Çünkü Ahiret inancı olmayan tek bir Türk bile yoktur tarihte. Sadece Mustafa Kemal var. Zaten o da Türk değil, Yahudi. Bunu ben değil bak yabancı basın ve kaynaklar sayfa sayfa manşet atmış ama ne hikmetse Türk milletinden hâla saklamaya çalışıyorlar. Buyrun Mustafa Kemal'in Yahudi olduğunu bildiren kaynaklar: 1) Türkiye’de muhabirlik yapmış olan ”William A. Lloyd” Auckland Star isimli gazete’de mustafa kemal’ın türk olmadığını ve bir yahudi olduğunu yazmıştır. Kaynak: Auckland Star, 27 Eylül 1926
Orijinal Metin bak şu şekilde: Kemal, he is a not Turkish at all but Jewish
2) The Mail gazetesi, 30 Eylül 1922 nüshasında şunları yazmakta.
”Kemal Türk değildir. Kendisi selânikte doğdu ve bir yahudidir.
Orijinal Metin Şu Şekilde: Kemal is not a Turk. He was a jew and was born Salonika
3)”Mustafa Kemal Türk değildir ama selânikli bir sefarad (sephardic) yahudisi’dir.”
Kaynak: Chicago Sentinel 4 Mart 1921
Orijinal Metin Şu Şekilde: Mustapha Kemal is not a Turk but a Sephardic jew from Salonika.
4) New York Tribune 26 Subat 1921 tarihli yazısına şu şekilde başlamakta:
”Ankara Hükûmeti’nin yahudi lideri Mustafa Kemal”
Orijinal Metin Şu Şekilde: Mustapha Kemal, the Jewish leader of the Angora government.
6) Büyük evrensel tarihçi olarak kabul edilen Arnold Joseph Toynbee ”Kemal Atatürk’ün damarlarında yahudi kanının dolaştığını teyid etmektedir.
Orijinal Metin şu şekilde:Kemal Atatürk had Jewish blood in his veins
Türkçesi: Kemal Atatürk'ün damarlarında yahudi kanı vardı.
7) Atatürkçü Soner Yalçın şöyle yazıyor:
Selanik’te yahudi cemaatlerin finanse ettiği modern eğitim veren okullar faaliyetteydi. Bunların en ünlüsü, 1873′te Vali Midhat Paşa zamanında, Şemsi Efendi (Şimon Zvi) tarafından açılan Fevziye Mektebi’ydi. Yoksul bir ailenin çocuğu olan rüştiye mezunu Şemsi Efendi öğretmen olmak ve mahalle mektebinde uygulanan ezbercilik sisteminden koparak yeni öğretim yöntemleri uygulamak amacıyla bu okulu açmıştı. Şemsi Efendi Sabetayist’ti.”
Kaynak: Soner Yalçın, Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı, Doğan Kitap, 31. Baskı, 2004, sayfa 59.
Zaten Türk olsaydı eğer İslam'a karşı olan biri olmazdı.
Tarihini bilmeyen cahillerin uydurması bunlar. Cahil bir insanı çok kolay yönlendirip kullanabilirsin. Yanlışları olmuş mudur olmuştur kimse mükemmel değil özel hayatı onu ilgilendirir. Her şeyden önce enkaz olan bir imparatorluktan yeni bir devlet çıkardı. Seviyorum ve saygı duyuyorum
Ülkede her istediğine düşmanca, toksik şeyler yazabilenler var evet ama dikkat ettiysen kimse bana saldırmıyor. Niye?😂😂😂 Bir getirisi yok çünkü🤪 Herkes kendi görünürlüğünü artırma peşinde. Vakit kaybediyorlar. Neyi seviyorlarsa onunla yaşamalılar.
Siyasal İslâm'ın varlık nedeni Cumhuriyet kazanımlarından rövanş almak ve toplumun dinselleşip yeni bir rejim kurmak.
Fiilen de bunu başardılar. Cumhuriyetin temelleri olan lailkik, hukukun üstünlüğü gibi kavramlar rafa kaldırıldı. Bütün ülkeyi tek bir adamın ağzından bir aile yönetiyor. Bunların çeperinde kümelenen ihale vurgunculuğundan müteşekkil bir yiyiciler grubu, devlet kadrolarnda virüs gibi yayılmak için birbiriyle rekabet içinde olan leş tarikatlar da yer tutmaya çalışıyor.
