir olay , gene Amerika’nın işleridir.
Gereksiz
hiç fikrim yok valla
Desteklemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?