Çoğu iş yerinde hukuka aykırı bir çok şeyler dönüyor.
Kimi iş yerlerinde 11 saatten fazla çalıştırıyor
Kimi molaları az veriyor ya da hiç vermiyor
İşe Başlasa bile SGK yatmaması
Hafta sonu tatili vermeyen yerler
İş yerlerinde çok rahat mobbing uygulanması
Mesai ücretleri verilmemesi
Hafta içi full mesai yaptırıp hafta sonu izne çıkartıp bütün mesailerin gitmesi ve SGK yatmaması
İşyerlerinde ayrımcılık
İşe girerken tesettür olaylarına bakılması (Bunu kendim de yaşadım sırf bu yüzden o iş yeri ücretsiz staj yapmama izin vermediler saçımı açarsam muhasebecilerin yanında çalışmama izin verilecekti ama kabul etmedim bundan 7 sene önce)
Açıkçası bir çok şey de ihlaller yapılıyor. Ve insanların çoğu şikayet etsek te değişen bir şey olmaz diyip şikayette bulunmuyorlar.
Bu yüzden işverenler de çok rahatlar. Nasılsa şikayet yok diyip çok fazla kuralları ihlal ediyorlar. Ve şikayet edenler de sicillerine işleniyor. Kendi babam da açıkçası böyle bir durum yaşamıştı. Zamanında çalıştığı iş yerinde sendika getirdiler diye babam gibi bir sürü insanı işten çıkardılar. Babam sonra başka bir fabrika da çalışmadı. Bazen bana eğer hakkını savunursan yeni gireceğin yer seni işe almaz diyor. Çoğu insan da şikayet etsekte bir şey olmaz diyor. İnsanlar neden susuyor?
Kimi iş yerlerinde 11 saatten fazla çalıştırıyor
Kimi molaları az veriyor ya da hiç vermiyor
İşe Başlasa bile SGK yatmaması
Hafta sonu tatili vermeyen yerler
İş yerlerinde çok rahat mobbing uygulanması
Mesai ücretleri verilmemesi
Hafta içi full mesai yaptırıp hafta sonu izne çıkartıp bütün mesailerin gitmesi ve SGK yatmaması
İşyerlerinde ayrımcılık
İşe girerken tesettür olaylarına bakılması (Bunu kendim de yaşadım sırf bu yüzden o iş yeri ücretsiz staj yapmama izin vermediler saçımı açarsam muhasebecilerin yanında çalışmama izin verilecekti ama kabul etmedim bundan 7 sene önce)
Açıkçası bir çok şey de ihlaller yapılıyor. Ve insanların çoğu şikayet etsek te değişen bir şey olmaz diyip şikayette bulunmuyorlar.
Bu yüzden işverenler de çok rahatlar. Nasılsa şikayet yok diyip çok fazla kuralları ihlal ediyorlar. Ve şikayet edenler de sicillerine işleniyor. Kendi babam da açıkçası böyle bir durum yaşamıştı. Zamanında çalıştığı iş yerinde sendika getirdiler diye babam gibi bir sürü insanı işten çıkardılar. Babam sonra başka bir fabrika da çalışmadı. Bazen bana eğer hakkını savunursan yeni gireceğin yer seni işe almaz diyor. Çoğu insan da şikayet etsekte bir şey olmaz diyor. İnsanlar neden susuyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çok güzel bir yazı olmuş. Haklı da bir yazı olmuş. Fakat maalesef ki bu düzen böyle ses çıkartana yaptırım uygulandığı insanlarımız başlarını önüne eğip razı geliyorlar. Kapitalist düzenden başka bir şey beklenemez zaten...
Hayatım boyunca en az 20 tane iş degistirdim değiştirmek zorunda kaldım bu yüzden insanlar ise hep başka gözle baktı ben sadece insan gibi çalışıp evime gitmek istiyordum hepsi bu
Tıpkı Modern kölelik gibi
Kesinlikle öyle.
Açıkçası işe giderken kendimi köle gibi hissediyorum. Kendi mesleğimi bu yüzden yapamıyorum. Kendim insan kaynakları mezunuyum ama sırf tecrübem yok diye hiçbir yer almıyor ya da torpil. En küçük yer bile artık tecrübe istiyor. Ben de kendi bölümüm dışında başka şeyler de çalışıyorum. Üniversite okurken o kadar bir şeyler öğrenmek için eğitimlere katıldım ama ne yaparsam yapayım 3 sene boyunca giremedim. Girdiğim iş yerlerinde hepsinde hukuka aykırı bir çok ihlal var. Ve bir çoğu o kadar rahat ki. Şikayet etseler bile nasılsa o markanın sahibine bir şey olmaz kafasindalar. Eşimin çalıştığı yerlerde de aynı sorunlar oldu. Sorunsuz bir yer görmedim açıkçası.
Çalışma saatlerimiz neden uzun onuda söyleyim 2 ya da 3 günlük işi 1 günde yapila bilmesi için, netice olarak insanız makine değil en fazla çalışma saati 8 saat olmalı, insanlar geriye kalan vakitin bir kısmını uyuyarak diyer kısmını ailesi ya da aktiviteler üzerinde gecire bilmeli ama sistem buna izin vermiyor
Evet. Şu an kocam iki gündür mesai de. Dün 14 saat çalıştım bugün 16 saat çalıştı. O kadar çok sinirliyim ki. Eşimi göremiyorum. Yeni evliyiz. Kocam benim için eski işinden ayrılıp benim için buraya geldi. Eski iş yeri de kötüydü ama burası ondan 2 kat daha kötü. Kimileri 6 ay gece vardiyasında çalışıyormuş sürekli kimi tamamıyla. Bu insanları resmen köle olarak görüyorlar. İşin sinir olduğum kısmı ise kimsenin ses çıkarmaması. Bazı insanlar durumları iyi diye ses çıkarmıyor. Kiminin menfaati var. Kimi ben fakirim ama fakir olsa yaşarım modunda. Onun dışında insanlar ya ülkeyi terk ediyor ya da geleceğe karşı umutları yok ve bu sisteme uymak zorunda kalıyorlar. Açıkçası ben bu ülkenin normale döneceğini hiç düşünmüyorum. Umutta göremiyorum.
Kölelik düzeni abla Bill Gates küreselciler bunu istiyor bur haber görmüştüm emeklilik yaşı 72 çıkacak diyordu yeni dünya düzeni kuruluyor amaçları dünya nüfusu azaltma robotlar geliyor