Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkiye'nin 8. sırada olmasının nedeni nükleer füzelere sahip olmaması, hava kuvvetlerinde ki uçakların eskimesi, Kara Kuvvetlerinde ki tankların belli bir kısmının eski olmasıdır. Çünkü her şey sadece nicelikten ibaret değil nitelikte önemlidir. İngiltere'den daha çok tanka sahibiz ama onların tankları gelişmiş son teknoloji. Bunun gibi nedenlerden dolayı onlar sıralamada bizden daha üsteler. Onun dışında Türkiye İHA, kara aracı, silah, ekipman ve dahası olmak üzere iyi durumda. şu an TSK baya yatırım yapmaya başladı. 3 tane yeni İSTİF sınıfı Fırkateyn, 5 REİS sınıfı denizaltı üretiliyor. Ve 4 tane daha İSTİF sınıfı fırkateyn siparişi verildi ayrıca uçak gemisi projesine başlandı. TF-2000 Muhribi tasarım aşamasına geçti belki de şu an yavaştan üretimine başlanmıştır. Tanesi 1 milyar dolar bu muhribin. KAAN gelirse dengeleri çok değiştirir. İlk başta olmasa da zamanla envanterde ki artışıyla Türkiye'yi bir üst lige taşır. Onun dışında Altay tankı yılan hikayesine dönmüş olsa da şu an test aşamasında (12 yıldan beri test ediliyor) yakında envantere girebilir. Türkiye kendi hava savunma sistemlerini üretti, Balistik füzesini üretti, en önemlisi ise kendi elektronik taaruz sistemini üretti. Bu sistem çok kritiktir ve hiç bir devlet birbirine satmaz satsa bile kontrolünü elinde tutar. Bu sistem gemilerden atılan, uçaklardan atılan füzelerin sistemlerini bozabilir boş araziye düşürtebilir ya da atıldığı yere geri döndürüp orada patlatabilir. Motor dışında savunma sanayimizde hiç bir problem yok. Motor sorunları ise çözülmeye başlandı. Batı bir asırdır motor üretip geliştiriyor biz ise daha yeniyiz bu konuda zamana ihtiyaç var. İHA, SİHA, Kara araçlarının ve helikopter motorlarını üretmeye başardık. şu an jet motoru prototip aşamasında belki de testleri falan bitmiştir. Bana göre Türkiye'nin şu an 3 çok önemli projesi var. Anka 3, KAAN, Bayraktar Kızıl Elma. Kızıl Elma bu yıl seri üretime alınabilir. Haluk Bayraktar açıklama yapmıştı. Eğer alınırsa TCG-Anadolu için çok iyi olur çünkü TCG Anadolu mini uçak gemisi gibi bir şey olur. Bu arada TCG Anadolu bir uçak gemisi değildir. LHD (Land Helicopter Dock). Normalde bize F-35 verilseydi TCG-Anadolu için dikey iniş-kalkış yapabilen uçaklarla birlikte TCG Anadolu mini uçak gemisi olucaktı ama nasip Kızıl Elmaya kaldı. Daha çok sayamıyacağım bir çok proje var. Bunların bir kısmı gizli yürütülen projeler.
69 Yorumla- +1 yıl
@ponçikmom Sadece globalfirepower'a göre. Globalfirepower hep bana dengesiz bir istatistik kurumu olarak gelmiştir.
Pakistanın nükleerleri vaken pek olası değil gecmemiz. Fransanın dev donanması, ucak gemisi Lhd'leri ve destroyerlarının yanında nikleer'i varlen gecmemiz pek mümkün değil. Kaldı ki leclerc tankları uzun yillardır envanterde. Bizim altaylarsa daha envantere giremeden imkansız.
www.gistbed.com/.../
www.pw.live/.../
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor Evet Fransa ve İtalya'nın uçak gemileri var bunlar çok ciddi güç çarpanı.
- +1 yıl
Türkiye geç kaldı bu konuda daha çok yolu var ve herhangi bir dünya savaşına Türkiye hazır değil.