Bu sorada korkunç bir ekonomik kriz içerisindeki halk sokağa çıkmasın diye de, rıza üreten bir dinselleşmeyşe uyuşturulyor.
Bu öafya rejiminin sürmesi için de Atatürk'ün senede bir ya da iki kere "adet yerini bulsun" diye adı anılır. Onun ilerici, devrimci, aydınlanmacı kimliği unutturuldu. AKP rejiminin bekası Atatürk mirasının unutturulmasına dayanır kısaca. O yüzden düşmanlar
Her zaman bu tür karşıt görüşler olacaktır, çok normal. Herkesin sevdiği bir insan yoktur dünyada. Atatürk'ün olduğu dönemle ilgili çok fazla olaylar ve kaynaklar var. Bu nedenle aktarılan çoğu bilgi doğru veya yanlış olup olmadığı bilinemiyor diye düşünüyorum. O dönemde yaşamış insanlarda bile Atatürk'ü seven veya sevmeyen bir kesim var. 100 yıl sonra bu kadar çatışma olağan yani. Mesela Osmanlı'yı da sevip sevmeyenler var ve yapıcak bir şey yok. Herkes kendi düşüncelerini doğru olarak sayıyor.
Halk inanilmaz cahil ve komplo teorilerine yatkin. Corona döneminde yobazin biri asi insanlari homosekuel yapiyor demisti ve bu muhafazakar kitle sokaga dökülüp ümmet dönme yapamayacaksiniz diye protesto ediyordu.
Bir iki videodan etkilenip, icerigini bile tam olarak anlamayan o kadar insanlar var ki bu ülkede. Kisaca cok büyük bir cahillik var ülkede ve bu bunu atesliyor iste.
Bu öğretiliyor cunku Yerli ve milliyiz diye halkı kandırıp:) ne kadar değerimiz varsa bir bir yitiriyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Osmanlı da bu şekilde yıkıldı Arap seviciler yıkmıştı Osmanlıyı şimdi yine yikacaklar yeni bir kurtuluş savaşı şart bütün Arapları ve Arap seviciler yokolmali
Aşırı islamcı ve şeriatçıların oyunu bunlar. Bu ülke yıkılırsa, içten yıkılacaktır. Bu ülke'de rahatça yaşayan, toprağından beslenen, suyunu için sonra kurucusu Atatürk'e dil uzatan, katıksız, süzme vatan haini, gavurun köpeğidir.
meyve veren ağaç taşlanır hadsiz bilgisiz insan çok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çoğu 18 yaş ve altı farklılık olsun diye ateistim diyen bebelerle aynı kafadalar yaşını almış 30 yaş üstü bu adamı sevmeyenler mal zaten başka açıklaması yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Daha yeni basliyor bu akımlar. Yeni yeni bilincleniyor. Sizin dinle olan düşmanlığınız yeni yeni karşılık bulacak..
Sen neye göre bunu diyosun senin etrafındakiler namaz kılmıyorsa bunu Atatürk'e bağlayamazsın. Peki senin kafa yapın ile gidersek neden hacı hoca gibi geçinenler küçük yaştaki kızları ile evlenmeye çalışıyor tecavüz ediyorlar sapkınlığa düşüyorlar? Böyle bir genelleme yapamazsın Atatürk üzerinden.
Hacı hoca takımından küçük yaşta evlenenler ile sizin tayfadan küçücük kızlarla zina yapanları karşılaştıralım mi kim daha fazla. Ben müslümanlar kusursuz demiyorum İslamiyet kusursuz diyorum. Tecavüz davalarına gel beraber bakalım namaz kılanlar mi yoksa içki içenler mi daha çok.
@Besiktas256 ben gördüklerimi tasvir ediyorum sende kafandaki ideal görüntüyü. Sahillere git bak yaşam biçimlerine,. Bir müslüman olarak hacı hocadan nefret ediyorsunuz. Genelleme yapma derken bana kendiniz genellemenin dik alasını gerceklestiriyorsunuz. Beyfendi devir değişti. Herkes herşeyi çok rahat görüyor. Gözler açıldı. Cirpinmayin bence
Kemalist kitle Cumhurriyet tarihi boyunca muhafazakar insanlardan daha egitim ve buna bagli daha zengindi. CHP mesela Anadoluda hep "zenginlerin partisi" olarak bilinirdi ve bu yüzden Anadoluda pek karsilikta bulamadi.
