Neden benden 250 bin dolarlık arazi satın almak için bu kadar ısrar ettiler?

Rize'de yaşıyorum. Yazın çay kırarken köyümüze yabancı plakalı bir araç geldi. Araçtan inen 5 kişi, İngilizce konuşarak kaybolduklarını ve ana yola çıkmak istediklerini söylediler. Yolu İngilizce olarak tarif ettim ve nereli olduklarını sordum. İsrailli olduklarını söylediler ve Türkiye'nin kuzeydoğu bölgesini çok beğendiklerini ve buradan arazi satın almak istediklerini söylediler. "Bize 2 dönüm arazi satın, biz satın alsak bile siz kullanmaya devam edebilirsiniz. Size 250 bin dolar öderiz." dediler. Teklif cazip gelse de "vatan toprağı" diyerek satış yapmayı kabul etmedim. Satın alabilecekleri başka arazi olup olmadığını sordular. "Burada sizi barındırmazlar. Uyruğunuzdan dolayı size arazi satmak istemezler." dedim. Ama ısrar etmeye devam ettiler. "250 bin dolarlık gayrimenkul satın almak istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz." dediler. Sonra fiyatı 260 bin dolara çıkardılar. "Yeter ki en az 250 bin dolar ödeyeceğimiz bir gayrimenkul olsun" dediler. 250 bin dolara kafayı takmışlardı. Neden bu kadar ısrar ettiklerini sordum. "Türkiye'nin kuzeydoğusunu çok beğendik. 260 bin dolar ödeyeceğiz, teklifimizi tekrar düşünün." dediler. Ben de "Yeter artık, bu mülkün sahibi benim, ister satarım, ister satmam, yürüyün gidin köyümden." diye bağırdım. Ben bağırınca yanıma birkaç tane komşumuz geldi. Onlara olayı anlattım. İsrailli turistleri bağıra çağıra, köyümüzden kovduk. Bu kadar ısrar etme sebeplerini ve 250 bin dolara karşı bu kadar takıntılı olma sebeplerini hala anlayamadım. Sizce neden olabilir?

Neden benden 250 bin dolarlık arazi satın almak için bu kadar ısrar ettiler?