Dün akşam bana senin artık açığın yok çok istiyorsan ver ama ben yine de söyleyeyim hallettik biz onu dedi bilgi işlemdeki kız. Nasıl hallettin dedim üzümünü ye bağını sorma dedi karıştırma orayı dedi gülerek 😀
3 ay
Genelde böyle durumlarda birileri parayı cebine indiriyor. Kendi foyaları ortaya çıkmasın diye sağda solda açık varsa onu da karşılıyorlar. Yoksa para kayıp diyip her şey hesaba alınır, kendi çaldıkları ortaya çıkar.
Kim çalıyor olabilir peki kimlerden şüphelenmeliyim
Biz hallettik diyenlerden şüphelenebilirsin. Baş başayken rol yap. "Dünkü açığı nasıl kapattınız bana da öğretir misin sıkıntı çıkarsa o şekilde çözeyim" de. Ötecektir zaten. İnsanlar başkasına çakallık öğretip övünmekten keyif alır.
Bilgi işlemdeki kız bana zamanında bende burada kasiyerdim onun için en çok halinizden ben anlarım dedi açığını Bi şekilde kapattık dedi bir de bu ay en çok benim açığım vardı yani
Ama ben birinin çaldığını düşünmüyorum çünkü oruçluydum kafam yerinde değildi bizzat kendim kendime şahit oldum adama para üstü 50 vermem lazımken gidip 100 veriyordum az kalsın
Açığı nasıl kapatıyorlar peki cebinden mi veriyorlar?
Normalde maaşı aldıktan sonra açığımızın parasını biz maaşımızdan veriyorduk atm den para çekip
Nisa bak şimdi, finans tarafında “kasadaki açık hallettik” cümlesi genelde üç anlama gelir 😊 Ya sistemsel bir hatayı muhasebe düzeltmiştir, ya fazla çıkan başka bir kasa ile mahsuplaşma yapılmıştır ya da şirkete yazılmıştır. Büyük ihtimalle teknik bir kayıt düzeltmesidir.
Sen yine de içini rahatlatmak için yazılı bir teyit alman iyi olur. Yarın bir gün önüne gelmesin 😉 Kendi emeğini ve itibarını korumak finansal disiplinin parçasıdır. Şeffaflık her zaman kazandırır ⚖️✨
Cevap
9Cevap
bunu diyen adam kesin yolsuzluk yapıyor muhasebe kayıtlarında ve cebe indiriyor... dikkat et başını yakmasınlar
Hayır ya kim niye böyle bişey yapsın sonuçta para şirkete gidiyor kimsenin cebine gidemez yani
meslek icabı karşılaştım bu durumlarla , bir şirkette muhasebe müdürüyüm ben... sen tavsiyemi dinle dikkali tut kasa kayıtlarını
Kimden şüphelenmeliyim peki
en çok sana bunu diyen kişiden, bir ayıbın üstü örtülüyorsa mutlaka kendilerininde bir ayıbı var
Zaten bu aralar akşamları kasa hesaplarlarken hep bir şeyleri yanlış yaptılar, mesela gün içinde bana verdikleri 1000 tl yi eklemeyi unutmuşlar bir gün kasamda 1000 tl fazla çıktı ertesi gün de 1000 tl açık çıktı, sonra gün içinde müşterilerden biriken 200 lük paraları biriktirip müdüre veriyoruz mesela onları bile yanlış saydılar artık bazen ben kendim sayıp veriyorum onlara
kasa dan sen sorumlu isen kimseyi karıştırma
Bu aralar daha Bi dikkat ediyorum
kasan'da açık vardır ama gün sonunda genel gelirde fazla vardır
kirli işler dönüyor kokusu alıyorum
Ne gibi mesela
Seni kötü günler bekliyor. Tıklicaklar
Bir katakulli yapmışlar
Belli ki sana güveniyorlar senin yerine koymuşlwr
Gelecekte başına çorap örecek olması muhtemel
Açık yoktu numara cektiler
Hayır vardı 2300 küsür vardı
Vardır bir dumenleri