Hakka Suresi 44,45,46: Eğer Peygamber bize atfen bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı, elbette onu bundan dolayı kıskıvrak yakalardık; sonra da onun şah damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna engel de olamazdınız.
Peygamber kendisine gelen vahiyleri aktarmak için geldi. Böylelikle kutsal kitaplar ortaya çıktı. Kutsal kitap dışında kaynak aramayı yersiz buluyorum.
Söyle bir soru sorayım peygamber efendimiz kuranı en iyi anlayan ve uygulayan kişidir demi Kuranda sonradan yazıya geçiriliyorsa Hadisler kuranda aynımantığa cıkmazmı
Çoğu hadis çıkmıyor örneğin "Ey Muhammed! Taşlanarak öldürülmeleri gerekir, ama biz bu İlâhi Kanunu kendi aramızda gizliyoruz" dedi. Sonra Peygamber, iki günahkarın taşlanarak öldürülmesini emretti ve onlar taşlanarak öldürüldüler ve adamı kadını taşlardan korurken gördüm. Kuranda zinakarların yüz celde ile cezalandırılmasını emrederken taşla öldürme safsatası nerden çıkıyor. Peygamber efendimiz sence böyle bir şey demiş olabilir mi? Hadislerin çoğu uydurma bunun gibi
Sünnetlerde farklılık olması da doğaldır çünkü sünnet nafile namazdır ve bu yüzden Hz Muhammed bazen 2 rekat bazen 4 rekat kılmıştır mezheplerde sünnet namazlar bu yüzden farklılık gösterir
Kim kimden hadis almış, neden güvenmiş, unutkan mıymış, yalancı mıymış, hepsinin soy ağacı şeklinde isimleri ile belli. Gerekli araştırmayı yaparsan öğrenirsin.
Ondan mı Buharinin bir sürü hadisi çelişiyor. Buhari bir hadisinde peygamberimiz oruçluyken kan alıdırırdı diyor diğerinde kan aldırmak orucu bozar diyor. Veya buharinin başka hadisinde Kadının Allah dışında başkasına secde etmesi gerekseydi şüphesiz bu kocası olurdu diyor.
Hepsinin açıklaması vardır. Ne zaman hangi amaçla söylendiği önemli bence çünkü domuz eti de haram ama yiyecek yoksa yenilebiliyor. Arka planı bilmeden hareket etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bunların cevaplarını en iyi bu işin uzmanları bilir. Onlara sor.
Hadisler eğer dinde kabul edilirse şu an afganistanda ne varsa onun gibi yaşaman lazım sadece çarşafla gezmen kocan olmmadan dışarı çıkmaman kendi hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bir şeyk nedem savunuyorsun anlayamıyorum
Hz Muhammed 10 yıl boyunca Medine devletine başkanlık etmiş. O beğenmediğin hadislerden ne kadar güzel bir devlet yönetimi olabileceğini öğreniyoruz. Her şeyi geçtim Hz Hatice nin ticaret ile uğraştığını herkes biliyor. Bu kısıtlamalar ile nasıl olacak bu meslek sence? Afganistanı bu hale getiren Talibandır. İslam değil
Sonra, "Ey Muhammed! Taşlanarak öldürülmeleri gerekir, ama biz bu İlâhi Kanunu kendi aramızda gizliyoruz" dedi. Sonra Peygamber, iki günahkarın taşlanarak öldürülmesini emretti ve onlar taşlanarak öldürüldüler ve adamı kadını taşlardan korurken gördüm. Kuranda zina yapanlara yüz celde vurun diyor öldürün demiyor ne var ki hadis kuranı inkar ediyor. Herkesi bağışlayacak kadar merhametli olan peygamber neden ölüm emri versin. Amcasını vahşice ölüren Vahşi yi bağışlayan kisi iki zinakarı neden öldürttürsün.
