Sizce Savaşta hangisi daha güçlü bir ülke?
Türkiye.
İran.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Konu benim alanımda olduğu için buna hem asimetrik hem de konvansiyonel olarak cevap vereyim.
1. Savunma bütçesi ve silahlı kuvvetler donanımı: Türkiye'nin ezici bir üstünlüğü var.
2. Hava araçları ve hava muharebesi: Türkiye'nin tek söz sahibi.
3. İnsan kaynağı ve askeri ihtiyat: İran belirgin şekilde önde.
4. Hava savunma şemsiyesi: Eşit sayılır ama S400 ile Türkiye bir milim önde.
5. Silahlı kuvvetlerin harbe hazır ve harbe dayalı durumlara karşı muharebe tecrübesi: Türkiye ezer geçer.
6. Deniz bağdışık ülkeler değil ama Süveyş Kanalının Mısır (Arap ülkelerinin baskısı sonucu) eliyle İran'a kapatılması ve Arap Yarımadasındaki sünni inanca sahip devletlerin Basra körfezi izin Türkiye'ye destek verecek olmasını da katarsak deniz üstünlüğü de Türkiye'de.
Son olarak,
7. Nükleer silah durumu: İran'ın şu anda uranyum zenginleştirme çalışmaları devam etmekte, bizden bir adım öndeler. Ancak nükleer silah yapımı için termonükleer yasalarını hatmetmiş mühendisleri yok, hatta olanlarını da suikast ile kaybetti. Türkiye'de de Prof. Dr. Engin Arık'ı kaybetti. Plütonyum zenginleştirme ve uranyum zenginleştirme konularında Türk bilim insanı sayısı İran'dan fazladır ama kapsam olarak daha yeni başladık. İki ülkede de yerel olarak nükleer silah yok ancak Türkiye'nin 10'uncu Tnkr Üs Komutanlığında NATO menşeili 10 adet kadar nükleer bombası olduğu için bir avantajı da burdan var.
Yani İran bize açıktan savaş ilan edemez. Yapacağı tek şey vekalet gruplarla (PKK, YPG, Hizbullah gibi terör örgütleri) gerilla/kontrgerilla mücadele edebilir.
Cevap
6Cevap
Iran güç olarak bizden fazla ama bizim gibi deliler yok knka 😅😅
Önemli olan strateji sayı mühim değil
türkiye
İran yamultur bizi
Türkiye
Iran siqer
Barış iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?