Microsoft onlarda, Nvidia onlarda, Amd onlarda, çok büyük teknolojilere sahipler farkında mısınız?

Tüketiciye niçin abd ürünü alıyorsun demek ne kadar doğru bilmiyorum

bence bunun yerine abd vatandaşına "niçin hala o savaş canlısı başkanınızı destekliyorsunuz" diyerek ikna etmek daha etkili sonuç verecektir.

çünkü abd'deki teknolojiler çok ileri seviyede, Çin tek başına bununla mücadele edemiyorken senin ülkesel çapta herkesin elinden abd ürünlerini alman etki oluşturmayacaktır

evet garip ama bugün Türkiye bir anda yok olsa dünyanın dengesi açısından ciddi bir etki uyandıracağını hiç mi hiç sanmıyorum.

Bakın bende çok istiyorum abd gibi savaş çığırtkanı ve her b*kun altından çıkan bir ülkenin zarar görmesini, ders almasını,

ama bu günümüz şartlarında gerçekçi değil.

bir abd vatandaşını savaş çığırtkanı başkanlarını desteklemekten vazgeçirdiğiniz anda çok daha büyük zararı vereceksiniz emin olun, onların tepki vermesini sağlarsanız yine çok etkiniz olur.

ama senin bir tepki vermen etkisiz bunu anlayın lütfen.

biz en kritik ve temel konularda onlara bağımlı bir ülkeyiz ve bu bağımlılık ancak devlet çapındaki kritik yatırımlarla bir nebze dengelenebilir,

Güncellemeler
+1 yıl
üzücü ama ne yazık ki abd' gibi bir ülkenin hamlesini

abd vatandaşları ya da global bir tepki yavaşlatır / engeller.
Microsoft onlarda, Nvidia onlarda, Amd onlarda, çok büyük teknolojilere sahipler farkında mısınız?