Bana bunları atmana gerek yok. Önceden bende senin gibi düşünüyordum ama fikrim değişti. Ne kadar itibar edersin bilmem ama Altay Cem Meriç diye biri var YouTube da tıp doktoru ama bu konularda baya bilgi sahibi. Hafisler hakkında da video çekiyor istersen izle. Hadisler güvenilir kişiler tarafından gelmiştir. Güvenilir olmayanın da tesbiti kolaydır. Evet dediğin gibi hadis ayeti nesh eder kısmına katılmıyorum tabiki ama Hadisleri tümden de yalanlayamam. Ahzap 22 ydi galiba peygamberi örnek almamızı söylüyor. Hadisleri bilmeden biz nasıl örnek alacağız peygamberi? Recm cezası ve daha bir sürü şey devlet yönetimi, hukuk kuralları ile ilgili. Onları devletin başındakiler düşünsün. Biz halk olarak peygamber ne yapmış, onları örnek almalıyız.
Daha kaç kere demem gerekiyor acaba? Kulaktan kulağa gibi, her önüne gelenden gibi vs vs gibi bir durum yok. İlk aktaran sahabelerdir, sonradan da güvenlir kişilerde aktarılmış ve toplanmıştır. Bu toplayanlar sence senin kadar akıllı değil mi? Düşünemiyorlar mı ya yalansa diye 🙄
Sana şu şekilde anlatayım Kuranda namaz kılmamiz gerektiği yazıyor ama bu namaz nedir, nasıl kalınır yazmaz işte bu anda devreye peygamberler girerler Allah peygamberleri yol gösterici olarak göndermiştir yani bize nasıl namaz kılmamiz gerektiğini gösterirler bu en basit örneği daha bir çok örnek var. Sen hadis ve sünnetleri kaynak olarak almazsan bir şeyi belli yere kadar bilebilirsin. Şunu da unutmamak gerekir ki bazı iğrenç insanlar peygamber efendimizin demedigi şeyi demiş olarak gösterir. Kaynak olarak alacağınız hadislerr ve sünnetlere lütfen dikkat edelim 💗
Maalesef bu üzücü durum çünkü gerçekten aklını kullanan insan bir çok şeyin farkına varabilir umarım herkes doğru yolu bulur. Bir zamanlar bende sürekli dini araştırır sorgulardim aklıma takılan ne varsa bir kağıda yazmistim ve tek tek onların cevabından tatmin olana kadar araştırmış düşünmüştüm ve en sonunda gerçekten deizimin ve ateizmin insan fıtratına uygun olmadığını gördüm :))
Kız kardesinizi bunun için zorlamayın ona bir Müslüman ise yapması gerektiğini söyleyin ve kararı ona bırakın eğer çok fazla baskı uygularsanız dinden soguyabilir
Bu onun dinden soğudugu anlamına gelmez. Belki o an aşırı uykusu vardır ve uykusu ağır basıyordur bu Ramazan'da bende kalkamadım bu benim dinden soğudugum anlamına gelmez ki.
Azcık araştır çok araştırma Namazı ayakta durarak kılmaya başlanır (2:238; 3:39; 4:102) ve özel du- rumlar hariç durulan yerden hareket edilmez (2:239). Namazda eğilerek kapanmalı (rüku ve secde) böylece Allah'a teslimiyet fiziksel olarak yere kapanmalı da bildirilmeli (4:102; 22:26; 38:24; 48:29). Herhangi bir korku duru- munda ayakta durma ve eğilerek yere kapanma koşulu aranmaz. Örne- ğin trafikte arabada veya otobüsteyken oturduğun yerde kılabiliriz.
" O halde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın." (Taha, 20/130)
Burada beş vakit namaza işaret edilmektedir. Âyette geçen "hamd ile tesbih"ten maksat namazdır. Güneş'in doğmasından önce sabah namazı, batmasından önceki ikindi namazı, gecenin bir kısım saatleri akşam ile yatsı, gündüzün bazı taraflarındaki namaz ise öğle namazıdır.
