Neyin özentisi bu arkadaş yazık ya şu sekulerlik kafasından bir çıkın !!!
Şimdi altta yazıcaklar kime ne zararı var ilerde görürsunuz bunun getirisini cahil musluman toplumu iş başında ilk onlar Kutlucaycak neredeyse ! Ki öyle de oluyor
Neyin özentisi bu arkadaş yazık ya şu sekulerlik kafasından bir çıkın !!!
Şimdi altta yazıcaklar kime ne zararı var ilerde görürsunuz bunun getirisini cahil musluman toplumu iş başında ilk onlar Kutlucaycak neredeyse ! Ki öyle de oluyor
Hristiyanlar yılbaşı kutlamaz Hz. İsanın doğumunu kutlar Buda 24-25 aralıktır noel denilen dini bayram budur. Yılbaşı dini bir bayram değildir. Tarih boyunca yılbaşı her zaman 1 ocak değildi Mart ve Nisan ayları tarih boyunca yıl başı olarak kabul edildi daha sonra 18. Yüzyıl sonlarına doğru bu genelleşti. Türkler İslamiyetten hatta Hristiyanlıktan öncede yılbaşı geleneği olan bir halktı yarım yamalak bilginizle yılbaşını dini bayram kabul edip kurban bayramıyla karşılaştırmayın lütfen.
Herkese Mutlu Yıllar Dilerim.
Kurban bayramı muslumanın dını bayram olarak kabul ettıgı bayramdır , ısa ya ınananlar ıse 24-25 aralıkta ısaya dua edıp aıle yemegı yer kendı ınancları geregı o geceyı noel sayıp kutlarlar sızın dedıgınız seyle aynı degıl
ınsanların yenı bı seneye adık atarken yaptıkları kımseyı ılgılendırmez ısteyen evınde oturur aılesıyle yemek yer duasınıda eder namazınıda kılar ısteyen eglenmeye cıkar bu sekılde ayrıstırınca elınıze bısey gecmez. Şu an toplumun muslumanlık sayıp yaptıkları cogu sey şaman gelenegı hangı bırıne laf edıyosunuz
Bayramlarımızı kutlayan yabancı ünlüler var ayrıca neden insanların zevklerine yapmak istediği şeylere karışılıyor anlamıyorum yılbaşı kutlamak isteyen kutlar istemeyen kutlamaz
Burdaki sorun zevk meselesi mi al bitane daha sekuler aşığı cahil musluman?
@KızlarSoruyor şunun profilini açar mısın lütfen?
Evet sorun zevk meselesi sen istemiyorsan kutlama
Yazık kafana
abla hangi gavur bayramı bayramon adını söylesen anlıyacam
Cevap
14Cevap
hangi bayramı anlamadım hangi gavur bayramını kutlanıyor daha net bilgi versen iyi sekülerlikmkagasından çıkamayız sekğlerlika slınd akşmsenşn kşmseye karışmadığı dini ekndi içinde yaşadığı herkese saygı duymak zorunlu olan bir şey islamın desteklediği gerçek islamın kursnın hz kuahmemedşn analtıpına ters değil
Noel 25 Aralık'tı geçti. Yılbaşı ise tüm dünyada kutlanıyor. Budistler de, yahudiler de, müslümanlar da ve hatta ateistler de kutluyor. Bunu hristiyan bayramı olarak görmüyoruz. Sadece yeni yıla girmenin coşkusu.
Seni de kandirmaslar 😅👍👍
Nielden bhstmiyorm bacım yılbaşından bahsediyorm !!!
Yahu abi saçma sapan konuşmayın. Hristiyanlar yıl başını kutlamıyorlar Noel kutluyorlar. Noel de onlar için dini bayram.
Aynı şeyi diyoruz
Biz insanlar yılbaşını kutluyoruz yılbaşı altını çiziyorum Noel değil
Bende bizim gelenk ve dinimizde yeri olmyan yılbaşından bahsediyorm !!!
Senin geleneklerin mi pardon sen geleneklerden bahsediyorsan Müslüman değilsin biliyorsun değil mi senin geleneklerin şaman
Geleneğinde yılbaşı hicri miladi takvimde var hayatım. Osmanlı dön. her yıl hicri takvime göre kutlanmış
Ah anlasalar ah
Hiç komik değilsin o az bilginle saçma sapan konuşma istrsen rezil etme kendini
Az bilgin derken pardon güldürme beni yani
Yani siz yeni yıla çoktan girdiniz biz batı ve doğu kiliselerine bağlı tarihe göre noel kutluyoruz
Yılbaşı kutluyoruz. O zaman sana göre yeni yıla girmekte günah olmalı çünkü Hristiyanlar da yeni yıla giriyor. Biz bu yılda kalalım günaha girmeyelim.
Allah hidayet versin Allah ıslah etsin
Ne alaka?
Müslüman yılbaşı kutlamaz ondan
Toplumda yozlaşma var batı özentisi var düzeltmek zor Allah hidayet versin Allah ıslah etsin müslüman Noel yılbaşı kutlamaz
Hayır diyecekler ki; saçmalamayın yobaz cahiller, biz noeli değil yılbaşıni kutluyoruz. Boşuna yorma tatlı canını.
Bi gurup hristiyan bile kutlamadı, iptal ettiler kutlamayı
Hindu budist atesit yeni yılı herkes kutlar Noel geceli çok oldu sizin hala bu kafa olmanız cidden yazık kitlayan da kutlar sanane herkes dine inanamak zorunda mı
Gavur bayramı değil yılbaşı kutlaması bu gavur bayramı 26 aralıkta
Biz Noel kutlamıyoruz, yeni bir yıla girişi kutluyoruz.
Bana ne onlardan, biz de Hz İsa'nın peygamber olduğuna inanmıyor muyuz zaten
Eleştirmek hakkımız mı bilmeme ama kim napıyorsa kendine yapar
Eleştiri değil.. sitem.. yazık gerckten...
Herkes kendinden sorumlu değil mi
Bu hristiyan özentisi degil yeni yıl ve noel birbirine karıştırmamalısın bilgisizsin kendine konuş.
Biz Noel kutlamıyoruz yeni yılın gelişini kutluyoruz
Özenti kardeşim !!! Özenti yeni yıl adına diye Noel kutluyorsunuz ! Millet müslümanlar yeni yılın gelişinimi kutluyor diyorlar? Ne alakası var
Noel le yıl başı aynı gün değil azcık araştırma yeteneğinizi kullanın
Neyse kardeş ben ne diyorum sen ne diyorsun
Maalesef özeniyorlar
Çünkü Türklerin tarihini araştır bizim geleneğimiz batia kaptirmisiz kutlamak istemeyen gidip 1 ocakta tatil yapmasin calissin
Bence bu yılbaşı düşüncesi kafasından çıkın artık baydı
Bu kadar basite ala ala... Sonuçları görüyoruz
Çözüm hicri takvim geçmek
Bugünün tarihi ne
Gün ay yıl olarak
Sanane kardeşim ister kutlarım ister kutlamam
Gavur'un anlamını bilmeden başlık açmak?
Gördüm ben
Noel geçti knka önce Noel ike yılbaşını ayır mk
Gavur bayramı ne
Noel kutlama karşıtı kızlara düşmem şaka mıı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?