Kemalistlerin egitim ve maddi zenginlik düzeyi böyle yüksek olunca, fakir ve muhafazakar kitle iste düsmanlik besliyor ve kiskanclik basliyor. Bunun yanina eziklik ve asaglik kompleksleride geliyor.
Adam dedigin deli Kadir mi? Deli Kadir hayati boyunca bir kanit göstermemistir kardesim. Kendisine kanit sordugunda ya "Koruma kanunu var veremiyorum" ya da "Arsivler kapali, acilsin hepsi ortaya" cikacak demistir.
Arsivlerde hic kapali olmadi, Koruma Kanunu ile alakadar bir sey olsa zaten en basta sen palavrayi söylerken seni paketler, kanit verirken degil.
Deli Kadirin kanitli belgeli konustugunu iddia edenler hayatlarinda deli Kadirden bir belge veya kanit görmedi ;)
Atatürk cocuga bildigin bira icirmedi kardesim. orada icirilen Malt Birasidir. Eskiden Vitamin haplari olmadigi icin cocuklara ve annelere bu vitamin eksigini kapatmak icin ucuz alternatif olarak Malt Birasi verilirdi ve yaygin bir seydi, sadece Türkiye'de degil tüm dünyada. Yanilmiyorsam bir dönem Türkiye'de okullarda cocuklara bile dagitiliyordu, fiziksel gelisimleri icin.
Cünkü egitimli insanlar konusurken halkin cehaletini dikkate almiyor daha dogrusu düsünmüyor. Kadin bana bira icirdi derken, dinleyenlerin otomatik bir sekilde Malt Birasi oldugunu bildiklerini düsünüyor, kücük cocuga alkollü bira verecek degilsin heralde.
Isin problemli kismi halkin bir cogu bunu bilmeyecek, düsünemeyecek kadar aptall iste.
Örnek vereyim.
Ben sana simdi gelip "Gecen pazar Ankara'da yüzmeye gittim" desem. Sana denizde degil'de bir havuzda yüzdügümü aciklamak zorundamiyim? Ankara 'da deniz olmadigi icin, havuzda yüzdügüm ortada degil mi zaten?
Ayni sekilde kadin "Bana bira verdi" derken karsi tarafin az bir sey kafasini kullanacagini düsünüyor iste.
Konu bukadar basit. Malt Birasi halk arasinda cocuklara verildigi icin "Cocuk Birasi" olarak bilinirdi, yani "Malt Birasi" halk icinde kullanilan genel tabir degildi.
Bir kisinin buna bu yüzden "Bana bira verdi" demesi o kadar ilginc bir sey degil. Karsi tarafin, kücük cocuga alkollü bira verilecegini düsünecek kadar aptall oldugunu sanmiyor kadin iste.
Atatürk 20. Yüzyilin baslarinda yasadi, orta cagda degil. Atatürk yasadiginda sokaklarda Arabalar vardi, Telefonlar vardi, artik 100 senelik varligina yaklasan gazeteler vardi. Sizin sandiginiz gibi gelismemis bir dünya degildi 1910lar ve 1920ler.
Kafana göre Tarih yazabilecegin ve uydurabilecegin bir dönem degil bu. Atatürkün cephede yasadigi basarilar, verdigi kararlar dünya basininda yaziliyordu, daha dogrusu dünyada haber oluyordu. Nasil bugün X bir ülkede yasananlar haber oldugu gibi.
Bu yüzden "resmi tarih yalan" muhabeti, teknik olarak mümkün degil zaten. Uyduramazsin cünkü, dünyanin gözü üstünde gördüklerini yaziyorlar neyi uyduruyorsun sen böyle bir ortamda.
Yok canim, Atatürke mantikli elestirilerde yapildi, mesela Andrew Mango, tartisilabilecek elestiriler yapmistir.
Atatürk düsmani kitlesinde ama mantikli elestiri bulamiyoruz ki. Hayatinda bir kitap okumayip, TikTok'da iki Video izleyip kendisini uzman sanip sonra Atatürk ezani yasakladi diye ortalikta dolasan aptallardan olusuyorlar genelde.
