Vefat ettiği zaman, Hollanda'dan Belçikaya kadar, Yeni Zelanda'dan Dominik Cumhuriyeti'ne kadar, Türkmenistan'dan Kazakistan'a kadar, Bulgaristan'dan Macaristan'a kadar heykelleri dikilen ve sokaklara ismi verilen dünya liderinin kurduğu cumhuriyette, onun kurduğu cumhuriyete düşman olanlar var. Atatürk'ün verdiği hakla oy kullanıp Atatürk'e düşman olanlar var.. Atatürk'ün verdiği hakla seçme seçilme hakkına ve çalışma hakkında sahip olup, hala Atatürk'e düşman olan kadınlar da var. Üstelik oy verip çalıştıkları halde. Ancak bu kadınlar köle olmayı isterler. Atatürk olmasaydı kim bilir Atatürk düşmanı kadınlar hangi sarıklının dördüncü karısı olacaktı. İşte bu yüzden kölelik fantezili kadınlar Atatürk'e hala düşman. Atatürk, Türk milletini tekrar özüne döndürdü ve işte bu yüzden yobazlar Atatürk'e hala düşman.
Başbuğ Atatürk'ün Soysuz ve kansızların hedefi olması Atatürk'ün nekadar Milliyetçi ve dürüst Lider olduğunun göstergesidir. Şimdi soruyoruz nedir bu Atatürk düşmanlığı nedir bu ağzınızdan salyalar saçarak saldırmanızın sebebi... menfi çıkarlarınız mi var? Sahipleriniz öyle mi istiyor? Tasmanızı kim tutuyor? Buda böyle bilinsin ki bu ülkede ULU ÖNDER GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' e düşman kim varsa sonunda ya hain ya terörist çıkmıştır şahsi fikirlerinizin ne kadar aşağılık olduğunu biliyoruz. Üniversite kürsülerini sizin gibi zevatlar haketmiyor. Buda böyle biline. Atatürk'e edilen hakaretleri derin bir üzüntü ve hayretle izliyorum. Aynı topraklarda yaşadığımız bu insanlar unutmasınlar ki hayatlarını, ülkelerini ve böyle ulu orta konuşabilmelerini bile Atatürk'e borçlular. Atatürk olmasaydı anan yunan, baban İngiliz belkide fransız olurdu be.. Bütün dünya kabullendi Atatürkün muazzam, olan üstü düşünebilen bir lider olduğunu ama siz kabullenemiyorsunuz.. İnsan Türk olurda nasil Mustafa Kemal'den yana olmaz? Yazık size gerçekten Atatürkün Türkiyeyi emanet ettiği gençlere bak hele büyümüşlerde Mustafa Kemalın yaptıklarını inkar ediyorlar.. INSANDA YOK ISE EDEP NEYLESIN MEDRESE MEKTEP OKUSA ALiM OLSA YINE MERKEP MERKEP
5
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden sevmezler kısaca anlatayım; Mesela toprak reformu ile ağaların elinden malı mülkü alıp köylüye dağıtmıştır. Fakat gel gör ki yapılan her iyilik kötülük doğurur. Yine ağaların eline geçmiştir. Burada asıl düşünülmesi gereken şey insanların neden bu kadar cahil olduklarıdır. Dersim katliamı diye dillendirmeleri de bu yüzden. Sen devlet baş kaldirirsan o baş kopar. Nitekim koptu da şimdi bazıları çıkmış doğu bizim diyor. Hodukler ya var mı üç kuruşa beş köfte. Türkler 1071 de girmedi Anadolu'ya zaten ondan öncesinde de varlardı. Şimdilerde Diyarbakır zatı muhteremler tarafından sahiplenilmiş fakat orada Kürtler yokken yine Türkler vardı. Neyse uzar gider Türk tarihi fakat Kürt tarihi hani nerede? Konuşulacak çok şey var aslında fakat Atamın ayağının tozu olamaz bunlar...
Mesela toprak reformu ile ağaların elinden malı mülkü alıp köylüye dağıtmıştır.
Sen o toprağı tapu ile dağıtırsın , sonra benim kendi toğrağım değilmi istersem devletde kurarıma kadar gider işin ucu , Maalesef Cumhuriyete geçişteki yediğimiz en büyük kazık toprağın tapu ile şahıslara dağıtılmasıdır. Bu gün buna son verilmelidir , toprak mülkiyeti olmamalı , ancak geçici süre ile kiraya verilebilmelidir. Toprak satılmaz , devletin malıdır. devlet de milletin malıdır...