Cevap sahibi+1 yıl@KarlHeisenberg27 Neden hazır değilmiş? Türkiye gayet güçlü şu an.
- +1 yıl
Merkez Bankadanda para yok nereye hazır 😂
Cevap sahibi+1 yıl@KarlHeisenberg27 Merkez bankası sürekli altın rezervi yapıyor. Dünya çapında en çok altın satın alan ülkeler arasında ilk beşteyiz.
- +1 yıl
Bu sala'klar muhalif, mantıktan yoksun yazılanlara aldırma, bunlar 'Bize kim saldıracak' diyen bir vasıfsıza oy vermiş kesim. S'ktir et.
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır kendimi güvende hissetmiyorum Peki neden?
Bir ülkenin gücü sadece ordusuyla ölçülmez sen dünyanın birinci ordusuna bile sahip olsan belli bağlantı noktalarına sağlayamazsan sen güçlü bir ülke olmazsın peki Türkiye’nin güçlü bir ülke olmamasının ya da kırılgan bir ülke olmasını sebepleri neler?- Mülteci sorunu
- Ekonomik kırılganlık
- Döviz sorunu
- Eğitim sorunu doktorlar mühendisler vb. Yeterli önem verilmiyor
- Yeterli anlamda büyük şirketlerimiz yok özellikle 4.05 tane büyük şirket var ve bütün projeler bunlara peşkeş çekilmiş ( Rusya’ya baktığımızda Putin’in emriyle 15:20 tane adam zenginleştiriyor en büyük oluyor bak 15:20 şirket diyorum ve bunlar Putin’in emriyle yurt dışında iş yapıyorlar bizde ise 4-5 şirket var.
- Liyakat yok
- Kamu üstünden çok para aklanıyor
- Mülteci sorunu var hadi geçtim mülteci sorununa karşı bir ücret alınıyor dış ülkelerden Avrupa’dan ama bu yeterli oranda değil bakın bizimkiler atıyorum eğilim milyar $ alıyorlarsa Suriyelilerin bize masrafı 150 200 milyar $ peki bunu nasıl hesapladın dersen bak bu adamlara bakmak için bir para veriliyor daha sonrasında bu adamlar ülkede arz talep dengesini bozuyor bizim bunun içinde bir paraya ihtiyacımız var.
- Köylüye yeterli destek verilmiyor çiftçiye destek verilmiyor hayvancılık tarım bitme noktasına geldi.
- Balıkçılık alanında yine amatör üç tarafımız denizlerle kaplı ama amatör olduğumuz için yeterli bilgiye sahip olmadığımız için yeterli kanun ve yaptırımlar olmadığı için dünyada üç denizi olup da en verimsiz kullanan ülkeyiz bak sadece bir tane baltık denizi olan Almanya bile bizden daha çok balık çıkarıyor.
Yani anlayacağın biz de sıkıntı büyük20 Yorumla
Ordumuza genel olarak güveniyorum fakat ordunun içinden tarikat ve cemaatleri temizlemedikten sonra asla ilerleyemez güvende olamaz Gün gelip emir alacakları zaman Şeyhinden gelen emri mi yoksa Komutanından gelen emre mi itaat edecek ? Bu sorun çözülmedikten sonra güven de kalmaz
00 Yorumla
+1 yılBu liste tamamen imkanlar ile alakalı yoksa Türkler savaş konusunda tüm ülkeleri gerisinde bırakır askerlik zaten içlerinde var. İlber Ortaylı bu konu hakkında şunu söyler;
Türkler teşkilâtlanma yeteneği yüksek, askeri bir toplumdur. Yani "Her Türk askerdir" sözüne gülerler ama beğenin beğenmeyin bu doğrudur.
Diğer milletler de bizi hep savaşçı bir toplum olarak bilirler. Bu konu üzerine de birçok söz ve betimleme vardır. Örneğin: "Asker bir millet: Türkler" gibi. İçimizde olan bu yeteneği bir de profesyonel şekilde icra eden ordumuza her daim güvenim sonsuz.02 Yorumla- +1 yıl
Yanılmıyorsam şöyle diyordu "Türk dünyasını bir aile olarak düşünürsek Anadolu Türkleri askerler, Tatarlar ve Azeriler bilim adamı ve sanatçılar, geri kalan Türk halkları ise tarımla uğraşmaktadır".