Sözlerine karşı dayanıklı ol, güneşin doğumundan ve batımından önce Rabbini yücelterek an. Geceleyin ve günün her iki ucunda da an ki mutlu olabilesin. Gerçeği bu
Namazda okuduğumuz duanın anlamını namaz anında bilmeli ve Allah ile konuştuğumuzun bilincinde olmalıyız (4:43). Namazları saygı içeri- sinde kılmalı (23:2). İhtiyacımıza ve içinde bulunduğumuz duruma uy- gun olarak Allah'ın herhangi bir ismini (sıfatını) zikredebiliriz (17:111). Namazda Allah'tan başkasını anmak namazın amacıyla çelişir (6:162; 20:14; 29:45). Namazda Allah'ı anmalı, övmeli, yüceltmeli, tesbih etmeli ve sadece O'ndan yardım istemeli (1:1-7; 20:14; 17:111; 29:45; 2:45). Fatiha suresi baştan sona Allah'ı muhatap alan bir dua niteliğinde olan biricik sure olup değişik dilleri konuşanların topluca namaz kılabilmelerini sağ- layabilmesi açısından uygundur (62:9-11; 4:101-103). Namazlarda orta bir sesle okumalı ve namazlar ne özellikle gizlenmeli ne de gösteriş ama- cıyla açıkta kılınmalıdır (17:110). Toplu namaz kılınırsa, namaza önderlik eden kişinin orta bir ses tonuyla okuduğu dua dinlenmeli (7:204; 17:110). Otururken "tahiyyať" denilen duayı okumamalı; zira bu dua Muham- med peygamber sanki her şey nazır ve hazır bir tanrıymış gibi bir hitap içermekte ve Allah'tan başkalarını anmaktadır. İlla bir şey okunmak di- lenirse, Allah'ın birliğine şahadet getirilebilir veya herhangi bir dua ya- pılabilir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Kutsal kitaplar dışında herhangi bir kaynağı ciddiye almam.
neden
Yaratıcının sözleri dururken neden insanların rivayetine kulak asayım? Herkes kendi duyduğunu kendi yorumuyla katar.
peygamber inanmıyor musun
inancın ne
Peygamberin söylediği her söz, kutsal kitapta geçiyor. Onun dışında konuşmayacağı zaten net bir şekilde ayetle dile getiriyor.
peygamber niçin var onu düşün
Hakka Suresi 44,45,46: Eğer Peygamber bize atfen bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı, elbette onu bundan dolayı kıskıvrak yakalardık; sonra da onun şah damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna engel de olamazdınız.
Peygamber kendisine gelen vahiyleri aktarmak için geldi. Böylelikle kutsal kitaplar ortaya çıktı. Kutsal kitap dışında kaynak aramayı yersiz buluyorum.
umarım doğru yolu bulursunuz
@uyanmakzorundayiz umarım sen bulursun
abi yaşın doğru mu profil
www.google.com/search izleyin hadis inkarcılığı yapanlara gelsin
www.google.com/search
Söyle bir soru sorayım peygamber efendimiz kuranı en iyi anlayan ve uygulayan kişidir demi
Kuranda sonradan yazıya geçiriliyorsa
Hadisler kuranda aynımantığa cıkmazmı
Çoğu hadis çıkmıyor örneğin "Ey Muhammed! Taşlanarak öldürülmeleri gerekir, ama biz bu İlâhi Kanunu kendi aramızda gizliyoruz" dedi. Sonra Peygamber, iki günahkarın taşlanarak öldürülmesini emretti ve onlar taşlanarak öldürüldüler ve adamı kadını taşlardan korurken gördüm. Kuranda zinakarların yüz celde ile cezalandırılmasını emrederken taşla öldürme safsatası nerden çıkıyor. Peygamber efendimiz sence böyle bir şey demiş olabilir mi? Hadislerin çoğu uydurma bunun gibi
Peygamber efendimiz kurandan hariç bir sey söylermi
Islamin yalan oldugunu kabul etmeyen korkanlar, Kuran Müslümanligi diye bir sacmalik uydurdu.
Sana diger Kuran Müslümanlarina dedigimin aynisini diyecegim. Deist olun rahatlayin kardesim, nedir bu cektiginiz eziyet.
Alınmıştır. Alınması da gerekir. Sadece kuranla her bilgiye ulaşamazsın. En basitinden namaz nasıl kılınır kuranda yok.
Var
kaç rekat kılacağın da var mı hangi sureleri okuyacağın...
Kaç rekat kılınacağı hiçbir yerde yazmaz farkedersen her mezhep farklı namaz kılar.
Farklı kılmaz. Farzlarda ittifak vardır. Sünnetlerde farklılık vardır. Öğle namazı 4 mezheptede 4 rekat farzdan oluşur
Sünnetlerde farklılık olması da doğaldır çünkü sünnet nafile namazdır ve bu yüzden Hz Muhammed bazen 2 rekat bazen 4 rekat kılmıştır mezheplerde sünnet namazlar bu yüzden farklılık gösterir
Neden alınamaz? Alınmazsa biz kimi örnek alacağız? Allah bize peygamber niye gönderdi? Sadece ayetleri bize söyleyen biri olsa yetmez miydi?