@DjMühendis Bence yanlış düşünce hoş tapu verilmesinde de bir doğruluk görülmüyor fakat en azından sana verilen bir toprak var ve bu toprak senin. Bu toprağın işlenmesi ve ya sürülmesi mahsulü sana ait. Neden tekrar Ağa'nın eline verirsin. Ağa kim ki devletin yanında !!
aganın elinden alması daha kolay aga devlete yanlış yapamaz. devlet verir parasını alır elinden , gerekirse. Ama tek tek milyonlarca kişiyle uğraşamazsın. Kentsel dönüşümde bile devlet ne kadar zorlanıyo , bir tane inatçı çıkıp diğerlerinii de işini geciktirebiliyor. Biraz pratik düşününce , böyle bir sonuç çıkıyor. Geçmiş devletlerimizde toprak satılması diye birşey yok zaten , keşke şimdide ayı olsa. Sadece devlet üstün hizmeti olanlara veriyor toprağı. 2 sene ekip biçmeyenin elinden alıp bir başkasına devrediyor zaten , eski sisten iyiymiş aslında kimse toprak da hak iddia edemez. Ben toprak satışı taraftarı değilim. Milletin malını kimseye satamazlar. Kullanım hakkı satılabilir , ama Mülkiyet asla...
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Turk'um. Tarsus Amerikan Koleji mezunuyum, şu an Koç makina okuyorum. Birçok ülke gördüm ve ileri düzeyde iki dilim var. Şimdi anlayacağın yobaz değilim ve Atatürk'ü sevmiyorum. Yapılan tek şey dönemin Marksist güçlerinin Atatürk'ü yetiştirip Marksist-Leninist olmaya meyilli, dönemde kendini Jön Türkler olarak tanıtmış ancak Avrupa'da olan biten herşeyi taklit etmekten öte gidememiş bir grup insan sürüsünü peşinden sürüklemek oldu. Yani başardılar.(AKP li değilim. )
hilafeti kaldırdı. halife olmayınca dünyadaki tüm Müslümanları sahipsiz bıraktı. 1 asırda cezayirinden tut Kudüs'e Bingaziye Bosnaya kadar milyonlarca müslüman sahipsiz oldukları için katledildi. soykırıma uğradı. müslüman bir topluma laikliği getirdi. ayağında ayakkabısı bile olmayan bir millete zorla şapka giydirdi alamayanları şapka muhalefetinden astı. Yunanistandan alacağımız savaş tazminatını almadı vazgeçti. batı trakyayi Yunanistan'a düşmana bıraktı. vb
lan tayipcisin laf yapma Atatürk'ün 10000 iyligini 10 kötü şey yaptı diye laf mi yapıyon lan iyikide 10 kötü şeyi yapmış oda senin gözünde ama onlarda bence iyilik peygamber efendimizin bile hatasız kul olamaz dediğini unutma sen tayibin 1000 yanlisini 10 dogrusuyla bir tutan bu miletin parasini yiyen karektersiz aşağılık insana insan dedim hayvan olacaktı yalvar dur torpil bekle bide işine gelince biz yaptık işine gelmice feto de feto neyse tayit de odur bu kadar Dostlukları var hicmi anlamdi feto topunun ne olduğunu anlican it urur kervan yürür ne mutlu Türküm diyene yaşasın Cumhuriyet
@neymeoz laa ne tayyibi , batının masasından kalmayan tayyip, batının kucağından inmeyen fetö, her fırsatta memleketini batıya şikayet eden kemalistler bunların bir farkı yok laa birbirinden. atam dediğin adam bu aziz milletin kanıyla cephede kazandığını 1.800.000 km2 toprağı masada bıraktı ne için 783.562 km² minnoş laik dinsiz devlet için... haa devletin dini islamdır 10 Nisan 1928 da atan tarafından kaldırıldı. atan müslüman halkın önde gelenlerini asa asa anca 1928 de azaltabildi de ondan sonra devletin dini islamdır'ı kaldırabildi. bu devlet müslüman kanları ile kazanıldı. devlet ilk kurulduğunda islam devleti idi maden cumhuriyeti savunuyorsun. ilk kurulduğu zamanı savun o zaman çünkü toplumun tümünü temsil eden cumhuriyet o zamandı ergenus...
