Amerika Birleşik Devletleri
Çin Halk Cumhuriyeti
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çin ile ABD mukayese bile edilemez. Çin'den ABD'ye gitmek isteyen milyonlarca bilim insanı bulursunuz ama ABD'den Çin'e gitmek isteyen bir kişi bile bulamazsınız.
Ülkenin refahı olarak elbette abd. Ama devlet olarak çin abdden güçlü
Nasıl güçlü olabiliyor? ABD çinle savaşmaya kendi bile gitmiycek. Japonya Güney Kore endonezya avustralyayı kullanıcak. ABD tek başına istese dünyayla vs atsbilcek güçte. ABD 1970 lerde uzaya nükleer bomba çıkarmış bir ülke. Sonrasında dünyanın yok olmasını istememiş ve geri indirmiştir. 1990ların amerikası bile bugünün çinini yener.
Sorun şu abd şov yapmayı sever çin ise içine kapanıktır. Askeri anlamda hiçbirşeyini kolay kolay öğrenemezsin.
Çin bundan 60 yıl önce japonya tarafından bile kolaylıkla işgal etti. Günümüzün bütün teknolojik alt yapısı ABD tarafından atıldı. Ve diğer ülkeler gibi Çin'de bu teknolojiyi çaldı ve kendince geliştirdi. Milli projeler geliştirebilirsiniz ama unuttuğunuz şey bu oyunda ipler oynu kuranın elinde. Uçak gemisi pilotlarını eğitmek için bile eski ABDli kaptanlarına para ödüyerek ülkesine getiriyor. Ayrıca ABD'nin en büyük diğer kozu yukarda yazmadım ama hindistan. ABD'nin savaşmasına bile gerek yok yani Çin'e karşı blok kuruyor. Benzerini türkiyeyede yaptı gitti dedeağaca sınırımıza en büyük üssünü kurdu yunanistanı Türkiye işgal etmesin diye.
Çinin o yıllarda işgal edilmesinin sebebi iç savaşının olmasıydı. Dahada grçmişe bakacak olursan dünyadaki çoğu buluş çinde çıkmıştır.
Evet Çin'den bir sürü buluş çıktı ama son 100 yılda çıkan buluşların sayısı dünya tarihinde çıkan tüm buluşların sayısından daha fazla. Mühendislik ve sağlık alanındaki en kaliteli 100 üniversitenin 90ı yine ABD topraklarında. Argeye ABD'nin harcadığı paraları dünyanın kalanının hepsi harcamıyor. Askeri harcamalarda da aynısı geçerli. Dünyadaki tüm ülkeleri toplayın ABD'yi geçmez. Ayrıca Amerikan popularizminin etkisini hayal bile edemezsiniz. Tüm sinematik evreni, o izlediğiniz diziler vs. ABD'den çıkıyor. Beğenin ya da beğenmeyin ABD içerden parçalanmacıkta dünyayı hamisi yapıcak. Olurda ABD giderse yerine başka süper güç gelince daha iyi bir dünyada yaşuycağımızı sanmıyorum.
Şuanlık abd ama gelecekte çin gibi duruyor az kaldı abd geçmesine
Çin'in sadece Ordusu sağlam onun dışında her şeyde osuruk.
Ordusunun sağlam olma sebebi ise, Japonlar tarafından yeniden işgal edilme korkusu. Çünkü ikinci dünya savaşında japonlar o büyüttüğün çinlilerin ağzına s*çtı.
aynen ☺
Öncelikle fikrin için, fikrin=🗑️ teşekkür ederim😚
Zambiya