Bir sürü uydurma hadis var kardeşim hamgisini doğru olduğunu nerden bileceksin.
Kim kimden hadis almış, neden güvenmiş, unutkan mıymış, yalancı mıymış, hepsinin soy ağacı şeklinde isimleri ile belli. Gerekli araştırmayı yaparsan öğrenirsin.
Ondan mı Buharinin bir sürü hadisi çelişiyor.
Buhari bir hadisinde peygamberimiz oruçluyken kan alıdırırdı diyor diğerinde kan aldırmak orucu bozar diyor.
Veya buharinin başka hadisinde Kadının Allah dışında başkasına secde etmesi gerekseydi şüphesiz bu kocası olurdu diyor.
Hepsinin açıklaması vardır. Ne zaman hangi amaçla söylendiği önemli bence çünkü domuz eti de haram ama yiyecek yoksa yenilebiliyor. Arka planı bilmeden hareket etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bunların cevaplarını en iyi bu işin uzmanları bilir. Onlara sor.
İşin uzmanı derken cami imamından bahsetmiyorum. O da bilebilir belki ama alanı hadis olan kişiler daha iyi cevap verebilir.
Hadisler eğer dinde kabul edilirse şu an afganistanda ne varsa onun gibi yaşaman lazım sadece çarşafla gezmen kocan olmmadan dışarı çıkmaman kendi hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bir şeyk nedem savunuyorsun anlayamıyorum
Hz Muhammed 10 yıl boyunca Medine devletine başkanlık etmiş. O beğenmediğin hadislerden ne kadar güzel bir devlet yönetimi olabileceğini öğreniyoruz. Her şeyi geçtim Hz Hatice nin ticaret ile uğraştığını herkes biliyor. Bu kısıtlamalar ile nasıl olacak bu meslek sence? Afganistanı bu hale getiren Talibandır. İslam değil
Afganistanı bu hale getiren hadislerdir. O herifler yaptıkları şeyi hadislerde yazdığı için doğru biliyorlar.
Kardeşim hadislerin peygamberin ağızından çıkıp çıkmadığını bilemeyiz.
Sonra, "Ey Muhammed! Taşlanarak öldürülmeleri gerekir, ama biz bu İlâhi Kanunu kendi aramızda gizliyoruz" dedi. Sonra Peygamber, iki günahkarın taşlanarak öldürülmesini emretti ve onlar taşlanarak öldürüldüler ve adamı kadını taşlardan korurken gördüm.
Kuranda zina yapanlara yüz celde vurun diyor öldürün demiyor ne var ki hadis kuranı inkar ediyor. Herkesi bağışlayacak kadar merhametli olan peygamber neden ölüm emri versin. Amcasını vahşice ölüren Vahşi yi bağışlayan kisi iki zinakarı neden öldürttürsün.
Bana bunları atmana gerek yok. Önceden bende senin gibi düşünüyordum ama fikrim değişti. Ne kadar itibar edersin bilmem ama Altay Cem Meriç diye biri var YouTube da tıp doktoru ama bu konularda baya bilgi sahibi. Hafisler hakkında da video çekiyor istersen izle. Hadisler güvenilir kişiler tarafından gelmiştir. Güvenilir olmayanın da tesbiti kolaydır. Evet dediğin gibi hadis ayeti nesh eder kısmına katılmıyorum tabiki ama Hadisleri tümden de yalanlayamam. Ahzap 22 ydi galiba peygamberi örnek almamızı söylüyor. Hadisleri bilmeden biz nasıl örnek alacağız peygamberi? Recm cezası ve daha bir sürü şey devlet yönetimi, hukuk kuralları ile ilgili. Onları devletin başındakiler düşünsün. Biz halk olarak peygamber ne yapmış, onları örnek almalıyız.