Atatürk olmasaydi 783.562 olsa 100.000 olurdu adamindan önce kaydedildi atatürk nasıl alsin önce ki yönetim anasını sikmis Atam sihirbaz değilki sadece bir insan yani dediğin çok matiksiz o nun yapacağı hiç birey yok
@neymeoz Atatürk olmasa lafa bak.. niye başka adam mı yoktu hani üstün ırkımız adam çıkaramıyor mu neden atan sihirli değnek mi vardı. bu aziz millet nice yiğitler adamlar çıkardı da Atana mı kaldı. atan bu milleti dini değerlerini dini hassasiyetini kullandığı için önderliğine izin verild. bu aziz millet atanın islam düşmanı olduğunu bilseydi değil ülke eline sapan bile vermezdi. ergenus
Maalesef haklılık payı var. Belki isteyerek yaptı , belki emperyalistlere verilen sözler sonucu mecburen yaptı. Ölmüş adamı yargılamak istemem ama , genel kurmayın arşivlerini imkanı olan varsa araştırsın. Kazım Karabekir paşadır Bu memleketi asıl kurtaran , onuda herkes bilsin... Koruma kanunu ile korunan Milli Kahraman olmaz , utanılacak bir durum. ama bizim millet koruma kanunu olmasa bu seferde söver arkasından... Sonuçta yanlışı ile doğrusu ile bizim kendi devlet adamımız , överkende abartmayın , yererkende abartmayın. Ama sövmek de doğru değil. bende sevmem ama sövmem , benim devletimin adamı , enfazla eleştiririm. Atatürk de demem. Atatürk benim için Saltuk Buğra handır. Müslümanlık ve Türklük birbiri ile etle tırnak gibidir. Türklüğün içinden müslümanlığı çıkarırsanız, Türklük falan kalmaz. Eleştirim o yüzden. İçini boşaltma mevzusuda ordan geliyor.
başka adamlar olsa Türkiye dünyada her şeyde birinci olurdu ama birinci değil. Atatürk sana Müslümanlığı birakmi demiş demişki başka dini olan insanlarda var onlarda dinini yaşasın demiş sanki Atatürk Müslümanlığı kaldırmış gibi konuşuyon. Atatürk böyle şeyler yapmasaydi araplardan farkimiz olmazdı dışardan tam müslüman içerden tam pislik anlican önce kendini sorgula ben bu millete ne hizmet yaptimki Atatürk kadar büyük bir lideri kotuleme hakkına sahip oluyorum İzmir Marşının dinle sonrada yaşasın GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sen olsende senin askerlerin sağ varlığım Türk milletine feda olsun
@neymeoz Namaz kılmaktan bahsetmiyoruz. Müslüman halkların siyasi birliğin bozulmasına neden oldu. Hilafet siyasi bir birliktir. Dini bir kurum değildir. Ben hala bu konuda şüpheliyim. Birsene önce halife olmak isteyen bir adam neden aniden hilafeti kaldırsın , o da ilginç , biryerlerden büyük baskı geldiğinden kuşkulanıyorum. Kimse böyle bir gücü bırakmak istemez. Aslında Halifelik kaldırılmadı da bize anlatılanların hepsi doğru değil. Gerçekte halife olan şahıs istifa ettirilmiştir , ve yetkisi TBMM ye devredilmiştir. Yani şu an halifelik yetkisi hala T. C dedir. Gün gelir bu devlet güçlenirse TBMM gerektiğinde o yetkiyi kullanmak tan sakınmaz. Kemal Paşayı o konuda suçlamak istemiyorum , belliki güzcü yetmedi. Şapka kanunu ise zaten bu işin görüntü kısmıydı , amaç Dünyaya Türkler Avrupalı oldu, açıkçası ey müslüman milletler devletler bakın Türkler Gavur oldu artık onların peşinden gitmeyin algısı içindi , diye tahmin ediyorum
@neymeoz Şu Araplar meselesinide açığa kavuşturalım. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış bir millettirler. Birsürü devlete ayrıldılar ve başlarına getirilen kuklalar bizide onlara kötüledi , ama onlar bizden önce uyandılar. Eğer Araplardan kastınız suudiler ise haklısınız , ya da birkaç bedevi çetesi , aşireti ise , ama sonra hepsi pişman oldu , tabi iş işten geçtikten sonra. Bu gün aynı PKK nin yaptığı gibi , o günde Arap çeteleri ve onları destekleyen bazı aşiretler vardı. Bizim asıl düşmanımız sömürgecilerdir. İngiltere , Fransa , Almanya, Rusya, ABD , Avrupa birliği. Onların Refah içinde olması ve bizden bazı konularda ilerde olmaları suçlarını örtmeye yetmez...
@neymeoz Benim gördüğüm kadarı ile , Recep bey Kemalistlerin devlet içinde yıllardır , iyice kemikleşen yapısından dolayı iş yapamadığı için , fettoşları kullandı , ama bedeli ağır oldu. Zaten başka seçeneğide yoktu. asker 2003 te darbe yapacaktı , ABD kuzey ıraka girince , darbe iptal oldu. Nerdenmi biiliyom , ben o zaman askerdim. götü boklu tuğgeneral eline mikrofonu alıp askeri toplayıp , Abdullah gül başbakan olalı 2 ay bile olammışken , İrtica Başbakandır diye Bağıra çağıra Nutuk atma cesaretini gösterebiliyor ve Denetlemelerde sürekli EMASYA tatbikatı üzerinde duruyorlarsa. Başka söze gerek yoktur zaten.
En İyi Cevaplar