- +1 yıl
O kadar hatırlamıyorum. Tekrar bir izlemem gerekiyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır güvende hissetmiyorum. yolda yürürken bile güven değilim
00 Yorumla - Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer daim hemde gadası
00 Yorumla - Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılOrdu sistematik yıpratılıyor Atatürkçü subaylar tasfiye ediliyor Ordunun mekanizması bozuluyor ve adeta kuruma güven kaybettiriliyor bunun şu an farkına varamıyorsunuz varsanız da pek sesiniz çıkmıyor ancak yakın gelecekte bunun bedelini doğrudan veya dolaylı çok ağır ödeyeceğiz. Bir ülkenin sırtını yaslayacağı yegane şeyi onu dimdik tutan işlevi ordusudur. Ordu biterse her şey biter.
10 Yorumla Teknolojik olarak güçlü olmak güvende olmak anlamına gelmiyor.
İt_rail teknolojik olarak çok donanımlı aman ayağında terlikle mücadele eden bir grup mücahidi yenmiyor.
Demek ki teknolojinin yanında iman ve inanç da olması lazım.
Türkiye'de bu iman ve inanç fazlasıyla var. Bu yüzden şu an dünyaya bile meydan okuyabiliriz.19 Yorumla- +1 yıl
Aynen Amerika Rusya vs imanla süper güç oldular ya
- +1 yıl
Boş yapmışsın kısacası neyini ciddiye alayım yqzdığının 😀
- +1 yıl
Bir grup mücahidi daha deveriremiyor demişsin Hüzbullah, İran destek veriyor Amerikan ve İngiliz Gemileri neden İsrail'de sanıyorsun 😀
- +1 yıl
Sana doğruları öğretiyprum ki cahil kalma diye 😀
- +1 yıl
ki zaten bir şey anlatsam ne yazar cahil kendi bildiğini okur 😃
2. dünya savaşında japonya çini nasıl işgal etti teknolociynen almanya dünyaya nasıl titiretti teknolociynen sqtredin sıralamayı en basiti şehir hastanelerinde yerli doktor kalmadı 3. dünya ülkelerinden ithal doktor geliyor mng neresinden tutarsan tut bütün alanlarda elin de kalıyor eğitim msb hukuk liyakat sanayi tarım sqtret parası pul olmuş onu da geç milliyetçi duygulara sahip olmayan %60lık bir nüfus var bi sqkm olmaz bizden
00 Yorumla
+1 yılHayır güvende hissetmiyorum Çünkü biz domino taşları oturmamış bir ülkeyiz bir ülkenin domine taşları vardır bütün parçalar tam olursa güçlü ülke olursun biz şu anda güçlü bir ülke değiliz kimse eli silahla ordumuza da güvenmesin asker bizim asker canımız ciğerimiz ama kusura bakmayın da şu anki durumda hiçbir işe yaramaz bu durum yani biz gidelim 300 terörist öldür 500 terörist öldür olmaz
00 Yorumla
+1 yılEvet öne geçmişiz. Ama bu sıralama ilginç çünkü Ukrayna Almanya'dan yukarıda mesela. Almanya Ukrayna'ya silah yardımı yapan bir ülke. O yüzden ne kadar ciddiye alınabilir bilmiyorum. Ordu gücünden çok ekonomi ve teknoloji gücü önemli.
01 Yorumla- +1 yıl
Almanya'nın ordusu ile alakalı GZT diye bir kanal video paylaşmıştı. Pek ahım şahım bir şey yok ortada
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u +1 yılTürk ordusu artık ne yazık ki güvenilir değil. Vatan hainleri içeri sızmış durumda. Sürekli tarikatçıların olay çıkardığına dair haberler çıkmaya başladı.