@turantrk İngiliz casusu Lawrence’nin kahin dediği; İngiliz İstihbaratçısı Vilefred Scawen Bulunt, Müslüman Türkleri Arap topraklarından atmaya ve İslâmda reform yapmaya hayatını adamış bir İngiliz casusudur. Ortadoğu, Hindistan ve Türkiye’ye seyehatler yaptı. Mısır’da uzun zaman ikâmet etti. Jön Türklerin Mısır’daki ve Hindistanda’ki Osmanlı muhaliflerinin yakın dostuydu. Mısır’da Osmalılara karşı ayaklanmaları destekliyen Muhammed Abduh ve Cemaleddin Afgâni ile dostluklar kurdu. Arap topraklarının Osmanlı idaresinden ayrılması gerektiği ve hilâfetin Osmanlıdan alınıp Mekke veya Kahire’ye nakledilmesi gerektiği görüşlerini yaydı.
BLUNT “THE FUTURE OF İSLÂM-İSLÂMIN GELECEĞİ isimli kitabından bir bölüm: “Bir daha yalvarıyorum Tanrı aşkına Müslümanları öldürmeyin, çünkü biz öldürdükçe bize karşı kinleri artıyor ve dinlerine sarılıyorlar! Akıllı olun da onları önce reform içine sokun! İslâmı bizim istediğimiz gibi yorumlayan yenilikçi İlâhiyatçılara (Teologlara) sâhip çıkın ve onlara her türlü desteği verin ki, İslâmı ele alsınlar ve fazilet (reform) yolunu iyice benimsesinler ve benimsetsinler... Çünkü bizim için tek kıymetli ve tek akıllıca yol bu. Hatta diyebilirim ki; bütün Haçlı Seferleri’nden daha kıymetli ve daha akıllıca bir yol. İslâmı ortadan kaldırmanın , yânî bizim istedeğimiz hâle dönüştürmenin yolu da işte buradan geçiyor. Önce onlara geçmişlerinden şüphe ettirin, itimat ettikleri mezheplerini ve âlimlerini, ince usullerle eleştirin ve o âlimlerin Kurân yolundan saptıklarını ve Müslümanları da saptırdıklarından söz edin! Muhammedin sözlerini tartışmaya açmaları için İlahiyatçılara (Teologlara) telkinlerde bulunun.. Hadîslerin ve akabinde Kur’ânın tartışılmaya başlanılmasından sonra işimiz kolaydır!..” ( BU REFORMLARI ÜLKEMİZDE KİM YAPTI ACABA 🤔)
Dansözülükmüs. Ortaya palavralari atiyorsun, Millet sana tersini kanitliyor diye ve yalanci oldugun ortaya cikmasin diye yorumlari silip o kisileri engelliyorsun.
Bu sitede kac kere paket edildin, palavralarin ortaya cikmasin diye sana ters cevap veren herkesi engelledin amg. Hala konusuyor.
Engelli neden kaldirdin bilmiyorum ama cok sürmez yine engellersin.
@Beybimsikız seni Türkçe deliler ile o kadar Paket ettim hâlâ akılanmadın. Birazda ingilizce paket edeyim seni: 1) Türkiye’de muhabirlik yapmış olan ”William A. Lloyd” Auckland Star isimli gazete’de mustafa kemal’ın türk olmadığını ve bir yahudi olduğunu yazmıştır. Kaynak: Auckland Star, 27 Eylül 1926 Orijinal Metin bak şu şekilde: Kemal, he is a not Turkish at all but Jewish 2) The Mail gazetesi, 30 Eylül 1922 nüshasında şunları yazmakta. ”Kemal Türk değildir. Kendisi selânikte doğdu ve bir yahudidir. Orijinal Metin Şu Şekilde: Kemal is not a Turk. He was a jew and was born Salonika 3)”Mustafa Kemal Türk değildir ama selânikli bir sefarad (sephardic) yahudisi’dir.” Kaynak: Chicago Sentinel 4 Mart 1921 Orijinal Metin Şu Şekilde: Mustapha Kemal is not a Turk but a Sephardic jew from Salonika. 4) New York Tribune 26 Subat 1921 tarihli yazısına şu şekilde başlamakta: ”Ankara Hükûmeti’nin yahudi lideri Mustafa Kemal” Orijinal Metin Şu Şekilde: Mustapha Kemal, the Jewish leader of the Angora government. 5) Büyük evrensel tarihçi olarak kabul edilen Arnold Joseph Toynbee ”Kemal Atatürk’ün damarlarında yahudi kanının dolaştığını teyid etmektedir. Orijinal Metin şu şekilde:Kemal Atatürk had Jewish blood in his veins Türkçesi: Kemal Atatürk'ün damarlarında yahudi kanı vardı. 6) The Washington Times 08 ekim 1922 tarihli yazısında, mustafa kemal’ın yahudi olduğunu yazmakta. Orijinal Metin Şu şekilde: Kemal Pasha is a knew in eorly youth, is a jew Türkçesi: Kemal paşa gençliğinde
@besiktas256 Kemal Paşa gençliğinde tanınan bir Yahudiydi. Yahudi atanı tanıdın mı sayemde şimdi? Tanımadiysan senin gibi boş beleş sallamaya değil kaynaklarla paket etmeye devam edeyim mi seni
@besiktas256 evet çünkü bipolar hastasısın. Belgelere bile itiraz eden bir adamsın. O yüzden senin gibi zihniyetlerden kurtulmanın tek yolu engel atmak
Verdigin kaynaklari okudum, keske kendinde okusaydin. 1923'den sonra yazilan makalelerde Atatürk karsitlarinin onun yahudi oldugunu iddia ettiklerini yaziyor. Mesela Auckland Star gazetesinde.
