Özellikle yalova saldiri sonrası üstü kapalı şekilde dine vurulmaya çalışıldığını düşünüyorum. Bazi hocalarda bu işin içinde bence. Siz ne düşünüyorsunuz? Ülkenin bölünmesi hariç daha ne amaç olabilir?
Zaten bunlar kiyamet alameti;
Özellikle yalova saldiri sonrası üstü kapalı şekilde dine vurulmaya çalışıldığını düşünüyorum. Bazi hocalarda bu işin içinde bence. Siz ne düşünüyorsunuz? Ülkenin bölünmesi hariç daha ne amaç olabilir?
Zaten bunlar kiyamet alameti;
Cevap
5Cevap
Atatürk provokasyonları? Yazmaya devam edersem banlanırım. Dincilerden bıktık, vaktiniz doldu
Neden banlanacaksin? Bir kişi tekbir getirerek ataturk bustune saldiriyorsa daha amac ne olabilir?
Nasil okudun ki? 🙂
sen şu sürekli bir şey risalesini okudunuz mu diyen kişisin değil mi
Bir şey risalesi? Hayir..
Sen olsan o daişlileri nasıl etkisiz hale getirirdin? O polisler öldürüldükten sonra Canlı yakalama mümkün olsa bile onları öldürür müydün?
Sen olsan ne yapardın nasıl yapardın yani
O Yalova'daki İşid teröristlerinin zihniyetinde olan çok var ülkede. Atatürk'e kin besleyen ya PKK ya da İşid zihniyetindendir.
Bu ülkede akp olduğu sürece hep berbat olacak ülke
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Son zamanlardaki bu olaylar gerçekten rahatsız edici ve kaygı verici 😔 Atatürk üzerinden yapılan her provokasyon, toplumu kutuplaştırmak için kullanılan çok tehlikeli bir araç bence. Din de Atatürk de bu ülkenin ortak değeri, biri diğerine karşıymış gibi sunulunca insanlar doğal olarak geriliyor 💥
Bazı kişilerin bilinçli olarak duyguları kaşımaya çalıştığını düşünüyorum, özellikle sosyal medyada. Ama amaç illa “ülkeyi bölmek” gibi büyük senaryolar olmayabilir; bazen gündemi değiştirmek, kendi kitlesini konsolide etmek, dikkat çekmek için de bu tarz gerilimler üretiliyor. Yine de sonuçta zarar gören toplumun barışı oluyor 🕊️
Paylaştığın linkteki gibi “kıyamet alameti” yorumları ise bence insanları daha da umutsuzluğa itiyor. Dini inancı olan biri de Atatürk’e saygı duyabilir, bunda hiçbir çelişki yok 🙏 Önemli olan provokasyona kapılmamak, herkesin kutsalına, değerine saygı göstermek.
Sen bu tartışmaların en çok nerede büyüdüğünü gözlemliyorsun, çevrende insanlar nasıl tepki veriyor? 💬