10 Yorumla Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Savaşçı bir toplum olduğumuz için normal ancak tek başına yeterli değil. İttifak olarak maalesef ki kötü yönetim sayesinde dünyada yanımızda olacak kimse yok. Küçücük İsrail e dokunamazsınız mesela...
00 Yorumla
+1 yılGüvende hissetmemi ordum ile bağlamıyorum tamamen siyasi ilişkiler ile ilgili. Yeterli birikimin var ise ve haberleri takip ediyorsan neler patlayacağını bilirsin ona göre hareket edersin. Mesela aklım olsa filistinde spawn olmuş olsam bile orada yaşamazdım.
00 Yorumla- Gündem konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılGüçlü derken teçhizat konusunda ama savas teçhizat ile kazanılmıyor o yüzden bence Türkiye Cumhuriyeti Ordusu dünyanın en gelişmiş savas deneyimine sahip ordusudur
00 Yorumla
+1 yılBen 11. Sıraya düştüğümüzü okumuştum. Ekonomide de 22. Sıradayız ekonomik olarakta mülteci olsun orduya tarikatçı tiplerin girmiş olması vs hiç güvende hissettirmiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bundan bir öncekinde 11. sıradaydık. Yeni yapılan listede 3 basamak yükselerek 8. sıraya çıktık.
Buradaki güç sıralaması maddi imkânlar, silahsal yapı, teçhizat zenginliği gibi kriterlere dayalı olarak oluşturulan sıralamadır. Esası çok daha farklı
00 Yorumla
+1 yılOrdu bana kalsa dünya birincisi de ordunun başındakiler güven vermiyor. En başarılı orduya dahi sahip olsan başındakinin bir yanlış kararı tüm orduyu bitirir.
00 Yorumla20 yıl içinde iç savaş çikacak. şu an her azınlık kendi gruplarını sokuyor orduya yani isterse ilk üçte olsun birlik olmadıktan sonra anlamı yok
00 YorumlaGündem konusunda 479 cevap paylaştı. He çok güvendeyiz. Afgan Suriye telden atlayarak giriyor
31 Yorumla- +1 yıl
😂🤣🤣
Gündem konusunda 665 cevap paylaştı. İnek gibi hissediyorum sütümüz den faydalanmak için iyi koruyorlar. Bize bir şey olsa kimden vergi alacaklar
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYa ordumuza gercekten guveniyorum... terorle mucadele olsun egitimi olsun dunyanin en aktif en tecrubeli ordusu..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl8. Mi birinciydik ya biz 8 ne ara geriledik gerçi doğrudur Türk ordusu itibarı kalmadı sahi ordunun başındaki generalin ismi neydi hiç görünmüyor da var mı ki? Eskiden hep ordunun başındaki orgeneral konuşurdu nerde eski ordumuz nerdeee
19 Yorumla- +1 yıl
Konuyla ancak bu kadar alakasız olunur. Yorum yapmak için yapmışsın resmen
Cevap sahibi+1 yılSen çok konuyla alakalı konuşmuşsun bravo hani nerde ordunun başındaki şehitler olduğunda niye açıklama yapmadı yerle bir ettik demedi inlerini 80 li yılları biliyorum ben ne konuşuyorsun kadınız diye bişe bilmiyorum mu zannediyorsun
- +1 yıl
Şimdi bi zamanlar birinciydik demişsin öyle bir şey yok bundan önce de 11. ydik. General falan demişsin ordudaki hiyerarşik düzeni de bilmiyorsun. Zaten yıllarca inlerinde olduğumuz biliniyor. 80 lerde 90 lar da türkiyenin iç kesimlerde dağda 100 150 kişilik gruplar ile hareket ediyordu teröristler. Şimdi ise minimum seviye de türkiyeyi bıraktık dışardaki unsurları temizlemeye başladık. Ordunun itibarı yok demişsin şu anda aktif olarak operasyon düzenleyen ve başarı alan en büyük ordu TÜRK ORDUSUDUR. Lütfen mutfağın dışına çıkma çayı demle.