Verdigin kaynaklarda, Atatürkün yahudi oldugu degil, onun düsmanlari tarafindan yahudi oldugu iddia edildigi yaziyor.
1923 öncesi yani savas döneminde yazilan Metinlerdede, onun yahudi oldugunu iddia eden yazarlarin oldugu, bunlarin bu iddia ile yanliz oldugunu ve bunlardan haric kimsenin böyle düsünmedigini yaziyor.
Kendin verdigin makalelerden belli oluyor ki, Atatürkün yahudi oldugu onu karalamak icin ortaya atilmis iftiralardan ibaret. Anlasildigi gibi Milli Mücadele döneminde Müslümanlarin ona verdigi destegi kirmak icin ortaya atilmis bir palavra.
Bu Atatürk düsmanlari arasinda ama ingilizce bilen yok ki amg.
@turantrk @besiktas256 al sana Malt Birası Fotosu ve Atatürk Orman çiftliğinde çocuklara bira aşılayan Mustafa Kemal. Hemde Kemalist kaynaktan. Bak bakalım ülkünün elindeki şişe ile Malt şişesi aynı genişlikte mi. Senin gibilere kapak üstüne kapak yapmaktan bıktım. Bi bitmediniz www.malumatfurus.org/.../
@Besiktas256 Önemli olan kimin neye düşman olduğu değil önemli olan yabancı basın neden sayfa sayfa manşet atmış da sen hâlâ inkar ediyorsun? Eğer yok böyle bir kaynak diyorsan gir o tarihlerde bu basınları attığı manşetleri oku. Öyle Çık karşıma.. Peki hadi diyelim o manşetler hepsi uydurma. Hadi bunu da yedik. Atatürk'çü Soner Yalçında mı Atatürk düşmanı olduğu için şöyle yazıyor kitabında : Selanik’te yahudi cemaatlerin finanse ettiği modern eğitim veren okullar faaliyetteydi. Bunların en ünlüsü, 1873′te Vali Midhat Paşa zamanında, Şemsi Efendi (Şimon Zvi) tarafından açılan ve sadece Yahudilerin çocuklarının alındığı Fevziye Mektebi’ydi. Yoksul bir ailenin çocuğu olan rüştiye mezunu Şemsi Efendi öğretmen olmak ve mahalle mektebinde uygulanan ezbercilik sisteminden koparak yeni öğretim yöntemleri uygulamak amacıyla bu okulu açmıştı. Şemsi Efendi Sabetayist’ti.” Kaynak: Soner Yalçın, Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı, Doğan Kitap, 31. Baskı, 2004, sayfa 59.
