Mersin'de bir belediye haftalık mesai saatini 45'ten 40'a indirdi. Uygulamanın Türkiye genelinde de hayata geçirilmesi tartışılıyor. Sizce her iş koluna bu uygulama gelir mi?

Mersin'de bir belediye haftalık mesai saatini 45'ten 40'a indirdi. Uygulamanın Türkiye genelinde de hayata geçirilmesi tartışılıyor. Sizce her iş koluna bu uygulama gelir mi?

Her iş koluna bu uygulamanın gelip gelmeyeceği, birçok faktöre bağlıdır. Bazı iş kolları zaten 40 saatlik standart çalışma haftasına sahipken, bazıları daha uzun saatler çalışabilir. Bu tür değişikliklerin yaygınlaşması için işverenlerin ve çalışanların ihtiyaçları, verimlilik düzeyleri, yasal düzenlemeler ve ekonomik faktörler gibi birçok etken dikkate alınmalıdır. Bazı sektörlerde esnek çalışma modelleri veya kısmi zamanlı çalışma gibi alternatifler daha uygun olabilir. Bu nedenle, her iş kolunda benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesi için önce detaylı bir değerlendirme yapılması gerekmektedir.
Gereksiz bir uygulama işçiyi ne kadar rahat bırakırsan o kadar başın belaya girer gevşerler çünkü haftalık 80 saat olması lazım tatil olmayacak özel sektörde
Cevap
17Cevap
YAyılabilir bence
bu ülkenin kalkınması için daha çok çalışmamız gerekirken biz daha az saat çalışalımın peşindeyiz
bravo ne diyim
Yasal olarak bu karar çıkmazsa yayginlasacagini sanmam. Akp asla emek dostu bir parti olmadı.
yayılmaz
Çünkü medyada yer bulmaz
Dilan polata özendirmek varken kim niye mesiai satine özendirsin
Seçim öncesi akıllarına geliyor bizim siyasilerin işte böyle şeyler anca.
Belediyedekiler zaten çalışmıyor iyice düşürsünler.
Turkleri kirbacla calistircan. Sanki mesaide calisiyolar is yapiyolar da bi de saat azaltiliyo. Saka gibi.
Özel de görmedim ben böyle şeyler hep 12 saat tüm işletmeker üç vardiya sistemine geçmeli.
Zaten calisma saatleri ile ilgili calismalar var die okumustum. Calisma bakanliginda.
Saçma sapan bir uygulama
zaten çalışmıyorlardı
Bizi etkilemez. İşimiz ciddi
Böyle bir şey olacaksa özel+devlet ortak olmalı.
yayılmaz
hiçbir iş veren kabul etmez bunu
Yayılacak ülke geneline
Herkes için inecek
Gelsin artık yeter
60 saat olsun
bence 40 bile fazla
bence gelse güzel olur
Bravo
Sanmıyorum be arkadaş
Keşke gelse
Sanmam