Herif peygamber değilse hangi hadisin doğru olduğunu bilemez kaç yıl geçmiş aradan kulaktan kulağa oyunu gibi düşün
Daha kaç kere demem gerekiyor acaba? Kulaktan kulağa gibi, her önüne gelenden gibi vs vs gibi bir durum yok. İlk aktaran sahabelerdir, sonradan da güvenlir kişilerde aktarılmış ve toplanmıştır. Bu toplayanlar sence senin kadar akıllı değil mi? Düşünemiyorlar mı ya yalansa diye 🙄
Baya akıllılar baksana peygamberin taşla öldürme emri hadis kitaplarında var baya akıllılar hemde.
Neye inanmak istersen ona inan. İyi günler 👋🏻
Dini sen koyup sen tebliğ etmediğin için senceyi kimse takmaz
Kimin bencesini takçaz
Seni takmayalımda ötesini sonra düşünelim
Ya kardeşim boş yapma
Sen boşun kralını yapmıştır onbaşı. 1400 kusür yıldır gelen dini bzomaya çalışıyosun
bidat ehli hocalar dinlemeyin dini bozuyorlar
Eski ateist olan Altay Cem Meriç bunu güzel açıklıyor hiç dinlemediysen bir bakmanı öneririm.
Alınmaz çünkü bunlar değiştirilmiş olabilir.
Yani sencesi bencesi yok
Cevap alınır mķ alınmaz mı
Tabii ki de alınır
Nedne
Sana şu şekilde anlatayım Kuranda namaz kılmamiz gerektiği yazıyor ama bu namaz nedir, nasıl kalınır yazmaz işte bu anda devreye peygamberler girerler Allah peygamberleri yol gösterici olarak göndermiştir yani bize nasıl namaz kılmamiz gerektiğini gösterirler bu en basit örneği daha bir çok örnek var. Sen hadis ve sünnetleri kaynak olarak almazsan bir şeyi belli yere kadar bilebilirsin. Şunu da unutmamak gerekir ki bazı iğrenç insanlar peygamber efendimizin demedigi şeyi demiş olarak gösterir. Kaynak olarak alacağınız hadislerr ve sünnetlere lütfen dikkat edelim 💗
evet senem hadis inkarcılığı yapan hocalar dinlemeyin dini bozuyorlar mezhepsizlik artıyor
ateist deist sayısı artıyor çözüm ehli sünnet
Maalesef bu üzücü durum çünkü gerçekten aklını kullanan insan bir çok şeyin farkına varabilir umarım herkes doğru yolu bulur. Bir zamanlar bende sürekli dini araştırır sorgulardim aklıma takılan ne varsa bir kağıda yazmistim ve tek tek onların cevabından tatmin olana kadar araştırmış düşünmüştüm ve en sonunda gerçekten deizimin ve ateizmin insan fıtratına uygun olmadığını gördüm :))
umarım senin gibi sayısı artar çünkü ateist deist sayısı artıyor gençlerde dinsizlik var
dinden soguyorlar
Ne yazık ki aslında onların aklında ki sorulara cevap verebilecek birileri olsa onlsri tatmin edecek büyük ihtimalle sorun ortadan kalkar
inşallah Orhan yenen diye sosyal eleştirmen var oda deist olmuş 21 yaşında
inşallah tatmin olurlar kız kardeşim 18 yaşında namaz kılmıyor kapanmıyor maalesef
Kız kardesinizi bunun için zorlamayın ona bir Müslüman ise yapması gerektiğini söyleyin ve kararı ona bırakın eğer çok fazla baskı uygularsanız dinden soguyabilir
maalesef dinden soğumuş olabilir çözüm ne
tek kız kardeşim var
Dinden soğumuş derken? Nasıl bir tavır sergiliyor ki
sahura kalkmak istemiyor mesela zor kalkıyor
Bu onun dinden soğudugu anlamına gelmez. Belki o an aşırı uykusu vardır ve uykusu ağır basıyordur bu Ramazan'da bende kalkamadım bu benim dinden soğudugum anlamına gelmez ki.
Hepsi yazıyor araştırmanı tavsiye ederim
ne yazıyor
senem takip isteği attım
Tamamdır
Nasil namaz kılmayı düşünüyon :)
Kardeşim kurana bakarak rahatlıkla namaz kılabilirsin. Az araştır.