@turantrk @besiktas256 yemin ediyorum şaka gibi bu adam ya. Ulan hadi Auckland Star Mustafa Kemal düşmanları tarafından Yahudi yapmaya çalışıyor demiş. Dünyanın diğer ülkelerindeki yabancı basınları da mı ona düşman oldukları için Yahudi olduğunu söylüyorlar. Madem düşmanlar Mustafa Kemale niye o zaman ülkelerinde heykellerini sergiliyor bu adamlar? Sen düşmanının heykelini ülkede sergiler misin? Bence gerçekten tedavi olman lazım artık. Daha fazla uğraşmam seninle ben. Al bu da atanın şehitlik ve gazilik ile dalga geçtiği madem Corrne ile yazıştığı orijinal mektup. Sen şehit oğlusun tanı artık atanı. www.youtube.com/.../_-XDTOV4f90
@turantrk Türklerde Mustafa Kemal dışında ahiret inancı olmayan tarih sahnesinde tek bir lider söylesinler kellemi keserim. Moğollar bile ahirete inanıyordu. Bunların Putlarını tek tek yıkacağız yakında. Yahudi Ata Sözü: "Yurtta Barış Dünyada Barış". Türk Ata Sözü: Savaş Herkesle Yapılır. Barış Sadece Onurlu İnsanla Yapılır. (Fatih Sultan Mehmet Han) Çünkü Gerçek Bir Türk İçin, " Savaş Türk'ün Düğünüdür" ( Nihal Atsız)🤘🐺🇹🇷
AMG sisenin sekline mi takildin? Sadece ince sisede üretildigini nerden biliyorsun? Verdigin linkteki reklam afisinde en basta büyük sise resmi var. Oglum iftirayi attiniz, paket oldunuz sonra sisenin sekli ile kivirmaya calisiyorsunuz.
Verdigin kaynaklarda Atatürkün yahudi oldugu yazmiyor iste. Kaynaklari okuyamiyorsun ki ama iste. Verdigin linkteki kaynaklarda Atatürkün yahudi oldugunu söyleyen yazarlar var diyor. 1923'den yani savastan sonra yazilan makalelerdede Atatürk düsmanlari bunu iddia ediyor diyorlar.
Verdigin makalelerde zaten Atatürkün yahudi oldugu iddiasi palavradan ibaret oldugu yaziyor iste. Ingilizce ögren amg.
Neden manset atmasinlar? Atatürk 1923 öncesi Milli Mücadele önderi, ondan sonrada devlet lideridi. Atatürk hakkinda manset atmayacaklarda mahalledeki bakalci hakkinda mi manset atacaklar?
Senin verdigin argümanlara ben koyayim amg, nasil bir mantik kuruyorsun kimse anlamiyor ki. burada kanit olarak paylastigin seyleri ilk önce bir oku amg.
Nihal Atsiz tüm dünyaya düsman olan bir sizrofrendi. Ayni zamanda koyu bir Islam düsmanidi.
@Besiktas256 sabahtan beri kaynaksız yorum yapan tek bipolar hastası sensin. Yok şişeye mi taktın. Takarım tabi lan. Yalanınız ortaya çıkınca hemen yok ona mı taktın. Ulan okuma alışkanlığın olsa linke girer bakardın. Adam çocuk birası diye orman çiftliğinde çocukların masasına bira koymuş. Diyanetten fetva verdirmis alkollü değildir yararları vardır diye kalkmış hâlâ boş laf salatası yapıyorsun. Dünya basını manşet atmış diye farklı farklı ülkelerden kaynak veriyorum. O kadar kaynak arasından bir tane kaynağı cımbızlayarak çakallık yapıp burada Atatürk düşmanları atmış yazıyor diyorsun. Ulan hadi diyelim bir tane kaynak öyle yazmış olsun. Diğer kaynaklar gökten mi yazdı? Ulan onu geçtim Atatürkçü Soner Yalçın bile Şemsi Efendi okuluna sadece Yahudi ailelerin çocukları alınıyor yazmış diye Atatürkçü kitap kaynağı örnek veriyorum. Diyorum ki hadi yabancı basın Mustafa'ya düşmandı öyle yazdı. Atatürk'çü Soner Yalçın'ın yazdığı şeye niye cevap veremiyorsun. Çünkü mat oldun farkındasın. O yüzden işine geldiği gibi kaymaksız sallayıp duruyorsun her zaman ki gibi.
Evet, Malt Birasi cocuklar icin faydalidir, burada yanlis bir sey yok. Atatürk cocuklara bira icirdi palavrasini attiniz, gercekler ortaya cikti yok kalin sise yok ince sise diye iftirayi kurtarmaya calisiyorsun.