Cevap sahibi+1 yılOrduyu bilmesem inanırdım da biliyorum ya boşuna okadar klavye eskitmissin buyude gel sen doğdun doğalı ülkeyi tek kişi yönetiyor ya bilgin de okadar az ben Turgut Özal la kadar hükumeti biliyorum orduyu da biliyorum nasıl konumda olduklarını ben çocuk yaşta orduyla ilgiliyim 42 yaşıma kadar da devam ediyor sen mutfak ta zannet kapasiten okadar çalışıyor git emekli ordu paşalar la görüş bakalım simdikiyle aynimiymis ilker Başbuğu djnle birazda öğren az bilgi sahibi ol cahillik
- +1 yıl
Yav daha düne kadar askeriye de hala dinazor devrinden kalma g3 kullanılıyordu. Şimdi son model mpt silahlarımız var. Kendi tankımız uçağımız, uçak gemimiz var. Ayrıca SİHA Konusunda amerika ve çinden sonra 3. sıradayız. Verdiğimiz paraların %40 askeriyeye gidiyor. Savunma sanayimiz daha da millileşti. Eskiden ne vardı allah aşkına. Tamam paşalar daha üstündü hepsi daha Atatürkçüydü. Ama ben genel ordudan bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yılOkadar muhalif yorum yapılmış ama nedense herkes bana cvb veriyor kimin kuyruk acısı olduğu belli oluyor bir suriyeli tarafindan tacizedildiginde anlarsın kimin kuyruğu aciyacak zavallı beyin yoksunları
- +1 yıl
Hangi yıllar birinciydik kurşun bile yapamadığımız CHP yillarında mi 😂 cahillik Nirvana
Cevap sahibi+1 yılCahillik nirvana evet ama sende chp ne zaman iktidarda idi bu ülkeyi 1950 den sağcılar yönetiyor soyleyeceklerim bu kadar cahille sohbet edilmez
- +1 yıl
İsmet 73 e kadar iktidardaydi Ecevitte CHP'den çıkma 2003 e kadar bastaydi. Sağır ismetten sonra Ecevit1974 de yine başta Nihat erim hükümeti sonra 80 darbesi yapan Kenan Evren hani nerde bu sağcılar 😂😂
Allah mehmetçiğimizi, ordumuzu korusun ❤️ Güvende hissediyorum, hatta sıralamada daha yukarıda olmalıydık diye düşünüyorum ç
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılordunun esas gücü komutanların sadakatine bağlıdır. tarikat liderleri ve vatan arasında bölünmüş bir sadakat, sadakat değildir. yüz binlerce cesur ve donanımlı askerin olsa da kalenin kapısını düşmana açmaya sadece bir hain yeter.
01 Yorumla- Gündem konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılYalayın reisin botlarını,
Bize kim saldıracak diyen bir fındık kafalıya ülke emanet etmeye çok hazırdınız.
Siz sevinmeyin, gram hakkınız yok.00 Yorumla
+1 yılHindistan'a laf edenler olmuş, şaka mısınız siz abisi. Bakın bakayım nüfuslarına hatta asker sayısına öyle konuşun. 😃
00 Yorumla
+1 yılBence Türkiye 8 değil 2 ya da 3 olmalı bu yalan olabilir çünkü Türkiye kadar güçlü bir ülke yok askeri anlamda inanmayın bu veriye
00 Yorumla
+1 yılİşin şaşırtıcı kısmı bu ilk 10 ülkeye askeri sistemi öğreten kuralı disiplini bilinci katan bizim geçmişimiz
01 Yorumla- Gündem konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılBence o siralama yanlis cunku japonyanin ordusu bilr yok dogru duzgun ve birlesik krallikta cok kuvvetsiz
01 Yorumla- +1 yıl
Guney korede buna dahil
+1 yılDış devletlere karşı güçlü bir ordu... ama içerde ne olacak kimi kimden koruyacaklar allah aşkına
10 Yorumla- Gündem konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılnükleer gücümüz olmadığı için son sıradayız. nüklleer gücümüz olsa ilk 5 te olurduk
13 Yorumla- +1 yıl
Ne son sırası bilader. Dünyadaki tüm ülkelerin baz alındığı bir liste bu ve biz 8. sıradayız.