Aen az araştır bence cahilliğe bak oglen namazi kac rekat hangi ayet soyle bakim
Azcık araştır çok araştırma
Namazı ayakta durarak kılmaya başlanır (2:238; 3:39; 4:102) ve özel du- rumlar hariç durulan yerden hareket edilmez (2:239). Namazda eğilerek kapanmalı (rüku ve secde) böylece Allah'a teslimiyet fiziksel olarak yere kapanmalı da bildirilmeli (4:102; 22:26; 38:24; 48:29). Herhangi bir korku duru- munda ayakta durma ve eğilerek yere kapanma koşulu aranmaz. Örne- ğin trafikte arabada veya otobüsteyken oturduğun yerde kılabiliriz.
Ayet nerde kardesim
La olum oradaki sayılar ayet
Lan kac rekat diyorum sen bana ne diyon
Rekat yazmaz Allah'ın rekat diye emri yok
Ee herkes kafasina gore mi kilcak
Cahillige bak ya. 🤣
Zaten öyle kılıyorlar cahil herof her mezhep namazı farklı kılıyor bazıları 3 vakit bazıları 5 vakit bazıları az rekat la kılıyor
Ee hangisi yazıyor 3 mü 5 mi
Kuranda 3 yazıyor.
Aleviler şiler hanefiler bütün mezhepler farklı kılıyor namazı
" O halde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın." (Taha, 20/130)
Burada beş vakit namaza işaret edilmektedir. Âyette geçen "hamd ile tesbih"ten maksat namazdır. Güneş'in doğmasından önce sabah namazı, batmasından önceki ikindi namazı, gecenin bir kısım saatleri akşam ile yatsı, gündüzün bazı taraflarındaki namaz ise öğle namazıdır.
Oradaki tespih çekmek anmak yüceltmek anlamında
Sözlerine karşı dayanıklı ol, güneşin doğumundan ve batımından önce Rabbini yücelterek an. Geceleyin ve günün her iki ucunda da an ki mutlu olabilesin. Gerçeği bu
Namaz zaten bir şükür ve anmadır
Her şükür ve anma namaz değildir
Tm kardes sen 3 vakit kıl kac rekat olduğunu da aranizda belirlersiniz
Ne okuyacaksınız namazda nasil kilcaniz artık hangisi mantikli gelirse:)
Namazda okuduğumuz duanın anlamını namaz anında bilmeli ve Allah ile konuştuğumuzun bilincinde olmalıyız (4:43). Namazları saygı içeri- sinde kılmalı (23:2). İhtiyacımıza ve içinde bulunduğumuz duruma uy- gun olarak Allah'ın herhangi bir ismini (sıfatını) zikredebiliriz (17:111). Namazda Allah'tan başkasını anmak namazın amacıyla çelişir (6:162; 20:14; 29:45). Namazda Allah'ı anmalı, övmeli, yüceltmeli, tesbih etmeli ve sadece O'ndan yardım istemeli (1:1-7; 20:14; 17:111; 29:45; 2:45). Fatiha suresi baştan sona Allah'ı muhatap alan bir dua niteliğinde olan biricik sure olup değişik dilleri konuşanların topluca namaz kılabilmelerini sağ- layabilmesi açısından uygundur (62:9-11; 4:101-103). Namazlarda orta bir sesle okumalı ve namazlar ne özellikle gizlenmeli ne de gösteriş ama- cıyla açıkta kılınmalıdır (17:110). Toplu namaz kılınırsa, namaza önderlik eden kişinin orta bir ses tonuyla okuduğu dua dinlenmeli (7:204; 17:110). Otururken "tahiyyať" denilen duayı okumamalı; zira bu dua Muham- med peygamber sanki her şey nazır ve hazır bir tanrıymış gibi bir hitap içermekte ve Allah'tan başkalarını anmaktadır. İlla bir şey okunmak di- lenirse, Allah'ın birliğine şahadet getirilebilir veya herhangi bir dua ya- pılabilir.
Olum şimdiki insanlar napıyor her mezhep farklı rekat namaz kılıyor
Bu ayetler le anca oturup kalkarsın
Cahil herif sana ayet gösteriyoruz nasıl kılıncağıyla ilgili
Otur kalk işte
bunlar hadis inkarcılığı yapan hocalar dinliyorlar maalesef dinlemeyin bidat ehli hocalar ehli sünnet önemli
@uyanmakzorundayiz Gerçek olmayan hadislere inanmaya devam edin