Yahudilik konusunda hangi kaynagi acarsan ac, icinde dedikleriminden farkli bir sey yazmiyor iste amg. Dediklerinin hepsi palavra, aynen hayatin gibi.
@Besiktas256 yazmıyorsa yazmadığı kaynağı at o zaman boş yapma. Ülkü Adatepe bile bana bira içirdi diyor AMG. Sen hâlâ yok o bira değildi diye Kemalist ağzı ile konuşuyorsun. Ulan Bira fabrikası açılışı bu 1. İkinci eğer dediğin gibi Mustafa Kemal ülküye kendi içtiği şişeyi vermediyse masada neden ülkü için ayrı bira yok da Mustafa'nın içtiği şisenin aynısı ülkünün elinde
@Besiktas256 Lawrence’nin kahin dediği; İngiliz İstihbaratçısı Vilefred Scawen Bulunt, Müslüman Türkleri Arap topraklarından atmaya ve İslâmda reform yapmaya hayatını adamış bir İngiliz casusudur. Ortadoğu, Hindistan ve Türkiye’ye seyehatler yaptı. Mısır’da uzun zaman ikâmet etti. Jön Türklerin Mısır’daki ve Hindistanda’ki Osmanlı muhaliflerinin yakın dostuydu. Mısır’da Osmalılara karşı ayaklanmaları destekliyen Muhammed Abduh ve Cemaleddin Afgâni ile dostluklar kurdu. Arap topraklarının Osmanlı idaresinden ayrılması gerektiği ve hilâfetin Osmanlıdan alınıp Mekke veya Kahire’ye nakledilmesi gerektiği görüşlerini yaydı. BLUNT “THE FUTURE OF İSLÂM-İSLÂMIN GELECEĞİ isimli kitabından bir bölüm: “Bir daha yalvarıyorum Tanrı aşkına Müslümanları öldürmeyin, çünkü biz öldürdükçe bize karşı kinleri artıyor ve dinlerine sarılıyorlar! Akıllı olun da onları önce reform içine sokun! İslâmı bizim istediğimiz gibi yorumlayan yenilikçi İlâhiyatçılara (Teologlara) sâhip çıkın ve onlara her türlü desteği verin ki, İslâmı ele alsınlar ve fazilet (reform) yolunu iyice benimsesinler ve benimsetsinler... Çünkü bizim için tek kıymetli ve tek akıllıca yol bu. Hatta diyebilirim ki; bütün Haçlı Seferleri’nden daha kıymetli ve daha akıllıca bir yol. İslâmı ortadan kaldırmanın , yânî bizim istedeğimiz hâle dönüştürmenin yolu da işte buradan geçiyor. Önce onlara geçmişlerinden şüphe ettirin, itimat ettikleri mezheplerini ve âlimlerini, ince usullerle eleştirin ve o âlimlerin Kurân yolundan saptıklarını ve Müslümanları da saptırdıklarından söz edin! Muhammedin sözlerini tartışmaya açmaları için İlahiyatçılara (Teologlara) telkinlerde bulunun.. Hadîslerin ve akabinde Kur’ânın tartışılmaya başlanılmasından sonra işimiz kolaydır!..” ( BU REFORMLARI ÜLKEMİZDE ATAN YAPMADI MI?)
Bu reformlar dedigin hangi reformlardir? Bulunt bu ara ingiliz emperyalizmine karsi olan birisidir. Atatürk ile alakasinida anlamadim. Atatürkün yaptigi reformlar ile Buluntun arasindaki baglanti ne?
Muhammedin, Islamin ve alimlerin tartisilmasindan neden rahatsin oluyorsunuz ki, bu düsüncede elestirilecek konu tam olarak hangisi? Islamin hak din olmadigindan mi korkuyorsunuz yoksa?
@Besiktas256 yav birader artık bir karar aldım. Kaynaksız Tarih tarih değildir. Senin gibi sabahtan beri kaynaksız yorum yazan ve Türk olsun yabancı olsun bütün kaynaklara, delillere karşı çıkan zihniyetlerle artık tartışmayacağım. Yorumları okuyanlar zaten kimin kimin ne olduğunu anlamıştır. Zaman israfı olma artık bana.
@turantrk şu arkadaşa engellediğini söylesene kardeşim sana zahmet. Boş yere yazmasın artık. Ne yazdıysa gömüyorum. Hasta ruhlu adamlarla uğraşmak ömür tüketiyor resmen