- +1 yıl
@gizemliadam19 ilk 5 e girmek önemli. dünyayı ilk 5 yönetiyor.
- +1 yıl
Dünyayı yönetmeye gerek yok. Orta doğuda sözümüz geçsin yeter
+1 yılHer daim ordumuza güvenim tam. Allah Türk ordusunu her daim muzaffer kılsın
10 Yorumla
+1 yıl1. sırada olmamız gerekiyordu çünkü güçlü orduya sahibiz
10 Yorumlaayrica mö 209 dan beri Metehan dan bu yana bir tarihe sahibiz ❤️
10 Yorumla
+1 yılHava kuvvetlerinde başarı olarak eğitim olarak birinci sırada değilse bile ilk üçtedir. Envanter belki değişir.
00 Yorumla
+1 yılBu eski sıralama yalnız şimdi 11 e kadar geriledik :)
10 Yorumla
+1 yılOrduyu destekleyeceğin bir ekonomin yoksa çakılır kalırsın.
00 Yorumla
+1 yılStarbukcksa gittikçe mi güvende hissediyorsunuz kendinizi ya da kola içerek
00 Yorumla- Gündem konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılDünyanın hiçbir yeri güvenilir değil. Özellikle Türkiye'nin stratejik konumu bizi hedef gösteriyor
00 Yorumla
+1 yılOrduyu ve devleti yönetenlerin adil olması güven vermesi gerekir önce
00 Yorumla
+1 yılKaradan operasyonda en iyisi biziz göğüs göğüse yapılsa savaşlar kimsenin şansı yok
00 Yorumla
+1 yılHiç şüphesiz. emin ol şu an abd tek başına tğrkiyeyi işgal edemez
00 YorumlaEvet NATO da 30 ülke arasında ABD birinci Türkiye ikinci
00 Yorumla
+1 yılDoğru olmayan bir liste. Şuna inananda akıl var mıdır ki
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTürk Ordusuyla gurur duyuyoruz. Allah ordumuzu korusun.
00 Yorumla - Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEn güçlü ordu ekonomidir
Kimse kimseye masal anlatmasın
00 Yorumla
+1 yıl8. olmak hiçbir şeyi değiştirmez Türkiye herhangi bir savaşa hazır değil.
00 Yorumlaİlk 10 da bulunanlar birbiriyle savaşma cesaretine giremez merak etme
00 YorumlaTabiki de, ordumuzu ölünceye dek savunurum.🇹🇷🇹🇷🇹🇷👍
00 YorumlaJaponya, güney Kore ve İngiltere bizden güçlü değildir. O yüzden 5. Sıradayız
02 Yorumla- +1 yıl
T-155 fırtına güney korenin K9 Thunder'ının lisans haklarının alınmasıyla yapıldı.
Altay tankı K2 black panther tankını imal eden hyundai rotem firmasının teknik desteğiyle tasarlandı. Altaylar ilk part teslimatta güney kore motorlarıyla üretilecek ve batu güç grubunun gelistirilmesinde de bmc power'a güney koreli sirket yardım ediyor.
Kaldı ki bu liste yanlış.
Türkiye Cumhuriyeti tarafından da kabul gören listede Türkiye 11. sırada.
Ingilizlerin ucak gemileri ve nükleeri varken hiç sanmıyorum.
Yanlış bilgidir.11 . sıradayız
Onun dışında savunma sanayimize ve ordumuza güveniyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
@ponçikmom Globalfirepower'ın listeleri realizmin yanından geçmiyor.
Fransada ve pakistanda nükleer başlıklı orta menzilli balistik füzeler var. Bu iki ülkeyi mevcut durumda geçmiş olmamızın bir olanağı yok.
www.pw.live/.../
www.gistbed.com/.../
+1 yılhollanda 40. sıradaymış. orada yaşasam kendimi daha güvende hissederdim
00 YorumlaGündem konusunda 748 cevap paylaştı. Karada en güçlü Türklerdir ondan yanlış teknoloji olarak sıralamaya bakıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO yüzden mi Bordo Bereliler 5 sene üst üste yarışmayı kazandı da yarışma iptal oldu 😂😂 bizden iyisi yok geçin bu sıralamayı
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKişi başına düşen milli gelirde 8. olmayı tercih ederim.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbide şu var,87 milyon ,7 surileri çık , onlar kaçar..80 milyon, hepimiz askeriz, kadını, erkeği.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 savaşalım demedimki arkadaşım. ama herdaim ulusal ordunu güçlü tutacaksın. halkına , dosta güven, düşmana korku vereceksin. ama gerekirsede savaşacaksın, genetiğinimizde bu var. söz konusu vatansa, gerisi teferruat.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 sen farklı açıdan bakıyosun durumlara. anlıyorumda..🤷♂️çanakkale şehitliğini bi ziyaret et, bu vatanı ne veballer ödeyerek kimlerden ödünç almışız, gör.. müstevilerin siyasi emelleri gelip geçici, vatan baki.
Cevap sahibi+1 yıl"... Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, va- zifen; Türk İstiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır"...
Cevap sahibi+1 yıl@met96 valla haklısın.. çok hemde.. ama işte🤷♂️vatan..
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2. de olsam güvende hissetmem demekki daha iyisi var diye 8.. hiç güven vermiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir kere bağımsızlık yok NATO askerisin Amerika nın dediklerini yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılDünyanın en güçlü ordusuna Yahudiler sahip sıralama yanlis
012 Yorumla- +1 yıl
Ya bi kes
- +1 yıl
@biradettuba müptezel
- +1 yıl
Yahudi düşkünü 👍🏻 yallah İsraile
- +1 yıl
@biradettuba canım rolmu yapiyosun
- +1 yıl
canım rolmu yapiyosun
- +1 yıl
Yahu buraya s. lakmisn yazıyorum canm diye geciyo
- +1 yıl
Kara yürümeyi bilmeyen dünyanın en korkak ordusunu sormadık zırlama
- +1 yıl
Yahudi dölü
- +1 yıl
@WUNDERWAFFE__ kafanzmi iyi dünyanın en büyük ordusu para dünyanın en zenginleri kim Yahudiler bir günde istedikleri ülkeyi açlığa mahkum ederler koca ingiltere ABD çini elinde oynatiyorlar kuş beyinsizler bı boku bilmezsnz lolo. Yapar snz
- +1 yıl
@biradettuba kuş beyinsz
- +1 yıl
hadi ordan gay ordusu karadan girebilmek için 1 ay bombaladı zar zor girebildi elinde m16 taş atan filistinlilerden kaçıp geri çekiliyorlar mk korkakları dünyanın en büyük ordusuymuş silktiğimin beyinsizi seni dünyanın en güçlü kara ordusu Türk ordusudur şimdi silktir git israile yahudi pilçi senii
- +1 yıl
@WUNDERWAFFE__ canım oğlu canım İsrail'in dedim beyn özürlü Yahudiler dedim o burnunu görme sokarm senn öyle burdan kufretmekle adam oldgnu dsunme bulur seni ananin amins geri sokarm orspnnn çocuğu o bombabalarla gotne sokarm yavsagn çocuğu okuduğunu anlayamiysn beyinsizin evladı gitte ne yazmışım oku israilmi demism yahudiler demism beynini siktgmn oğlu seni bulurm
Ordu gücü iyi olsada ekonomik ve üretim bakımından hala gerilerdeyiz
00 YorumlaHiç bir ülke şu ortamda kendini guvende hissedemez. savaş riski hic olmamali butun ulkeler anlasmali
00 Yorumla
+1 yılHindistanı üst sırada görmek yaraladı sol yanımdan
20 Yorumla
+1 yılhindistan ne alaka
11 Yorumla- +1 yıl
1. 1 Milyar 408 Milyon Nüfusu
2. Yerli Savunma Sanayisi
- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri